Мартенчета 2020

• 24 288
  • 786
  •   1
Отговори
# 645
  • Пловдив
Аз захраних Калоян с морков за 2 дни, не съм си играла с по 2 3 лъжици, хапна малко повечко. Два дни давах морков,следващите два дадох морков+картоф, следващите два картоф+тиквичка, после тиква и т.н. Общо взето си имам някаква моя схема, не съм привърженик на някакви строги правила. Ако детето откаже нещо, просто не го давам повече и предлагам друго,изчаквам няколко дни и пак опитвам с отказаното. Като цяло част от зеленчуците, които му давам не се купуват у готвят вкъщи (пащърнак, карфиол, тиква) и не виждам логика да ги давам сега, а после в истинските си осъзнати години да не ги хапва, ама ги давам де, може и ние да проядем покрай него 😁😁😁

# 646
Доста неща, важни в детското хранене и аз нямам в хладилника и шкафа, но се предлагат редовно в кухнята, ясла,после градинка и така

# 647
Захраних Кристиян с морков 4 дни.Започвах с 3-4 лъжици и ги увеличавах с по толкова всеки ден.Всеки следващ зеленчук въвеждах по два дни чист.Щом яде безвкусния картоф...и то с дърпане на ръката ми с лъжицата към устата...Има още два да извъртим и почваме със смесените.До края на седмицата мисля да сме заместили хранене...

# 648
  • София
Всеки следващ зеленчук въвеждах по два дни чист.
Тоест, даваш достигнатото количество лъжички само от новия продукт ли? Така не е ли по-голям рискът от алергия?
Ние започваме от днес с тиква (не знаех, че е зеленчук😊). После мисля новият продукт да го смесвам с вече даден такъв, като продължавам да увеличавам броя лъжички.

Момичета, мажете ли още след баня бебето с лосион за тяло? В тези жеги ми е малко нетипично, но слагам.
Аз се потя зверски, през нощта възглавницата ми беше мокра, а вчера ми се стичаха вадички вода по врата. Такова чудо не е било. Ако не бях прочела тук, че е от кърменето, щях да реша, че имам някакво заболяване. Sad

# 649
Да,давам достигнатото количество лъжички.Риск от алергия има и от една и от 10 лъжички.До момента няма реакция.

# 650
може да е интересно за някой Simple Smile
Скрит текст:

# 651
Имам въпрос към захранващите мами: Момичета, при вашите бебчета рефлекса на избутване с език отшумя ли?

# 652
Имам въпрос към захранващите мами: Момичета, при вашите бебчета рефлекса на избутване с език отшумя ли?

При първата лъжичка бута леко,докато усети,че е храна и после сам си дърпа лъжицата.😂

# 653
  • София
Започнахме с тиква вчера. Толкова му хареса, че ми идеше да му дам цялото бурканче. Simple Smile И с лъжичката добре се справи, явно избилите вече отдолу зъбки го карат да иска да дъвче, за да ги чеше. Simple Smile
Ще трябва да се учим да пие и вода, но досега все ми се дави, хем е с биберон S.
Момичета, откога се минава на биберон 6-12 месеца? Ние след 4 дни влизаме в 6ти месец, а бибероните ни са за смяна.

# 654
Момичета, мажете ли още след баня бебето с лосион за тяло? В тези жеги ми е малко нетипично, но слагам.

Ние не мажем цялото тяло, само дупе ако е зачервено, гушката при нужда и сгъвките като се опъпчи от жега
Аз вода давам с едно шише със силиконов накрайник 6+, твърд и удобен за дъвкане и масаж на венците, а междувременно си капва вода от него и си пийва няколко глътки
След някой месец като намалее кърменето ще започна да предлагам с обикновена сламка.Бързо се научи баткото като му показах и не е ползвал бебешки шишета за вода

# 655
PPP, честито ви зъбче! Пропуснала съм събитието Simple Smile
А другите, как вървите със зъбчетата, надничат ли поне? При нас текат лиги като реки, държи една чесалка и яко я тероризира, обаче сякаш не  мисля, че скоро ще се появи. На 4м. и 2седмици е, май е малко рано?

# 656
PPP, честито ви зъбче! Пропуснала съм събитието Simple Smile
А другите, как вървите със зъбчетата, надничат ли поне? При нас текат лиги като реки, държи една чесалка и яко я тероризира, обаче сякаш не  мисля, че скоро ще се появи. На 4м. и 2седмици е, май е малко рано?

Като чета в мартенската група във ФБ има бебчета на 4м с по 2 зъба в устата. Според мен си е строго индивидуално. При нас няма изгледи за зъб скоро. Тепърва има лигички и се опитва да лапа, каквото докопа, но по-скоро е от интерес, а не заради зъби.

Вие пускате ли музикалнии светещи играчки на вашите дечица? Боян си има няколко и направо се пръска от кеф като му ги пускам. Grinning

# 657
Ние днес най-после бяхме на ваксина. Сложиха ротавирусната и тази срещу пневмококи, отложиха многокомпонентната с месец, за да не станело много за един ден.
7300 кг, 66 см (с не до край разпънати крачета) - на 9ти става на 5 месеца.
Увеличиха витамин Д на 3 капки през ден, в останалите дни пак по 2.
Чаках тази ваксина, за да захраня, а то пак няма да е последна, но не мога да отлагам толкова много вече.
В четвъртък може да отидем на морето за около 10 дни и пак ще трябва да отложа захранването, не искам да почвам там и да се притеснявам, ако му стане нещо.

# 658
Elle, с кво го храниш тоя човек големия? Grinning Wink
Недей започва да захранваш на морето според мен. Ще му се съберат две нови неща наведнъж и ако го  напрегнат ще си прецакаш почивката.

Аз продължавам след всяка баня да мажа с олио заради масажа. Ама и да нямаше масаж, пак щях да мажа. Получих съвет от служителка на Мустела, лятото да избера хидратиращата им серия като най- лека, в противен случай останалите, смес от две и повече масла може да дойдат тежки. Затова реших въобще да сменя марката, сега мажа с олио направено само от невен. Мисля, че и се отразява дори по- добре от предишното, пък и в никакъв случай не "тежнее". Аз друго пък се чудех, явно има мами, които не мажат всеки път след смята на пелена с крем против подсичане. Аз мажа винаги, а тя се учуди като стана въпрос..Thinking

# 659
  • На края на вселената!
Аз не мажа всеки път след баня. Много шава и се върти, масажът е като гоненица на крайници. Мажа с биодерма набързо. Крем под  пелената при нужда. Ако има зачервено, гледам да я подържа поне 5мин   голичко на въздух.  Няма да захраня скоро.  На 5+ е, 6-6,1кг, 70см с опънат крак.

Общи условия

Активация на акаунт