Клиника Адела Фертилити - тема на надеждата 10

• 30 442
  • 728
  •   1
Отговори
# 540
Хм, гледам какви мнения давате за Щерев.
Не съм била в репродуктивния център там, но именно в тази болница ме оперираха и съм страшно впечатлена.От всички,без изключение.Страхотни специалисти и хора.Уникално отношение.
От както се помня,цял живот, се страхувам как един ден ще раждам.След престоя ми там съм напълно спокойна.За пръв път в живота ми.
Не ми се вярва, но останах с хубави спомени(от операция по спешност!).
Твърдо съм решила, че някой ден,когато раждам(живот и здраве,надявам се да е скоро), ще е там.При доктор Манчев.
Може би вие сте били за други неща и процедури, не знам от къде идва това разминаване.

# 541
Vervam и аз ще изкажа мнение от личен опит. Имам 2операции там (едната при д-р Магунска, втората я извърши д-р Калчев, понеже оперира(ше) там), 2 опита инвитро и съм ходила на рехабилитация. За отношение съм съгласна напълно. Мили сестри, акушерки, администрация и т.н., престоя ми там винаги е бил на ниво, не съм имала никакви оплаквания. Но откъм инвитро специалист, аз може би не попаднах на добър там и съм доста разочарована. Останах си с усещането за налучкване на нещата и "ако стане", а все пак, всеки път бях на пълна стимулация и "пробите" с мен не ми донесоха успех.
Както посочих по-горе, може би просто аз нямах късмет с доктора и успех там, но въпреки натовареността, всички + и - в Адела, се чувствах и чувствам доста по-спокойна и сигурна, какво точно се прави и защо.

И споделям мнението на момичетата, че ние също трябва да сме активна страна в процеса и да не се оставяме на нечие мнение напълно, но...особено като ти е за първи път, се доверяваш все пак на специалистта в тази област.

# 542
Може би в репродуктивно отношение нещо куца,не знам.
От към оперативни процедури бих ги препоръчала на всеки Simple Smile

А искам да попитам и нещо друго.
Рано е да го мисля и да занимавам лекари, за това ще попитам тук за мнение.
От операцията ми(за киста на жълтото тяло,махнаха и ЕМ такава,2 см,както и 2-3 сраствания), минаха 3 цикъла.
Всичките са много къси-по 23-25 дена.
Нормалната ми менструация е 26 дена(беше 28,но след изписани лекарства за пролактин и щитовидна, стана така; док каза,че е нормално).
Дали това е в реда на нещата след такава процедура?И какво говорят подраняващите менструации след лапароскопия?
Пипани са и двата яйчника-горена ендометриоза при единия,а другия е шит,защото кистата е прокървила.
При контролния преглед доктор Калчев каза,че всичко е наред и шития яйчник го вижда,че овулира Simple Smile
Но вече трети цикъл усещам,че ще дойде много рано и съм мааалко притеснена.

# 543
Куца им проследяването на бременностите. Самочувствието им е в повече. Колко бебета са изтървали вътреутробно не е истина. И то само хора около мен, не ми се мисли общата бройка каква е. Пък и неонатологията им е средно ниво,  нищо впечатляващо.
Но пък за всеки влак си има пътници.

# 544
И аз съм от потърпевшите в проследяването. Д-р Чавеева ме преглежда три пъти. При изоставащо бебе и влошен кръвоток не спомена нищо за терапия с НМХ. Последния преглед при нея беше само 4 дни преди спешното секцио, при което бебето ми се роди мъртво.

# 545
Аз правих ИКСИ и после проследявах бременността си в Щерев. По време на АРТ имаше доста пропуски, загубени досиета, изпуснато по някое и друго изследване, което след това се прави в последния момент и е безмислено и тн, но поне имахме успех и да речем съм доволна.
Бременността ми завърши по подобен начин като този на Арабела, като аз бях при Чавеева и Искилиева.

Последна редакция: чт, 28 май 2020, 14:40 от JessitoBG

# 546
Като ви чета и ми се къса сърцето. Тия заслужават бой без почивка!!!

# 547
Боят е твърде хуманен подход, китайски мъчения до откат... Много разочаровани от инвитро центъра им имам около себе си, явно това е стандарт. Отделно с изчакване по 7 часа, след обявения, за 5 минути преглед... Не става.

# 548
Момичета, може ли съвет от правили ТВЛ + хистеро? Трети цикъл ми започна около седмица по-рано. Започна с кафеникаво-жълтеникаво парещо течение, което ми предизвика болки и сърбежи. След два дни, т.е. днес започна кръвотечението.
Изследванията ми бяха чисти, пих 10 дни антибиотик и пробиотик след ТВЛ и хистеро. С мъжа ми започнахме опитите като мина първия цикъл и не сме имали проблеми, освен че не се получава бебето. Наистина се стреснах този път.
Имам час за гинеколог чак следващия петък и ще съм много благодарна ако споделите как е било при вас.

# 549
Brandywine18, твоята ТВЛ беше само диагностична нали? Не пипахте нищо? Следиш ли си овулацията с тестове? За всеки случай пусни една МБ поне. Може да се е завъдило нещо. А може усещанията да са просто средата и фазата на цикъла.

Последна редакция: чт, 28 май 2020, 14:28 от 💎Bling-a-ling💎

# 550
Ами май е чистил лигавица. Нямам операции и т.н. По клипчето ми изглежда, че с нещо като шпатула стърже нещо като бяла паяжина по матката. Не знам, не разбирам.

# 551
На епикризата трябва да имаш написано какво е правил. Поне ще имаш надраскване. Не би трябвало да имаш някакви аномалии точно от операцията като е само диагностична. Аз поне не съм имала след моите. Разбира се има сто други неща, които да повлияят особено предвид и преходния сезон и по-засиления стрес последните месеци. Иначе и аз имам оплаквания след последната само хистероскопия. С всеки цикъл нови аномалии. Не знам до колко има връзка със самата операция. По-скоро е някакъв хормонален хаос, дължащ се на по-комплексни причини или просто съвпадение.

# 552
Благодаря за успокоението, Блинг. Надявам се да е нещо моментно и да се оправи без лекарства.

# 553
Vervam, имам подобна на твоята лапароскопия - махани са кисти от яйчниците в т.ч. ендометриозна. Преди лапарото МЦ ми беше като часовник на 27-28 дни. След него стана на 23-24 дни и така си и остана. Аз го отдавам на намалелия резерв след лапарото. Проверявала ли си АМХ след лапарото, за да го сравниш с цифрите преди това? Дано при теб не е това причината. Не помня кога ти го правиха и ако е скоро може просто още да се настройва организма. Иначе в последните месеци след махането на миомата, която си влача от поне 3-4 години, цикъла ми стана по-дълъг, но се колебае между 26 и 30 дни, което пък отдавам на това че всяко пипане по репродуктивните ни органи води до някакъв разбъркване и на хормони и на всичко.

# 554
Момичета, как протича инвитрото на естествен цикъл с лека стимулация? Кои хормони се проследяват и дали ще са ползотворни в първият ден от цикъла, т. к днес уж да дойде, но все още не се е появил, а се уговорихме с д-р Калчев да отида утре.... Дали да ходя въобще?

Общи условия

Активация на акаунт