Мартенчета 2020

• 24 329
  • 786
  •   1
Отговори
# 615
Моето момче от корем се вдига на колене и се хвърля напред, също и много лази..влачи се де,подир топки и всякакви играчки
на колко месеца е?

# 616
elle на 4-ти е роден, 4+++

Последна редакция: чт, 23 юли 2020, 15:54 от Lolipopy™️

# 617
elle на 4-ти е роден, 4+++ ей го шушон
Браво на момчето! Моят на 9ти прави 5 месеца , но май е много далеч от тази поза хах

Последна редакция: чт, 23 юли 2020, 23:04 от elle.n

# 618
  • Русе
Аз доскоро приспивах само вечер на гърда, а през деня с биберон. Мария така и не го хареса този биберон и от около седмица заспива и през деня на гърда... Аз не съм много окей с това, защото понякога цока (без да яде и да тече мляко) по 15-20 мин или уж заспива, но като изпусне зърното започва пак да го търси.

Споделих с педаитъра, тя смята, че е период. Аз не съм сигурна, че е точно така. Ако някой има опит или нещо да сподели по темата, ще се радвам. Люлеенето на ръце не я успокоява, нито само да се гушкаме и съм в търсене на варианти.

# 619
ПортокаловоМомиче определено е от периода. Simple Smile
anaestetic вкъщи е 1 към 1, както го описа. И при нас го има това неистово желание за лежане по корем, но не може да се намести и започва да се проплъзва като един глист. Grinning

Как преминава при вашите дечица регресията на съня? Моя Боян не може да заспи сам. Горкото чак залъгалка прие, а не можех да го излъжа по никакъв начин. Белия шум почти не помага вече. Започна да се буди и посреднощ. Просто се моля по-бързо да минава, че се изтормозихме.

# 620
При нас тази т.нар. регресия продължава вече трета седмица.... През деня е ад, постоянно мрънкане, че й се спи и никакви методи не помагат това да се случи. Поне нощем спи с едно кратко пробуждане, понеже се обръща по корем и не може да се върне отново по гръб.... Всеки ден се будя с надеждата, че този период е отминал, но не. Някой да сподели ако вече е преминал през това. Колко време е продължило, защото вече  имам чувството, че ще си останем така. В количката навън е същата история. На 4м и половина е.

# 621
Белия шум четох, че действал до третия месец. Бебека пък дори и като новородена никакво внимание не му отдаваше. Пробвах и шъткането на висок глас в ухото на бебето, по съвета на Ася Демирева, рядко я успокоява, но понякога е действало. При нас драмата е само, когато дойде време за сън и по- конкретно когато се отплесна и не я приспа навреме. Мисля, че основния проблем на самия период е, че бебоците изместват часовете си на бодърстване и докато мамите ги нацелят и разгадаят новия режим става мазало. Аз съм забелязала нещо при нас, и досега съм нямала продължителни трусове- беба трябваше да заспи точно час и половина след хранене, тя самата почваше да нервничи и очичките и ставаха все едно е заваряла с електрожен Simple Smile съответно веднаха я люшвам на ръце, 5-6 минути и е готова. Сега сякаш бодърстването се удължи на 2 часа след храна, още не съм го изпипала с часовникарска точност, но започна ли да преспивам по- рано съм обсипана с жалостиви мънканици Grinning Регресът по- скоро се изразява при нас в по- лекото спане и по- дългия период, докато изпадне в дълбоката фаза на сън, иначе казано- разнасям я по- дълго и трансфера ръце- кошара понякога е неуспешен и ме хваща Simple Smile  моя съвет, без да претендирам за точност е, да си изберете един сравнително константен ориентир (при мен това е храненето) и според него да засечете кога заспива бебо. Мисля че ако 3-4 дена записките покажат сравнителна повтаряемост това може да е решението на проблема Simple Smile

# 622
Бебчета от 4ти до 6ти месец бодърстват приблизително около 2 часа. Спят два пъти по около час и половина до два. И една кратка дрямка следобяд. Разбира се всяко бебе е различно ,това е само по статистика. Периода за който говорите до колкото знам започва около 4++ и приключва след  5 .. 6 седмици. Моя мъник е на 5м и все още е в тази криза. Изобщо не е готино. Мрънкане по цял ден . Нищо не може да му грабне вниманието ,но се успокоявам ,че като отмине този период бебчето ще прави нови неща и нямам търпение да ги видя

