Мартенчета 2020

• 24 400
  • 786
  •   1
Отговори
# 555
Здравейте станахме на 4++ отложиха ни ваксините и чак др вторник ще ходим нямало ваксини,.. ще станем почти на 5 месеца докато ни направят консултацията...
За ударите с ръчички и ние го правим,по някога особено като си играе и като се започне едно махане с ръце и крака голямо шило Simple Smile не мисля,че е притеснително.Това захранване наближава толкова ми е притеснено дали ще яде и как ще реагира обикновено като и дам вода с лъжичка или капки с някакво лекарство и плюе всичко... Пожелавам ви успех. Simple Smile А вземахте ли си сребърни лъжички ние вземахме..тук във Варна са някакви СУМИ дето нез как някой хора сиг им се връзват да купуват по 80лв. И на горе..

# 556
Здравейте станахме на 4++ отложиха ни ваксините и чак др вторник ще ходим нямало ваксини,.. ще станем почти на 5 месеца докато ни направят консултацията...
За ударите с ръчички и ние го правим,по някога особено като си играе и като се започне едно махане с ръце и крака голямо шило Simple Smile не мисля,че е притеснително.Това захранване наближава толкова ми е притеснено дали ще яде и как ще реагира обикновено като и дам вода с лъжичка или капки с някакво лекарство и плюе всичко... Пожелавам ви успех. Simple Smile А вземахте ли си сребърни лъжички ние вземахме..тук във Варна са някакви СУМИ дето нез как някой хора сиг им се връзват да купуват по 80лв. И на горе..

Извинявам се за въпроса, но защо сребърна лъжичка?

# 557
И аз за сребърната лъжичка да питам. Какво е това и защо? С първото съм го пропуснала, със силиконова си яде детето.

# 558
аз бях подарила сребърна лъжичка преди 4 години като ни поканиха на бебе, бях ходила и да я гравират с името на бебето ... но за мен това си е просто подарък, за спомен ( като онези кутии с гипс за отпечатък), не ми се струва удачно да се храни бебе с метална лъжица било то и златна ...

# 559
По принцип не е задължителна Сребърната лъжичка въпрос на личен избор е дали ще е такава или силиконова,твърда или мека,за нея знам,че първите лъжички от захранването може да се дава със Сребърна някой мами са ползвали и най малките лъжички за чай...
Също така знам,че среброто действа Антимикробно на организма,та пак казвам въпрос на личен избор Simple Smile

# 560
Момичета бебчо е на 3+++. Отдавна си пъха юмруците в устата, обаче от известно време го наблюдавам и виждам освен ръцете дъвчи възглавницата.,бодита, играчките ако му дам в ръката, защото все още не може да хваща... Докато си дъвче ръцете и всичко останало се изнервя понякога за няколко секунди.. Като го вдигна да се оригне и ме засмуква, плюс слюнкоотделяне,че чак понякога се задавяяя. Когато вечер го храня преди големия сън, така плачее с обърната устичка и сълзии, че чак жал ме хваща... Гладен е ама плаче докато яде и минат 3 4 мин и се успокои. Много спокойно бебе е и за това ми прави впечатление неговата раздразнителност понякога. Това симптоми за зъби ли са или е типично за всички бебета.. Тоест да го правят по попринцип.?

# 561
SK Sk 628708 Боян става на 4м на 21.07. Предполагам, че е същото като 3+++. Вашето ми звучи като зъби. Знам от приятелки, че бебетата им ги захапват за където ги хванат. Grinning Но и Боян смуче и ближе всичко. Ръцете му са вечно в устата заврени дори на моменти се дави. Често се задавя със слюнка.
Нашия е много ревлив от 2 дена. Докато си стои/спи и като писне.. Само в мен се успокоява.  В окото на бурята сме. Приспивам го само на ръце. Да не кажа и че от вр на вр се храним на ръце.. Гръб не ми остана.
Как протича този период при вас?

# 562
SK Sk 628708 Боян става на 4м на 21.07. Предполагам, че е същото като 3+++. Вашето ми звучи като зъби. Знам от приятелки, че бебетата им ги захапват за където ги хванат. Grinning Но и Боян смуче и ближе всичко. Ръцете му са вечно в устата заврени дори на моменти се дави. Често се задавя със слюнка.
Нашия е много ревлив от 2 дена. Докато си стои/спи и като писне.. Само в мен се успокоява.  В окото на бурята сме. Приспивам го само на ръце. Да не кажа и че от вр на вр се храним на ръце.. Гръб не ми остана.

MayaBo, интересна апликация за следене на бебчо ползваш. Може ли да споделиш коя е? ❤️

# 563
Да в един и същи период са. Калоян на 25ти прави 4 месеца. И ние от 2 3 дни сме така.. Само че отказва да се храни на ръце. Слагам го на леглото и подпирам с нещо шишето на една страна и така... Даже да не кажа, че от тия 2 3 дни си поспива повечко. Няма темп, яде си всичко... Предполагам и аз, че са зъби, защото е на моменти раздразнителен. Но само предполагам. На 22ри сме на консултация и за следваща ваксина, така че ще питам. Беше ми любопитно дали някой е в подобен период и по опитните, въпреки, че всяко дете е различно, дали биха  споделиили за симптоматиката относно сърбенето на венците.

# 564
Нашия е много ревлив от 2 дена. Докато си стои/спи и като писне.. Само в мен се успокоява.  В окото на бурята сме. Приспивам го само на ръце. Да не кажа и че от вр на вр се храним на ръце.. Гръб не ми остана.

