Мартенчета 2020

• 24 465
  • 786
  •   1
Отговори
# 465
Ситуацията е сходна и при мен, но издържа малко повечко, примерно 15- 20 мин, а ако открие нещо досега невиждано може и по- дълго, но аз не го приемам като проучаване към ръце. Интерпретирам го по- скоро като човече, което св нуждае от моята ласка и внимание. Така ми е по- приятно и лесно да приема факта, че за самата себе си аз съм вече на второ място. Просто има такива малко по- чувствителни и гушливи бебоци. Аз нямам нищо против и не виждам защо трябва да лишаваме децата си от внимание, когато те имат нужда от такова. Някок ден ще искаме да са отново бебета и да ги гушим, така че използвам момента максимално. Може да става въпрос за приучаване към нещо едва след годинката, според мен, но спор няма, че понякога ни се иска малко повече време за нас Simple Smile

# 466
Валери е издържал най-много час на гимнастиката и това са единични случаи.
От няколко седмици забелязах, че когато мине час и половина от последното му спане и започва да мрънка, но не винаги заспива сам и се налага да го приспивам. Като часовник е - спи половин час (може да заспи 10и3 и ще се събуди 10и33 хах) и след час и половина още 30 мин.

# 467
Случвало ли ви са е  бебчето докато спи да издава някакви звуци от сорта на хленчене.. и изведнъж да надуе гайдата все едно нещо го боли... Веднага го взимам на ръце, спира да плаче и продължава с хленченето за 1 мин колкото да се съвземе. После пак го слагам да спи и заспива. Случи ми се вчера слетобедната дрямка и днес преди 10тина мин отново. Прави си муцката все едно го боли ии и се чудя сънува ли боли ли го нещо..?  3+ сме и от 3 4 дена не му давам капки за колики помислих си че и това може да е, но когато бяхме в периода на коликите никога не е правил така само се напъваше.

# 468
Моето бебе издава такива звуци, докато спи. Прави физономии и т.н, издава странни звуци понякога, а много рядко - както казвате - проплаква докато спи. Първо се стрясках и тичах от другата стая. Но после установявам, че нещо си сънува, или пък и да я боляло коремчето - явно е било моментно. Но дори не отваря очи, не я взимам, нищо не правя, тя продължава да си спи.

# 469
Здравейте мамчета. На 8ми Юли бебка прави 4 месеца, върти се по корем от 1 месец, като я оставя за малко и започва да се обръща. От 2 седмици като се събужда сутрин краката и са там където е била главата й Grinning много ми е шугава. Не ползваме вече люлка защото много рита и не и се седи там. Обикновенно мога д я оставя сама да се забавлява за дълго време, нахранвам я и оставям докато и се приспи час и половина два. Като  от време на време  си я целувам и закачам. Хили се като зеле от месец, преди 2 седмици се смя с глас, голяма ми е сладурана. Много често и пея песнички и постоянно и говоря или чета приказки, не знам дали заради това, но от около 2 седмици не млъква. Пее ли, вика ли или говори не мога да го определя ама е много забавно. Ръцете са в устата от повече от месец, забелязвам че дъвче палеца, рядко го смучи. Взела съм и жирафчето Софи и е много щастлива като и го наместя в устичката да го ръба, даже се мъчи да го задържи с ръце и да си го намести в по - удобна поза за хапане Grinning през деня спи по 1 час между храненето, започва да мрънка и й давам бибката, понякога има нужда от помощ, или я галя по главичката или леко я гушкам като и хвана едната ръчичка. За мен това е много приятно. Аз имам друг проблем. Като заспи към 22:00 или 23:00 се събужда между 4:30 и 6:30 и седи будна поне 2 часа. Когато п6и30 не ми пречи ама като е 4и30 си е мъка. Хили се говори, закача се гледам да не и обръщам внимание ама тя не спира. А трябва да я гледам, че този рефлукс още я мъчи. Страх ме е да не се задави. Момичета имате ли проблем с потенето? Аз не спирам да се потя, сменям тениската няколко пъти, това никога не е било, чудя се дали не е от кърменето.
В къщи от 2 дни сме на климатик, при нас не се диша. Под 30 градуса не може да падне без климатик, разбира се бебка седи в спалнята, а климатика е в хола, в спалнята става 27 градуса и се приема някак си. Страх ме е да намаля градусите, тя спинка с боди с къс ръкав и чаршафче.
п. п извинявам се за дългия пост

