Клиника Адела Фертилити - тема на надеждата 10

• 30 452
  • 728
  •   1
Отговори
# 645
Здравейте, момичета.
През месец май правихме пункция и свеж трансфер на 3 ембриона на стадий бластоцист. Замразихме 2 бр.отново бластоцист. На ден 10 пуснах чхг-стойност 30, положителна. На ден 13 падна до 12, а на ден 15 вече е 3.5. Чух се с Мира и сега ще почивам 2 цикъла и после ЗЕТ евентуално ако всичко е наред. Ние сме с неизяснен стерилитет и уж всичко ни е наред. Кза ми да пусна б12, Б6 и витамин Д. Бихте ли ме посъветвали какво още да пуснем с моя съпруг или дори само аз? Миналата година пуснах част от вродените тромбофилии и там всичко е наред. Опитвам се да запиша час при доц. Русев, но няма свободни за юни-юли, а за септември няма график. Предпочитам да отложим ЗЕТ, вместо да завърши по същия начин.
Благодаря ви!

# 646
Момичета, може би е глупав въпрос но..тази физиотерапия има ли някаква давност? Например, прави се и до 3 месеца трябва да е опита или колко дълъг би трябвало да е ефекта?
Jessito, до 6 месеца има ефект физиотерапията. При мен сега изтичат, и двамата си продължаваме иглотерапия, за момента нямам никакъв шанс да повторя процедурите и мисля евентуално лятото, при повече време. Че трябва да са всеки ден, максимум през ден.

# 647
Bubata, щитовидната погледнала ли си я? Матка и тръби проверени ли са дали са ок? Тромбофилии не знам какви имаш изследвани, но често има отклонения в разширените пакети и ако не се направят понякога остава скрит проблем. Витамините ги виж, че сигурно ще имаш дефицити. Когато има възможност се виж с доцента. СГ как ви е? Отделно в някакъв момент може да направите кариотип все пак да е ясно дали там всичко е ок. Може да погледнеш как са ти глюкозата и инсулина. Евентуално да се отметне ИР. Тези последните неща са по принцип. Имате замразени, но все пак не се знае. Като цялото основното е да имате късмет да нацелите здрав ембрион. Да няма физическа пречка с тръби и матка. Да имаш планирани терапии за тромбофилии и имунология, ако се налага да се приложат. И да поддържаш витамините.

# 648
Благодаря за отговора, Bling-a-ling. Имам изследвани хормони на щитовидната, от които само TSH беше 2.5 и назначиха еутирокс 0.25мг. Пия го вече 2 месеца и сега пак ще ходя на ендокринолог. Имам глюкозна нетолерантност и пия глюкофаж. ИР нямам. Имам и ТВЛ правена във Варна, която и Калчев гледа, и тръбите и матката са наред. Ноември Калчев ми прави хистеро и махна ендометриален полип. Каза, че всичко друго е наред и аз му се доверявам.
Да, имам дефицит на вит. Д, за който от ендокринолога назначи капки. Сега пак ще го изследвам заедно с щитовидната. СГ в Адела беше малко лоша-проблем с подвижността, но пихме Профекунд и много други добавки, препоръчани от Денис.
Относно тромбофилиите- благодаря за съвета. Ще пусна разширен панел в Геника, за да видя какво ще излезе от там.
Намерих тема за имунологични и генетични изследвания и ще видя какви изследвания препоръчва доцента. Ще ги направя, заедно с този кариотип, а когато успея да запиша час при него ще ги коментираме. Или да изчакаме той да ги назначи?
Благодаря!

Bubata, щитовидната погледнала ли си я? Матка и тръби проверени ли са дали са ок? Тромбофилии не знам какви имаш изследвани, но често има отклонения в разширените пакети и ако не се направят понякога остава скрит проблем. Витамините ги виж, че сигурно ще имаш дефицити. Когато има възможност се виж с доцента. СГ как ви е? Отделно в някакъв момент може да направите кариотип все пак да е ясно дали там всичко е ок. Може да погледнеш как са ти глюкозата и инсулина. Евентуално да се отметне ИР. Тези последните неща са по принцип. Имате замразени, но все пак не се знае. Като цялото основното е да имате късмет да нацелите здрав ембрион. Да няма физическа пречка с тръби и матка. Да имаш планирани терапии за тромбофилии и имунология, ако се налага да се приложат. И да поддържаш витамините.

# 649
Тогава не е нужно да правиш каквото и да е. Дано имате късмет със замразените.
За имунологията изчакай доцента да ти назначи изследвания. Така или иначе тя е с трудно доказуем ефект, а и док вече много не я зачита. Но за собствено успокоение може да направиш и това.