MayaBo, интересна апликация за следене на бебчо ползваш. Може ли да споделиш коя е? ❤️

Казва се The Wonder weeks Simple Smile

Последна редакция: сб, 18 юли 2020, 08:51 от MayaBo

# 565
Здравейте момичета на 4++ сме и започнахме захранването преди 10 дни с тиква въведох тиквичка и морков приеха се добре (смених и адаптираното мляко с аптамил бяхме на нан) и бебчо започна да пълни памперса три пъти на ден аромата се оправи и стана жълто. Отдавна се канех да го сменя (преди бяха зелени с неприятна миризма) и ходеше на 2 дни веднъж. Вчера реших да добавя картоф към тиквичката и снощи беше ужасна вечер 😔Много плака миличкия помислих че са зъби нещо  после чух че коремчето къркори и разбрах че вероятно бяха колики а изяде само две лъжички.В чудо се видях много плака милия. Не знам какво беше ама и млякото да хапне отказа... Мазах венците с едно гелче и лефакс дадох днес е по добре. Мисля да не му давам нищо днес. Вашите бебчета как приеха картофа? Най му хареса тиквичката.Иначе и на Йоан постоянно са му ръцете в устата и всичко му е в устата каквото му попадне в ръцете. Забелязах че май има афтичка и се чудя с какво да я намажа. Заспиването е много трудно Sad( Педиатърката каза другия месец ще въведем кашите..

# 566
  • София
Ние вече имаме зъбче. На 4++ сме. Голямо плюнчене, плезене и ядене на ръце. Пробило е отдолу и другото се белее, но стана вял и отпуснат, изгуби апетит, често приплаква и иска повече да се гушкаме. В четвъртък сме на ваксини, горкото ми детенце😑!

# 567
Здравейте момичета на 4++ сме и започнахме захранването преди 10 дни с тиква въведох тиквичка и морков приеха се добре (смених и адаптираното мляко с аптамил бяхме на нан) и бебчо започна да пълни памперса три пъти на ден аромата се оправи и стана жълто. Отдавна се канех да го сменя (преди бяха зелени с неприятна миризма) и ходеше на 2 дни веднъж. Вчера реших да добавя картоф към тиквичката и снощи беше ужасна вечер 😔Много плака миличкия помислих че са зъби нещо  после чух че коремчето къркори и разбрах че вероятно бяха колики а изяде само две лъжички.В чудо се видях много плака милия. Не знам какво беше ама и млякото да хапне отказа... Мазах венците с едно гелче и лефакс дадох днес е по добре. Мисля да не му давам нищо днес. Вашите бебчета как приеха картофа? Най му хареса тиквичката.Иначе и на Йоан постоянно са му ръцете в устата и всичко му е в устата каквото му попадне в ръцете. Забелязах че май има афтичка и се чудя с какво да я намажа. Заспиването е много трудно Sad( Педиатърката каза другия месец ще въведем кашите..
Оххх колики са... Почти винаги след захранването се получават коликите, но доколкото знам по бързо отшумяват.
Въпроса е че са големи вече и по ориентирани и дискомфорт повече се усеща и си предават "номерата" така да кажа. Струва ми се от друга страна, че за 10 дни сте дали доста компонента даже сте и направили комбинация. Доколкото знам картофа и сладкия картоф го препоръчват за въвеждане, даже към сварени картоф се добавя малко кърма или АМ около 30мл и не дава абсолютно никакво отражение на изпражненията и коремчето. Препоръчват го за първа храна защото се доближава до стойностите на млякото. Тиквичките много разхлабва, моркова запича, а вие и млякото сте сменили. Не знам до колко е удачно смяната на млякото, защото коремчетата им са свикнали на едно и рязката смяна прави акането толкова често,тоест организма му не я преработва. Аз бях направила така в началото и съжалих много. Калоян ака на 2 дни веднъж щ, но вече е по големичък и по не се напъва. Ако видя че не става му слагам глицериновата свищипка и готово ☺️Напълно е възможно на бебчо да му е дискомфортно на корема и да са колики... Дано отшумят по бързо.
На мен след седмица ми предстои захранването, бях спряла капките за колики, останах само на пробьотика и се чудя дали да не почна капките пак предварително за да предотвратя дискомфорт.
Само да кажа, че ако има афтичка или повече от една ако не се лекува знам че много ги боли като ядат и дори отказват храна. За съжаление не знам с какво се мажат..

Последна редакция: сб, 18 юли 2020, 15:36 от SK Sk 628708

# 568

Искам и да допълня нещо относно захранването.. Не знам дали вие правите в домашни условия пюретата, но Повечето педиатрия препоръчват препоръчват да се захранва с купени пюрета, тъй като са сертифизирани от СЗО и задължително минават проверка както и проверка за наличие на нитрати. Ако има вариант за домашни пресни зеленчуци всичко е точно🤞🤞🌹🌹🌹

# 569
Здравейте, да споделя за едно мое притеснение...
Бебето ми е на 4+ и спря да гука. Смее се с глас, издава звуци на радост, когато е доволен, други когато е сърдит, но спря да гука.
От известно време е много кисел и трудно заспива, успява само ако го люлеем на ръце. Мисля, че може би го мъчат зъби. Няма темперетура и се храни нормално.
При вас как е?

Общи условия

Активация на акаунт