Очакваме ритниче вече от СЕПТЕМВРИйското човече - Тема 4 (2020)

• 36 357
  • 713
  •   1
Отговори
# 495
Разликата се вижда доста вече, но важно е да растат бебчовците.

# 496
Здравейте, момичета! И моята ФМ мина успешно. Бебчо е 410гр. 21г.с. Малко ми е високичка захарта и ми каза да не ям сладко и тестени храни, но като видяхме бебчо каза, че всичко е ок и да не се тревожа. Попитах за обременяване с глюкоза, но ми каза, че няма смисъл. Явно я пуска при определени показатели. Споменах, че имам и малък проблем с очите, високо очно налягане и спомена, че може би ще съм секцио. Това е от мен за сега. Важното е, че бебчо е добре! 💙👶💙👶💙👶💙 Стискам палци на всички с предстоящи ФМ! ❤

# 497
  • София
По повод на растящите коремчета и болките в кръста се сетих, че миналия път ползвах колан за бременни и доста ми помагаше. Сега ще потърся моя къде ги бях прибрала, че вече май си е време.

# 498
Много пишете,че сте направили грешки при кърменето,които вече ще се стремите да не повтаряте. Какви са те,че ние с първа бременност нямаме такъв опит? 🙂
Мои грешки - засичах колко време суче. ЛЛ каза 20мин на едната и 20 на другата. Тя цокваше 5мин и беше готова. Притеснявах се защо сега така.
Не кърми под час.
Когато имаше скокове в разрежа й беше по-интересно да гледа настрани, а не да суче също се ядосвах. Като угладнее ще потърси.
Вече не бих се опитвала да цедя до край, само маааалко за облекчение ако не се търпи. При мен край нямаше и стимулирах излишно.

# 499
Ейй, Бети, Вики, изглеждате страхотно Revolving Hearts Пу-пу. Страшни коремчета имате. Аз скоро се снимах и знаете, че моето диване явно е залепено за гърба ми Smiley Като сме на тази тема сега с по-големи кореми излизат ли ви стрии? Аз мажа и корем, и гърди и се надявам да не стават.

Муцуни, страхотни новини! Браво и честито Flowers Hibiscus

Между другото, Вики, страхотна орхидея си имаш. Flowers Hibiscus Аз гледам една, но нещо много бързо й увяхват цветовете и не мога да разбера какво й липсва...

# 500
  • Terra incognita
Мисля, че е още много рано за стрии, някъде към края се получават, ако излязат изобщо.
Иначе, имам две орхидеи, цъфнали ми го подариха преди 2-3 месеца, едната вече започна да прецъфтява, надявам се скоро пак да изкара цветно клонче. Важното за тях е да са на слънце, но не директно и да се поливат правилно.

# 501
Момичета вие какви хубави коремчета имате вече, аз съм в 21 седмица  и  съм само леко подута  🥰. Страхотни сте пу-пу 😍

# 502
Благодаря ти Сисе, сетих се за какво говориш сега. И аз съм купувала преди години оттам, благодаря че ми припомни:smiles:
Хубави коремчета имате Бети, Вики. Да са здрави бебчетата в тях! Heart Exl
 Аз се мажа всяка вечер след душ доста обилно. Ползвам на Палмърс с какаово масло млякото и отделно за берда си купих едно антицелулитно на Maternea, за първи път го видях в Лили, и реших да го пробвам. Стрии нямах никакви с каката никъде, дано и този път се размина. Наддавам бавно засега, и сравнително малко съм качила до момента. Обикновено стриите се появяват при резки промени в теглото и разпъването на кожата. Нямам кански апетит, храня се както преди, дори понякога пропускам хранене просто, защото не ми се яде. Дояжда ми се сладко по-често от обичайното, а тестено винаги съм си предпочитала.

Момичета, я споделете пак, кой какви витамини пие за бременни и да не са много хранителни да се дебелее от тях. На времето имаше едни много масови, от които обаче помня, че доста мами качиха килограми. Аз не пия никакви, но лекарят при когото ходих за да се запозная и евентуално да ме изражда, каза да си купя някакви за бременни, но нищо конкретно. Моята при която се следя, е на мнение, че са достатъчни плодовете и зеленчуците, привърженик е на по-естествените методи, но на мен пък не винаги ми се яде плод или зеленчук. Може дори с дни да не хапна.
А магнезия по колко максимум пиете на ден, че ми се струва моят множко 2х2 от 500мг и като се видя сега на следващата консултация с лекарката ще я питам, но да споделите и вие.

# 503
Благодаря ти Сисе, сетих се за какво говориш сега. И аз съм купувала преди години оттам, благодаря че ми припомни:smiles:
Хубави коремчета имате Бети, Вики. Да са здрави бебчетата в тях! Heart Exl
 Аз се мажа всяка вечер след душ доста обилно. Ползвам на Палмърс с какаово масло млякото и отделно за берда си купих едно антицелулитно на Maternea, за първи път го видях в Лили, и реших да го пробвам. Стрии нямах никакви с каката никъде, дано и този път се размина. Наддавам бавно засега, и сравнително малко съм качила до момента. Обикновено стриите се появяват при резки промени в теглото и разпъването на кожата. Нямам кански апетит, храня се както преди, дори понякога пропускам хранене просто, защото не ми се яде. Дояжда ми се сладко по-често от обичайното, а тестено винаги съм си предпочитала.

