Клиника Адела Фертилити - тема на надеждата 10

• 30 444
  • 728
  •   1
Отговори
# 630
Не може да се прави на следващ цикъл трансфер. Трябва да мине поне един дори и два цикъла. След преглед вече може да прецени кога точно може да направите трансфер. Това разбира се в случай, че има някакви корекции. Много зависи и какви са те. Ако се окаже само диагностична без да се пипа нищо, примерно да направи само надраскване, може би и на следващ цикъл може да продължите с трансфер
Действай през Цвети. Обаче дали ще ти свърши работа не знам. Като няма личен контакт е по-сложно. Ако не стане те съветвам да си изпросиш среща и ако трябва да се разходиш и да говорите
При наличен проблем при мен се ослуша и ми отказа хистеро. След неуспешен трансфер падна голяма молене и преследване докато се съгласи. Имай предвид, че е твърде вероятно да те сложи на регулон, за да те вкара в графика с операции и от там може да изгубиш още малко време.
Цените са различни спрямо какъв вид ще е хистерото. Като цяло това ще стане ясно след самата операция. Приготви се за най-голямата сума за всеки случай, ако се наложат корекции и е оперативна. Допълнително има още около 200 лв за изследвания и консултации с интернист и анестезиолог.

# 631
  • София
След първия неуспешен опит и аз правих физиотерапия. След нея направихме още един опит, но пак беше безуспешен, така че на мен не помогна. Но докато бях в Салус един ден, дойде едно момиче за масаж за бременни - пациентка на Калчев забременяла след физиотерапия. Чела съм и на няколко места, че акупунктурата много добре влияела при инвитро. Но са дооооста пари - платих 900лв за 15 процедури +5 масажа +5 иглотерапии
Момичета, някой има ли впечетления от физиотерапията, която др Калчев препоръчва ? Днес бях при него след като приключи Б при мен с настъпване на цикъл в 6та седмица, а предния месец имах БХ. Ние сме с мъжки фактор и доктора препоръча и двамата да отидем на физиотерапия, но звънях в центъра да питам ориентировъчно за цени и ми заговориха за пакети от 500-800лв за 12 посещения, което не съм сигурна дали е оправдано за такова нещо. Ще трябва да посетя и доц. Русев да видим и той какво ще каже както и ще пуснем SDI за фрагментации, но тази физиотерапия / иглотерапия ми е вповече малко на всичките финанси до момента.

# 632
ReGi, уви тук няма много пишещи и повечето сме ин витро. Във фб групата наскоро имаше пост на тази тема и учудващо много жени бяха споделили за забременяване на първи-втори цикъл след хистеро. За съжаление бе изтрит от авторката. Но ти може да пуснеш нов. Там има повече пациенти като теб и мисля, че ще получиш повече инфо.

Bling-a-ling, благодаря Ви много! 😊

# 633
Regi, назад в темите има информация,  която търсиш. Аз забременах на сл.цикъл, няма и месец след Твл.

# 634
Момичета вкарах си вечерно един филм в главата Joy
Можете ли да ми кажете според док ТСХ до какви граници е ОК да бъде.Зачетох се че при опити трябвало да е до 1 и като си погледнах старите изследвания 2017 ми е било 1.44, а миналата година 2.23 при референтни 0.3-4.2.И двете са пускани в Цибалаб.Много ли е високо второто Thinking Ще го питам следващия път, но това изследване го пусках по повод на други болежки и изобщо не съобразих, че може и там да има проблем...

Аз няколко месеца, 3-4 след неуспешен трансфер измерих тсх между 2.08-2.25 в 3 различни лаборатории, в рамките на 2 дена. Включително и в лабораторията на клиниката по ендокринология. Преди стимулацията и зета винаги ми е било около 1.7 - 1.8.
Отидох при Начев резултатите и той ми каза следното : Добре е защото това ниво е без медикаменти, когато се сваля нивото с медикаменти трябва да е до 2. Но когато нивото е естествено и няма терапия до 2.5 е ок. Тоест изискванията нивата за естествено тсх и тсх след терапия са различни. След още няколко месеца пак си ми падна до 1.7. Това според Начев, аз реших да се доверя.

# 635
На мен Семерджиева - Македонова винаги ми е повтаряла , че няма по - добра среда за емблионите от матката . Общо взето при мен беше така - трансфер на 2 емблиона на 3 ден - успешна бременност с дъщеря ми . След година и 2 месеца - зет на 2 тридневни - бременност с 1 ембрион до 9 г.с

# 636
  • София
Този спор с 3 и 5 ден е като този за яйцето и кокошката.

Ако ембрионът е читав, ще се хване без значение на кой ден е върнат. Разликата е, че на 5 ден ембрионът може да се оцени морфологично и при необходимост да се направи ПИД.

Аз в момента съм бременна след трансфер на 5-дневни ембриони. Моя приятелка е бременна след трансфер на 3-дневни.

# 637
А какво по-точно представлява тази физиотерапия, много ми стана интересно?

# 638
Аз ходих на въпросната физиотерапия в МЦ Салус. Беше отдавна, в края на 2016-та година. Тогава физиотерапията се състоеше от 4 типа процедури, ако правилно си спомням.
1. Терапия с нискочестотен ток, т.е. слагаха ми на яйчниците едни диоди поставени върху салфетка напоена с гел от алое вера. Получават се нещо като ел.импулси и съответно сякаш ти трепти и масажира зоната на яйчниците.
2. Облъчване на зоната на яйчниците с лазер. Нищо не се усеща. Просто се вижда как лазера минава по кожата.
3. Няколко масажа на областта на кръста отзад, където имало някакви зони свързани с репродуктивната система.
4. Няколко процедури иглотерапия.
Тогава платих около 720-750 лв. Не помня точната сума. На мен не помогна, но аз съм тежък случай, така че не съм критерий. Имам някои резерви по отношение на тази физиотерапия, но човек когато се надява е готов да опита всичко. При по-леки случаи може и да има някакъв ефект, не знам.

# 639
Много ти благодаря!

# 640
Regi, назад в темите има информация,  която търсиш. Аз забременах на сл.цикъл, няма и месец след Твл.

Ver4e, благодара за споделеното. Аз съм в муденка какво става, понеже вече съм в овулация, а съм на 11-ти ден от цикъла, дано да е добър знак това, понеже вече правим опити. 😄

# 641
И аз бях с ранна овулация след твл. Дали не беше и 7-8 ден.

# 642
Момичета, може би е глупав въпрос но..тази физиотерапия има ли някаква давност? Например, прави се и до 3 месеца трябва да е опита или колко дълъг би трябвало да е ефекта?

# 643
Мисля, че на мен ми бяха казали, че действа до 4-6 месеца след като се направи. Аз я правих ноември. Март имах пункция и трансфер. Забременях, но нещата не завършиха добре. Най-добре да се пита доктора или дамите от медицинския център кога е най-добре да се направи опита. Simple Smile

# 644
До 3месеца е най-добре, после лека полека се губи ефекта - според физиотерапевтите.
Не е панацея със сигурност Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт