Мартенчета 2020

• 24 354
  • 786
  •   1
Отговори
# 570
  • София
Искам питам тези, които дават адаптирано мляко. Докторите казват в 5 месец да се дават по 150 мл, а на кутията на млякото (Хип) пише, от 5 месец да се дават 225 мл или (210 мл вода със 7 лъжички мляко). Бяхме на гастроентеролог и тя ми се скара, че го прехранвам, защото той си е едричък. Каза да не давам повече от 150 мл. Та съвсем се обърках. Вие по колко давате? Става въпрос за 5 хранения.

# 571
  • Пловдив
Искам питам тези, които дават адаптирано мляко. Докторите казват в 5 месец да се дават по 150 мл, а на кутията на млякото (Хип) пише, от 5 месец да се дават 225 мл или (210 мл вода със 7 лъжички мляко). Бяхме на гастроентеролог и тя ми се скара, че го прехранвам, защото той си е едричък. Каза да не давам повече от 150 мл. Та съвсем се обърках. Вие по колко давате? Става въпрос за 5 хранения.
Калоян е на Хип, яде 5 пъти по 150 мл. Понякога вечер му давам 180 с 6 лъжици, но не го изяжда.

# 572
  • На края на вселената!
Никол е на почти 5мес без 4дни. Хапва по 6 пъти. Кърма 20-30мл, сутрин 50лл,и аптамил 90мл. Следобед по 120мл. Аз я измерим 71см и 6кг. Изглежда си нормално бебе, няма гънки. Много е подвижна и не спира докато е будна.

За афти Анафтин, но дали става за бебе не знам.  Дали е афта, да не е млечница?

# 573
Нашия педиатър каза, че на кутиите АМ умишлено пишат по-голямо количество спрямо килограмите на детето. Формулата за АМ е: гр на детето : 454 х 70 : брой хранения. Тя естествено е ориентировъчна. Нашият бебок никога не си изпива количеството.
Захранването леко цикли, все още избутва доста от пюрето с езиче. И ние минахме за 1 седмица през морков, картоф, тиквичка. Но и при нас от картофа получи колики...
Лапането на ръчички и плюнченето вървят с пълна сила, но не мисля, че са зъбки все още

# 574
Моето бебе яде 5 пъти по 180мл. ,като не винаги си изяжда всичко. Утре става на 5 месеца . И аз се чудя дали да вдигам мл. ( На кутията пише от 5ти месец 210 мл. ) Но вече тежи 7.850 и не знам дали 210 мл. няма да му дойдат много.
Аз искам да ви попитам ,как приспивате бебета си ?

# 575
Моето бебе яде 5 пъти по 150 мл. Тези дни е по-будна сякаш, дремва за кратко, не както обикновено, но е в един от онези етапи, чиято схема видях някъде в горните коментари.
Когато я пробвам дали би изяла повече ,обикновено го правя сутрин, след дългата пауза нощен сън. Днес изяде 180 мл на първото си хранене, после 150, после 180, последните 2 пъти отново по 150.
Педиатърката каза да захранвам полека след като стане на 4 месеца и половина. Дотогава има още 2 седмици, живот и здраве. Смених и пробиотика с OmniBiotik Panda, ей така, да видя как ще се отрази. Супер е , предвид че отдавна спрях и капките против колики (БиоАмиката). По голяма нужда си се изхожда по 2, понякога 3 пъти. Понякога 1 път, яката Grinning абе, зависи.
За приспиването - както казах, тези дни (всичко започна след последната ваксина) стана леко по-нервна. Както си играе започва едно специфично мъкане, разтриване на очички и т.н Гушкам я, шушкам й едно късо време няколко минути, и тя заспива на мен. Ако е заспала самостоятелно, понякога се буди, но ако бутна биба или гушна пак, отново заспива и всичко е окей. Дано мине това, обикновено си заспива сама и е доста айляк.

# 576
Боян сам си реши и се храни на 4 часа 4 пъти на ден по 180-200мл АМ. Доста се притеснявах и ми се виждаше някак ненормално в началото, но детето се чувства добре, нито е пълен нито слаб. Висок е 62см и тежи 6,400кг. По принцип ака по 1 на ден и много рядко по 2 пъти. След 3дена става на 4м изкушавам се да го пробвам с нещо по-различно от АМ. Не съм давала БиоАмика и Инфакол от почти 1месец само ПроКомбо Бейби (пробиотик).  Преди месец мина на безлактозно АМ и си решихме много проблеми, но збелязвам, че последната седмица акото му е зелено и мирише много лошо.
Заспиването в момента е страшна драма. Да не говорим, че през деня на моменти е много сърдит и крив. С една дума - ревльо! Grinning А беше толкова спокойно детенце. Сега не мога да го осмиря. Аз го лягам по гръб то веднага се обръща по корем, айде пак по гръб и той пак по корем.. Накрая го оставям да прави, каквото иска. По някое време настъпва затишие и като го погледна... налапал си почти цялата ръка и я смуче и на чаршава локва лиги! Ако нямаше палец, който да възпира със сигурност ще си стигне сливиците. Grinning

# 577
Мале.. Като ви слушам колко много ви ядат бебчетата... Ние сме на 120мл Фризолак, вечер хапва преди големия сън 150 и това е... На 3+++е и тежи около 7кг 63см

# 578
Взехме Генгигел и снощи и днес му давам и бебчо започна да хапва пак. Снощи и с педиатърката говорих каза че ако е афти е нормално поведението му беше казала и да следя за температура за моя радост Няма, но снощи бях много притеснена много плака по време на колики не беше плакал така
Слава Богу днес се върна усмивката на лицето му. Така или иначе в. Четвъртък сме на консултация, педиатърката каза ако се повтори преди това да отидем на преглед. Той яде 5 пъти по 180 мл, като днес пробвах и изяде и 210 мл(на кутията пише за неговите кг да яде толкова). Днес му дадох пъщърнак много му хареса. С картофа не мисля да пробвам скоро пак понеже не знам дали не бяха от него тези кризи. Иначе приспиването е малко по трудно напоследък.

# 579
Момичета как сте с косопада? При мен от ден на ден става нещо страшно и вече се отчайвам. Знам, че всичко това е на хормонална основа и се очаква скоро да приключи, а и че нищо като козметика не би помогнало на тоя етап..
Нямам идея как да подходя, може би да стоя и да чакам 🙏

# 580
От 3я месец имам страшен косопад. В групата във фб някой беше писал, че се дължало на хормонална пренастройка между 3-6 месец след раждането. Ако още 3 месеца ми капе косата с този темп не знам :/ Търся някакви мултивитамини, но все още не съм се спряла на нещо конкретно.

# 581
Косопада при мен е брутален, не преувеличавам като казвам, че прекарвайки ръка през косата си в шепата ми остава коса за цял кичур. Накупих всякакви и скъпи, и евтини шампоани, засега виждам ефект само от маска с няколко капки лавандулово масло в нея, престояла на косата ми близо 4 часа.
Аз ли пропускам нещо? Захранвате по- рано от 6 месец или трябва да се въведат сега някой храни? Не се заяждам, питам съвсем любезно, наистина не съм започнала да чета още задълбочено за зхранването.

Попаднаха ми някой домашни храни- тиквички, кайсия, спанак.. някой от тях замразих, други пюрирах, подготвям се за захранването. Изкушавам се да си реша проблема с лев и петдесет за пюре от магазина, само че нали доколкото мога се старая да хапва натурални храни... с второто си дете най- вероятно не бих си причинила подобни гимнастики 🤣

# 582
И на мен ми е интересно за ранното захранването и по специално,има ли бебчета изцяло на кърма от тези,които са започнали?
Нашата беба е само на кърма (3++) и се надявам до 6 месец да имам достатъчно,за да започна захранването тогава. Наддава с по 0.900 до 1 кг месечно. В момента е 6 кг,което според мен за кърмено бебе е добре.
Също така педиатрите ви говорят ли ви за заместване хранене и от кога? Изобщо има ли медицински причини за ранното захранване или е личен избор?
Искам и аз да подчертая, че не се заяждам просто питам.
И има ли някоя мама,която има този уред на Авент за приготвяне на храна на пара и пюриране и мнения?

Последна редакция: пн, 20 юли 2020, 11:13 от Dreamer_19

# 583
И аз откакто стана на 3 месеца и аз съм със страшен косопад... Имам много гъста коса и толкова много пада, че се чудя как имам още коса на главата... И започна изведнъж. Толкова много пада, че се заплита постоянно и става на топка в корена. Допълвам, че съм почти постоянно съм вързанаа заради детето. ... Чак ме е страх да се сресвам вече...

# 584
Искам да ви попитам и друго относно захранването... Малкия е роден в 35седмица тоест края на 8мия 2.600кг и 48см. Бая бързо си навакса всичко и На 2 месеца и 20 дни тежеше 6кг и 60см. Предстои ни преглед тази сряда ще е минало месец и 1 седмица и предполагам че ще тежи поне 7кг и на 25ти става на 4 месеца.
Въпроса ми е има ли майки родили преждевременно или такива които са запознати със захранването на недоносени бебета. Четох някъде, че се преравнявало по термин, тоест въпреки че става на 4 месеца трябва да изчакам още един щом е роден месец по рано. Другаде чета, че няма никакъв проблем. Педиатър попитах още миналия месец каза на 4м и 2 седмици (той си държи на този принцип), но не защото е недоносен.
Ако някой знае нещо повече по въпроса ще съм благодарна да сподели. Благодаря🌹

Общи условия

Активация на акаунт