Козунаци 2020 - 2ра тема

  • 34 678
  • 737
  •   1
Отговори
# 465
  • Мнения: 775
[/img]това са моите прасенца,по рецепта на Денислав Димитров,за козунаци с конци,нещо,което ще проверим утре.Blush

# 466
  • Sofia
  • Мнения: 22 622
Криси, за хлебчетата ...
Скрит текст:
тези са ни любимите за бургери - Бриош хлебчета

# 467
  • Мнения: 2 723
А още един бърз въпрос, дозата с 500гр брашно в една форма от еднократните ли се събира или в две? Извинявам се за идиотските въпроси, но наистина нямам опит... Като гледам и тестото, нищо няма да излезе Cry

Спри програмата и я пусни отново. В рецептата която ползвах брашното беше + 100 грама. Така че може да се наложи да добавиш до 100 грама брашно. Това зависи от големината на яйцата, от големината на лъжицата с кисело мляко .
Все пак тестото трябва да стои на топка а не да се разтича на гъста каша.
А колкото до броя формите зависи от тяхната големина.
Но първо си спаси тестото.

# 468
  • München, Deutschland
  • Мнения: 6 852
April morning, на нея не й се е разтекло тестото буквално, така описва в текста, но на снимката съвсем добре отлепва от стените, т.е. под "течно" има предвид, че е много меко, поне според мен. Аз не бих спирала втасването заради добавка на брашно. Понеже съвсем малко още й трябва, ще го добави при последното измесване и оформяне.

AlexaS, прекрасни! И снимката ти е супер!
Ще снимаш ли плънката с дулсе де лече като го разчупите? Не съм виждала никога и си мислех, че по-скоро някакси ще изгори вътре, но като гледам всеки път как ти се получават козунаците, надали имаш загоряла плънка вътре. 😃

# 469
  • Мнения: 10 717
chrissy аз от загоряла плънка не се притеснявам толкова, но все ме е страх с тия плънки да не ми подмокри и после глетаво ми остава....Иначе харесвам и сладка, и локум, и разни богати пълнежи, но ми мокрят тестото. Предната седмица правих с мак и много добре стана. Но беше направо суха плънка при поставянето. После си беше много добре.

# 470
  • Мнения: 2 723
April morning, на нея не й се е разтекло тестото буквално, така описва в текста, но на снимката съвсем добре отлепва от стените, т.е. под "течно" има предвид, че е много меко, поне според мен. Аз не бих спирала втасването заради добавка на брашно. Понеже съвсем малко още й трябва, ще го добави при последното измесване.

Възможно е, аз пиша през телефона и снимката е малка. Но аз лично днес три пъти стартирах програмата за месене на тестото докато не ми хареса на пипане. И два от трите пъти добавях на няколко пъти по малко олио за да ми го измеси по добре.
Но в интерес на истината го правех преди да е започнало втасването в машината. 😀

# 471
  • Пловдив
  • Мнения: 3 963
Chrissy, непременно ще снимам, защото и на мен ми е интересно. За пръв път правя с подобна плънка, но покрай ИП може и с други да опитам...🤔😊

# 472
  • Мнения: 4 569
Нямам никакъв опит с козунаци и въобще сладки печива, но с рецептата на Морена и помощта й, успях от първия път!





Не са нещо кой знае какво на външен вид (вашите са къде къде по-красиви) , но мислех че ще стане тотален провал, а пък то си е истински козунак! ❤️ Благодаря, Морена! Другият път ще замеся един и за теб 😁🤗

# 473
  • Sofia
  • Мнения: 22 622
Лана, много мило, благодаря, още повече, че много ми харесва! Simple Smile

Ивадила съм яйцата и млеката от хладилника, ще забъркам стартера и влизам душа да си взема, после ще действам с последната непредвидена доза. Simple Smile

Последна редакция: сб, 18 апр 2020, 22:33 от Morena

# 474
  • Варна
  • Мнения: 1 951
Последните два козунака втасват, вече мога да си отдъхна и аз... Равносметката - 3кг брашно, направени на чудесни козунаци. По вида им съдя, че няма да сме разочаровани - при нас козунаците се ядат утре, така че за вкуса ще се отчета тогава.
С най-голямо нетърпение очаквам двата експериментални - с плънка от дюлево сладко, кафява захар и портокалови кори; както и коментираната какао, захар,мляко, на която добавих също портокалови кори.
И аз благодаря за виртуалната компания! Светъл да бъде празникът ви! .... и с аромат на козунак!

# 475
  • Sofia
  • Мнения: 22 622
Ние няма да дочакаме до утре, само до 24.00ч. Simple Smile

# 476
  • Варна
  • Мнения: 1 951
Като бяха малки децата не удържахме и ние, как да им откажеш Smiley
Сега - заслужена почивка, а закуската ще е моментът на истината Smiley....

# 477
  • Балчик
  • Мнения: 9 288
Днешната равносметка-кифлички с мая и кокосов джем, кулич със закваска, руло с шоколад с мая, козунак със стафиди с мая и козунак с макова плънка със закваска.










Светъл празник на всички!

# 478
  • Мнения: 4 320
Два пъти правя козунаци те на Морена и двата пъти уникални ❤️. Имам обаче въпрос, и двата пъти тестото ми се разстила, не запазва формата си и при спирането фитилите са като живи събират се и се развиват. Това не попречи на уникалния вкус, но ме дразни. Рецептата я спазвам стриктно, но ми отива повече брашно 100-130 грама, което отдавам на това, че яйцата са ми по едри, мисля че може да поеме дори още малко, но ме в страх да не дойде много.

# 479
  • София
  • Мнения: 12 228
Готова съм,- показ
Козунак със заквасена сметана + лимонови корички и стафиди


и разрязан

\Следва - Козунак с маскарпоне и планка от маково семе, орехи, какао, захар и разбит белтък на сняг


и разрязан

Козунак с плънка от рикота и сладко от череши. Този го опитах и изключително ми хареса, разкошен вкус.

и разрез

и последно - Двуцветен козунак


Светли празници, прекрасни момичета. Вие всички сте вълшебници!
PS ще кача рецептите малко по-късно тук - https://cookwithmarcheva.blogspot.com/search/label/%D0%BA%D0%BE% … D0%BD%D0%B0%D0%BA

Общи условия

Активация на акаунт