# 470
Здравейте мамчета. На 8ми Юли бебка прави 4 месеца, върти се по корем от 1 месец, като я оставя за малко и започва да се обръща. От 2 седмици като се събужда сутрин краката и са там където е била главата й Grinning много ми е шугава. Не ползваме вече люлка защото много рита и не и се седи там. Обикновенно мога д я оставя сама да се забавлява за дълго време, нахранвам я и оставям докато и се приспи час и половина два. Като  от време на време  си я целувам и закачам. Хили се като зеле от месец, преди 2 седмици се смя с глас, голяма ми е сладурана. Много често и пея песнички и постоянно и говоря или чета приказки, не знам дали заради това, но от около 2 седмици не млъква. Пее ли, вика ли или говори не мога да го определя ама е много забавно. Ръцете са в устата от повече от месец, забелязвам че дъвче палеца, рядко го смучи. Взела съм и жирафчето Софи и е много щастлива като и го наместя в устичката да го ръба, даже се мъчи да го задържи с ръце и да си го намести в по - удобна поза за хапане Grinning през деня спи по 1 час между храненето, започва да мрънка и й давам бибката, понякога има нужда от помощ, или я галя по главичката или леко я гушкам като и хвана едната ръчичка. За мен това е много приятно. Аз имам друг проблем. Като заспи към 22:00 или 23:00 се събужда между 4:30 и 6:30 и седи будна поне 2 часа. Когато п6и30 не ми пречи ама като е 4и30 си е мъка. Хили се говори, закача се гледам да не и обръщам внимание ама тя не спира. А трябва да я гледам, че този рефлукс още я мъчи. Страх ме е да не се задави. Момичета имате ли проблем с потенето? Аз не спирам да се потя, сменям тениската няколко пъти, това никога не е било, чудя се дали не е от кърменето.
В къщи от 2 дни сме на климатик, при нас не се диша. Под 30 градуса не може да падне без климатик, разбира се бебка седи в спалнята, а климатика е в хола, в спалнята става 27 градуса и се приема някак си. Страх ме е да намаля градусите, тя спинка с боди с къс ръкав и чаршафче.

И при нас е така с градуси те! На последен етаж сме! Аз правя климатика в кухнята на 24гр и в стаята става 27 или 26 в най добрият случай. Малкия седи по боди с къс ръкав само, по боси крачета. Обувам чорапки само когато е във вихъра си и играе защото му се иПотяват крачетата и стават студени, а когато заспи го повивам с негово чаршафче и сънувам чорапите и така крачетата са добре. Забелязвам че като играе винаги са му студени крайниците, но аз се ориентирам по нослето. Ако е топло всичко е наред.

# 471
Здравейте мамчета. На 8ми Юли бебка прави 4 месеца, върти се по корем от 1 месец, като я оставя за малко и започва да се обръща. От 2 седмици като се събужда сутрин краката и са там където е била главата й Grinning много ми е шугава. Не ползваме вече люлка защото много рита и не и се седи там. Обикновенно мога д я оставя сама да се забавлява за дълго време, нахранвам я и оставям докато и се приспи час и половина два. Като  от време на време  си я целувам и закачам. Хили се като зеле от месец, преди 2 седмици се смя с глас, голяма ми е сладурана. Много често и пея песнички и постоянно и говоря или чета приказки, не знам дали заради това, но от около 2 седмици не млъква. Пее ли, вика ли или говори не мога да го определя ама е много забавно. Ръцете са в устата от повече от месец, забелязвам че дъвче палеца, рядко го смучи. Взела съм и жирафчето Софи и е много щастлива като и го наместя в устичката да го ръба, даже се мъчи да го задържи с ръце и да си го намести в по - удобна поза за хапане Grinning през деня спи по 1 час между храненето, започва да мрънка и й давам бибката, понякога има нужда от помощ, или я галя по главичката или леко я гушкам като и хвана едната ръчичка. За мен това е много приятно. Аз имам друг проблем. Като заспи към 22:00 или 23:00 се събужда между 4:30 и 6:30 и седи будна поне 2 часа. Когато п6и30 не ми пречи ама като е 4и30 си е мъка. Хили се говори, закача се гледам да не и обръщам внимание ама тя не спира. А трябва да я гледам, че този рефлукс още я мъчи. Страх ме е да не се задави. Момичета имате ли проблем с потенето? Аз не спирам да се потя, сменям тениската няколко пъти, това никога не е било, чудя се дали не е от кърменето.

И при нас е така с градуси те! На последен етаж сме! Аз правя климатика в кухнята на 24гр и в стаята става 27 или 26 в най добрият случай. Малкия седи по боди с къс ръкав само, по боси крачета. Обувам чорапки само когато е във вихъра си и играе защото му се иПотяват крачетата и стават студени, а когато заспи го повивам с негово чаршафче и сънувам чорапите и така крачетата са добре. Забелязвам че като играе винаги са му студени крайниците, но аз се ориентирам по нослето. Ако е топло всичко е наред.