Момичета, я споделете пак, кой какви витамини пие за бременни и да не са много хранителни да се дебелее от тях. На времето имаше едни много масови, от които обаче помня, че доста мами качиха килограми. Аз не пия никакви, но лекарят при когото ходих за да се запозная и евентуално да ме изражда, каза да си купя някакви за бременни, но нищо конкретно. Моята при която се следя, е на мнение, че са достатъчни плодовете и зеленчуците, привърженик е на по-естествените методи, но на мен пък не винаги ми се яде плод или зеленчук. Може дори с дни да не хапна.
А магнезия по колко максимум пиете на ден, че ми се струва моят множко 2х2 от 500мг и като се видя сега на следващата консултация с лекарката ще я питам, но да споделите и вие.

И аз досега ползвах Palmers и реших да пробвам същата марка в Lilly. Дано е ефикасен кремът, макар че нещата опират доста и до ген.

Моята лекарка не е фен на хапчетата, ако не се налага особено и просто гледам да си набавям витамини с хубава и разнообразна храна. Онзи ден си правих изследвания и всичко беше в норма, за разлика от началото на бременността. Започнах наистина да консумирам повече протеини като яйца, млечни, свинско 2 пъти в седмицата и даде резултат, защото иначе преди това показателите бяха ниски. Пия магнерот 3 х 1 само, понеже имах леки спазми и сега вече ми е доста по-добре.

При мен също коремът не е още толкова явен, но пък май точно заради това ми се разказва играта. При всяко по-сериозно шаване имам чувството, че ограните ми яко се притискат, а ако съм яла чак ми се затруднява дишането. Grinning Ходенето до wc сега също е на още по-често, макар че пия и доста вода. Представям си по-нататък какво ще е. Grinning

# 504
  • Terra incognita
Нямах представа, че от витамините се качва.
Аз днес направих сефтето на една диня, оказа се доста сладка и попрекалих, така се издух ,че...😅

# 505
За стрий се мажа от втори месец като напоследък обръщам по-сериозно внимание и съм по-редовна, аз лично използвам на Веледа олиото и съм доволна, много добре попива, в същото време кожата наистина е по-еластична и мека и не цапа..
А за витамини - Елевит и Биозин мама.. нямам наблюдения да съм качила много, предвид че съм податлива особено в бедрата и корема, но уви не съм, а допълнително не се ограничавам и ям всичко каквото ми се дояде, и не съм повръщала от началото, да се похваля, че вече се усещаме и сме доста активни вечер Simple Smile

Последна редакция: пт, 01 май 2020, 22:22 от violett7

# 506
  • Terra incognita
Aз започнах да се мажа с един серум на Lierac, спрях Био ойл- а, защото се оказа, че съдържа  химикали като течен парафин. Ще си го продължа след раждането. Ще си поръчам и какаово и кокосово масло, за да ги смеся, чета, че много момичета се мажат с тази комбинация и са доволни. Става и бебчетата да мажем, защото са органични и натурални.

# 507
И аз мисля да пробвам какаовото масло, че досега освен един крем на мустела, ползвам и кокосово масло и имам няколко стрии вече. Явно няма нищо да ме спаси, но съм длъжна да пробвам.

# 508
Аз съм на Palmars много съм доволна имах от 1вата бр 2 опаковки ( смятайте колко съм била редовна Simple Smile ) и сега така мажа се през 2-3 дни Simple Smile Витамини вземам вит Д3, Б12, и магнематрикс комплексни не пия, аз също за сега въм с всички вит в норма.. освен тези които пия... с предишната бр ходех на училище за бременни там казаха, че е по страшно ако има предозиране на вит отколкото дефицит

# 509
  • Чикаго / София
Мои грешки - засичах колко време суче. ЛЛ каза 20мин на едната и 20 на другата. Тя цокваше 5мин и беше готова. Притеснявах се защо сега така.
Не кърми под час.
Когато имаше скокове в разрежа й беше по-интересно да гледа настрани, а не да суче също се ядосвах. Като угладнее ще потърси.
Вече не бих се опитвала да цедя до край, само маааалко за облекчение ако не се търпи. При мен край нямаше и стимулирах излишно.

Подобни бяха и моите грешки с първото бебе. Хранех под час - от болницата акушерките ми бяха казали през 3 часа и аз млада и зелена хранех под час.
По 20 мин. и да сменям.
Да се изцеждам докрай след всяко кърмене.
Да не кърмя през нощта, ад а давам вода Rolling Eyes
 И аз млада и зелена - първо бебе - слушам и изпълнявам, нали акушерките от Шейново трябва да знаят най-добре. Така се поизмъчихме 2-3 месеца и добре, че ми дойде акъла в главата и спрях.  Започнах да кърмя когато бебето проплакваше, спрях да се изцеждам докрай. Давах от едната гърда, после от другата, когато спреше да суче, не под часовник. Като не искаше да суче, я оставях и като огладнее давах. Не започнах да кърмя нощно време, защото тя вече не искаше, но за сметка на това пиеше много вода нощем и така си остана до голяма. Спеше с шише с вода до 10 годишна възраст, даже и сега до леглото й има 2-3 шишета с вода.

Като се роди малката, вече смених посоката. Кърмех когато тя посика, ако ще и през час да е. Правеше почивки и по 4 часа понякога когато спи - не я будех, за да яде /нещо, което правех с голямата/, кърмех нощно време, и тя не искаше вода въобще. Изцеждах се само в началото и то съвсем малко, колкото да успокоя гърдите.  Кърменето ми беше много по-спокойно още от самото начало.

И малката пропи вода по-късно, но не се наливаше толкова много нощно време. Нощния памперс го свали още на 2г и половина, докато голямата спеше с памперс гащи до 4-5 гоишна възраст, та дори и след това доста често имаше инциденти нощно време.

Общи условия

Активация на акаунт