# 650
Аз се зачудих за тази тромбофилия, защо назначават само част от изследванията и друга идея освен да не давам много пари не ми хрумна. Joy Обаче аз мисля за свое успокоение да си пусна всичко.Момичета ако изследвам сега и тези, които док не ми е зачертал, освен другите които пуснах всички изследвания за тромбофилия ли ще съм покрила?
Да се оплача в петък си изпратих изследванията и още не са ми отговорили.Обадих се на Мира, беше преди интервюто на док точно, беше много мила, но си личеше,че са в еуфория и според мен може и да са ме пропуснали с изследванията.Но каза че като ги види док, ще се обадят, затова ще почакам още някой и друг ден преди да ги тормозя...
А моето TSH от 2 и нещо може и да се е повишило леко от противозачатъчните, защото със сигурност съм ги взимала като съм го изследвала.А прочетох че имат такъв ефект.Като ги спря другия месец и отида при док ще го питам да ми каже дали да го пусна и кога.

# 651
Бубата, често ти трябва просто късмет и читав ембрион.
Някой имат щур късмет и им се получава хубав ембрион от първият път, съответно бременност. Някои минават по 3-4-5 опита, докато се нацели стимулация и хубав ембрион. Май късмета е основен фактор, наслушах се на какви ли не истории, за изчерпани резерви, мъжки фактори и купища проблеми плюс възраст, но успели от първият път. И съответно на двойки с добри прогнози и изследвания, които са направили по 5-6 опита и бая са се измъчили.
Ей на, братовчедка ми с ИР, поликистоза, без тръби, тъкани лигавици,с мъжки фактор успя от третият път, сега пак е бременна от същата стимулация. Друга позната с перфектна спермограма, тя без проблеми. Не знам колко опита и нули, нули,нули.
Понякога правиш всичко възможно като изследвания,но нищо не става. Дано всички имаме късмет и търпение.

# 652
goldfinch, той ти е зачертал само придобити. Под тях има малко вродени. А те са доста повече. В другите лаборатории има по-разширени пакети. По принцип е разумно да се тръгне от основен пакет. Защото, ако изскочи нещо от него, което налага директно терапия няма нужда да се дават допълнителни пари.
Иначе не е лошо да напомниш за изследванията. Много е вероятно да не е успяла да го пита в петък. Понеделник обикновено пък е лудница. И може и да те е забравила в един момент.

# 653
Благодаря, момичета. Пожелавам на всички ни късмет!

# 654
Момичета, днес трябваше да ми поставят блокираща инжекция, тъй като съм по дълъг протокол и съм на противозачатъчни от 5-тия ден на цикъла, като днес е 21 ден, но на прегледа д-р Калчев установи задържан фоликул. Как е възможно да се получи при положение, че пия противозачатъчните? Не е от предния цикъл, защото точно в края му бях пак в Адела на преглед и нямаше нищо такова... Дали защото ги започнах чак от 5-ти ден така се получи? Др. ми каза да ги продължа и другата сряда пак да отида на преглед? Случвало ли се е на някой и как се разреши проблема?

# 655
Bling, права си, че този месец всички сме в царството на хаоса. Вчера на 11 ден от цикъла, хормоните ми бяха леко безумни, ЛХ по-висок от Е. При мен екстрадиолът си е нисък традиционно, но поне се увеличаваше с напредването на цикъла. Сега беше спаднал с няколко единици, за сметка на висок ЛХ. Усъмних се за ановулаторен цикъл, ама там май ЛХ е ниско. Звучи ли ви познато, имате ли идея, освен за хаос, за какво всъщност иде реч, че съм в чуденка от вчера. Изненадах и екипа, бяха ми повторили изследването, без да ми кажат, явно не бяха повярвали първия път. А и ФСХ ми е 12, 5 около, при 4,6 миналия месец.

# 656
Danita, всичко е възможно. Не ти ли каза какво се случва или не те прегледа изобщо? При мен си беше висок ЛХ и имаше ранен пик.

# 657
Bling, нямах преглед изобщо, а аз се ошашавих в първия момент като видях резултатите. Днес през Мира питах, Док каза, че няма общо с майските хапчета, та поне това отхвърлих.

# 658
Така и предположих. Кофти е така като канселира по хормони и няма преглед. Да се чудиш какво се случва. Дано следващия път всичко е наред.

# 659
Bling, благодаря за идеята за ранния пик, не се бях сетила. Но ще си почина малко от всичко, да заредя батериите за следващия месец. 😘

Общи условия

Активация на акаунт