Като ви чета разбирам, че дечицата ни правят едни и същи маймунджалъци. 😁
Боян също проплаква понякога на съм, но не го пипам и не му говоря. Каквато и да е била причината е нещо моментно. И при нас се забелязва тенденцията 4:30-6:30ч. Ако го хвана докато още се върти към 4ч му давам малко водичка и си откарваме до 6-6:30ч. А потенето dance13 е заради кърменето. Simple Smile
 На скоро гледах интервю с някаква известна акушерка, която е и консултант, но й забравих името.. Та жената каза, че единствения индикатор за температура топло/студено при бебетата е коремчето. Ако коремчето е горещо значи на бебето му е топло и трябва да махнем 1 слой дрехи. Нослето, бузките и крайниците не били фактор.
И на Боян крачетата понякога са потни. Мислех си, че го е наследил от баща си.

# 472

Като ви чета разбирам, че дечицата ни правят едни и същи маймунджалъци. 😁
Боян също проплаква понякога на съм, но не го пипам и не му говоря. Каквато и да е била причината е нещо моментно. И при нас се забелязва тенденцията 4:30-6:30ч. Ако го хвана докато още се върти към 4ч му давам малко водичка и си откарваме до 6-6:30ч. А потенето dance13 е заради кърменето. Simple Smile
 На скоро гледах интервю с някаква известна акушерка, която е и консултант, но й забравих името.. Та жената каза, че единствения индикатор за температура топло/студено при бебетата е коремчето. Ако коремчето е горещо значи на бебето му е топло и трябва да махнем 1 слой дрехи. Нослето, бузките и крайниците не били фактор.
И на Боян крачетата понякога са потни. Мислех си, че го е наследил от баща си.

Нистина ли това за коремчето е така... И преди съм знаела и от баби, че уж нослето е фактор.

# 473
  • София
И аз се потя зверски, а винаги съм била зиморничава. Прочетох, че е заради кърменето. (Добре, че е Интернет).
И моят син проплаква насън, започва изведнъж силно и ми изкарва акъла. Явно сънува или е някаква моментна болка.
Днес сложихме ротавирусната, 2 прием. Нещо е мрънкав, дано мине.

Последна редакция: сб, 04 юли 2020, 13:58 от РРР

# 474
И аз се потя ужасно. Онзи ден си се разхождам в морската по обяд и от главата ми избива пот, а съм с тънка, памучна рокля и вързана коса. Минават майки с едни дълги, разпуснати коси, ходят си едно леко, ефирно. Чудя се само на мен ли ми е толкова гадно и жегаво.

# 475
И аз се потя ужасно. Онзи ден си се разхождам в морската по обяд и от главата ми избива пот, а съм с тънка, памучна рокля и вързана коса. Минават майки с едни дълги, разпуснати коси, ходят си едно леко, ефирно. Чудя се само на мен ли ми е толкова гадно и жегаво.

Сестро, не си сама! 😂 Ако съм с рокля и пусната коса значи косата ще ми е залепнала за гърба. Отвратително! Постоянно съм с вързана коса и на скоро се изумих, колко дълга е станала Grinning

# 476
Същата работа! Че и понеже съм умница, а  и като си навия нещо и докато не стане не мирясвам, по време на извънредното положение от скука реших, че искам бретон. От тези рехавите, дето стигат до очите и са модерни. И като мина това положение и салоните заработиха отидох и се подстригах. Съответно скъсих и косата и и добавиха още един пласт, за да не изглеждам като селска даскалица с тънкото бретонче. Резултатът в жегата е задължително вързана коса, зафибена отпред. Щото, ако я пусна и имам късмета да не е залепнала от пот, краищата ѝ се чупят от влагата, а бретонът задължително е залепнал на клечки на челото. Мъка, мъка!!!

Сестро, не си сама! 😂 Ако съм с рокля и пусната коса значи косата ще ми е залепнала за гърба. Отвратително! Постоянно съм с вързана коса и на скоро се изумих, колко дълга е станала Grinning

# 477
Присъединявам се към посестримите! Ходя, мърморя и грухтя. И аз не съм си виждала отдавна дължината на косата. Чак започнах да я кърмя легнала, че залепваме една за друга Simple Smile

# 478
моят малък мъж от няколко дни си хваща лявото коляно с лявата ръка, взига си краката много нагоре вече, така се засилва понякога, че имам чувството, че ще се обърне

# 479
Преди обичах да е толкова топло, откакто бях бременна, по намрази жегата Grinning
Да се похваля, моята бебка вече пълзи, като червейче, но все пак пълзи Grinning и вече успявам да й вържа кукориго Grinning

Общи условия

Активация на акаунт