С какво ви дразнят мъжете /тема №4/

• 34 667
  • 764
  •   1
Отговори
# 390
Забрана?! Партньорът не е малко дете, че да му се забранява...

# 391
  • Sofia
Думата "забрана" може би звучи малко апокалиптично, но уверявам необвързаните дами, че дори една съпруга да е склонна мъжът ѝ да се сдобие с мотор (примерно), то тя ще бъде твърдо против някой друг голям разход, който теоретично би ощетил семейния бюджет. Simple Smile Вие просто разсъждавате от позицията на самостоятелни електрони, но когато една връзка е прераснала в семейство с брак и деца (или поне едно от двете), то както акумулирането, така и разпределението на финансите вътре в семейството, се случват с колективни решения, възприети и от двамата партньори като най-добрата текуща алтернатива. Просто, ако няма обсъждане и консенсус по тези важни въпроси, няма и семейство.

# 392
За последната половин година съм се убедила, че диалогът е единственото решение на проблеми във връзката или някакви такива ежедневни дразги.
Тук просто става въпрос за покупка, която ще се отрази на бюджета. За дребни неща не мисля, че някой ще го направи на въпрос.

# 393
Аз разсъждавам от лоното на семейните отношения баш Simple Smile
Колкото до човечеца от примера на Тайчо, покупката пак е факт, но в комплект с любовница.
Кое не разбирате?

# 394
  • Sofia
Колкото до човечеца от примера на Тайчо, покупката пак е факт, но в комплект с любовница.

Ако един мъж е склонен да те замени с лекота, само защото не му ходиш по свирката за някакви дреболии, то поначало няма много смисъл да се мъчиш да го задържаш. Simple Smile На такива им викам "мъжки примадони".

# 395
Не е въпросът дали е мотор, куче, кола, парапланер или фотоапарат. Това са зрели мъже, нямат нужда от разрешение.
Не е дреболия да ограничаваш човека до себе си и не, любовницата в този случай беше резултат от много подобни ограничения. На мъжа му беше писнало да е под чехъл и да се държат с него като с малко дете.

# 396
Аз по-скоро мисля, че много голяма част от вас са се обзавели с мъже в резултат на някскво много голямо объркване.
За да иска семеен мъж мотор, то значи той си е сметнал разходите. Ако не е така, то повредата не е в неговия телевизор.
Разбира се, че ще те замени, но не мотора или дрругите там придобивки са причината Simple Smile

# 397
  • Sofia
Не е въпросът дали е мотор, куче, кола, парапланер или фотоапарат. Това са зрели мъже, нямат нужда от разрешение.

Любопитно ми стана как се взема куче, без съгласието на партньора. Simple Smile

# 398
Аз бих взела... Няма да ми хрумне да питам - ще видя кутре на улицата и ще го прибера.

# 399
Точно, даже преди време попаднах на чудесна статия - превръщате в плазмодий мъжът, в който сте се влюбила. И после осъзнавате, че не го обичате вече, защото е чехльо.
Всеки има право на избор, мъж или жена. Забраните са за децата, до определена възраст.
Да изразиш несъгласие не е като да издадеш забрана.

# 400
Аз по-скоро мисля, че много голяма част от вас са се обзавели с мъже в резултат на някскво много голямо объркване.
За да иска семеен мъж мотор, то значи той си е сметнал разходите. Ако не е така, то повредата не е в неговия телевизор.
Разбира се, че ще те замени, но не мотора или дрругите там придобивки са причината Simple Smile

Ами ако не е сметнал добре? Ако просто мъжът не става? Не казвам, че случаят е такъв, но просто разсъждавам.

# 401
  • Sofia
Thaicho, ти съвсем взе да ме съмняваш. Grinning Естествено, че за да прибереш нов домашен любимец за постоянно, трябва всички членове на домакинството да са съгласни. Все пак, няма само ти да съжителстваш с кучето. Казвам ти го от позицията на голям любител на дивите и домашните животни.

Последна редакция: ср, 10 юни 2020, 18:53 от Blаck Cat

# 402
Pimkie, не искам да задълбавам в ако, особено в частта - не става. Вече обясних в защо. Мисля, че знаеш отговорите.

# 403
Какво семейство е това, ако всеки си прави каквото поиска без да се съобразява с другия? Никакво. Просто съквартиранти. Много ясно, че ММ няма да си вземе мотор, както и аз не бих направила голям разход без да сме го обсъдили. Същото важи и за домашни любимци и други неща, които засягат и двамата.  Как така ще си взема куче без да питам партниьора си? Това куче къде ще го гледам? Нали в общият ни дом. За да е успешен един брак трябва да се съобразяваме с другия, а не всеки да си тегли за неговите прищявки като малко дете.

# 404
Black Cat, ако за даден мъж това е проблем, не би се хванал точно с мен. Blush
Бях на 10, когато вкъщи ми забраниха да си взема хамстер. Не знам защо при положение, че винаги сме гледали животни. Събрах пари от тези за закуска и го купих в голямото междучасие... Сега не съм много по-различна в това отношение, ако реша, че това е моята животинка. Ако на мъжа не му допада, може да си намери друга, която ще го пита. Ценя правото на избор и свободата да бъда напусната.

Общи условия

Активация на акаунт