# 623
Моят мъник спи по 30 мин на час и половина през деня. Мине ли час и половина от като се е събудил и започва да мрънка, а изпусна ли му момента и става много нервен, плаче и не иска да заспива. Последно време заспива само на ръце. Голям часовник е, приспивам го и докато седна да си почина и аз и са минали 30 мин и се е наспал хах

# 624
Значи все пак някога ще отмине Joy единствено силното друсане я унася. Мислех си, че са зъби, но уви осъзнах, че цялото досадно мрънкане е от преумора. До преди 2-3 сед. си спеше по 1-1,5 часа без никакъв проблем и се събуждашес усмивка. Сега зор. Започнала съм и захранване вече 14 ден. Първоначално й се ослажда, после започва същото познато мрънкане.
Иначе вдигнем ли я на ръце усмивката грейва. Явно все повече искат да са във вертикално положение и вероятно мрънкането е и за това..

# 625
Моят мъник спи по 30 мин на час и половина през деня. Мине ли час и половина от като се е събудил и започва да мрънка, а изпусна ли му момента и става много нервен, плаче и не иска да заспива. Последно време заспива само на ръце. Голям часовник е, приспивам го и докато седна да си почина и аз и са минали 30 мин и се е наспал хах

Сега сигурно ще ме помислиш за луда от това което ще напиша. Но ти гарантирам ,че действа. На 20тата минута след като е заспал отиди и леко го поразбутай ( щипни го леко за коремчето или ръчичката ) колкото да се размърда и след това се отдръпни. Той пак ще се заспи. И няма да се събуди на 30тата минута . Нищо не губиш да пробваш . Така или иначе ще се събуди ,пробвай може да помогне.
Това също помага ако детето се буди всяка вечер по едно и също време. Аз съм го изпробвала и денем и вечер и наистина действа

Последна редакция: пт, 24 юли 2020, 16:07 от gabrinii

# 626
Myhazardall, с какво започна захранването? В каква позиция е бебето, когато предлагаш пюре?
gabrinii, задължително ще пробвам и ще дам отзиви. Мерси!

# 627

Сега сигурно ще ме помислиш за луда от това което ще напиша. Но ти гарантирам ,че действа. На 20тата минута след като е заспал отиди и леко го поразбутай ( щипни го леко за коремчето или ръчичката ) колкото да се размърда и след това се отдръпни. Той пак ще се заспи. И няма да се събуди на 30тата минута . Нищо не губиш да пробваш . Така или иначе ще се събуди ,пробвай може да помогне

При мен е точно както при elle, но мисля, че това си е напълно нормално. И аз междудругото забелязах, че просрочи ли тези 30мин отива чак час и нещо. Рядко успява обаче, ако легна до нея и ме види, че съм там може и да се унесе. Ако ме няма се ръзбужда.

Статистиката, която аз имам сочи, че бебетата на тази възраст се нуждаят от 14.5 часа сън на ден, това е според едно приложение за сън, което ползвах, но отдавна не го следя вече. От там и от друга съфорумка разбрах за този регрес на съня, който пишеше, че започва от началото на 4 месец и продължава.... никой не знае колко, но всеки се надява да е кратко Grinning

Не съм фенка на статистиките, предпочитам да анализирам поведението на собственото ми бебе, защото понякога сухата статистика наистина ми прави лоша услуга, както когато борихме коликите и при нея общовалидните правила действаха лошо. Затова не ползвам и приложението вече. Ето, че и в статистиките има разминаване.

# 628
Започнах с тиква, след това въведох картоф в тиквата, сега сме на картоф с морков. Утре мисля да й дам пъщарнак. Относно позата, слагам я на полулегнала степен в столче за хранене. И аз честно казано си помислих, че проблема може да е в позата? Не знам, вие как действате?
Искам само да добавя, че е доста лакомо бебе. От 3ти месец яде по 180мл Хип и върви малко едричка за възрастта си...

# 629
A самостоятелно картоф давали ли сте? Как реагира и как и се отрази на коремчето? Нали коментираха мами, които вече са захранили, че не им понася много добре и предизвиква колики.

Общи условия

Активация на акаунт