Мартенчета 2020

• 23 635
  • 786
  •   1
Отговори
# 750
Абсолютно в никакъв случай никой да не се подстригва, камо ли от кръста до раменете, MayaBo. Някой хора цял живот не могат до гърба да я отгледат даже... Grinning Колкото и проскубана да е, дългата коса си е дълга коса, плюс туй, една приятелка ми каза, че нещо си хормоните и така оставали на подстриганата дължина, не успявала да порасте наново. Колко е вярно нямам намерение да пробвам Grinning

# 751
  • София
Колкото и проскубана да е, дългата коса си е дълга коса, плюс туй, една приятелка ми каза, че нещо си хормоните и така оставали на подстриганата дължина, не успявала да порасте наново. Колко е вярно нямам намерение да пробвам Grinning
Това са пълни глупости. Косата се подстригва, за да изглежда красиво. Дори на сбръчканите старци, дето вече хормоните са си отишли, косата расте с 1 - 1,5 см на месец.
Подстригвайте се, променяйте се и без друго скоро бебешорите ще почнат да ви дърпат за косата и ще се налага да я прибирате или вдигате на високо. А тя ще си расте, дори и прибрана... Simple Smile

# 752
Kristaline да не ти се свиди за моята коса? Grinning Тя пак ще порасне. Хич не ми дреме.
Вчера най-накрая намерих време да отида на контролен преглед.. Всичко е точно. Док даде зелена светлина на тренировките и спорта. Още днес ще изляза да потичам с чиста съвест!

# 753
Grinning това за косата беше с предимно шеговит тон, разбира се. 😁😁😁 аз самата се подтригах месец след като родих.

# 754
Аз топля част от пюрето в чашка на водна баня или с гореща вода от каната. Става бързо. Не ползвам микровълнова.

# 755
Аз пък не пиша да не свърши темата Grinning
С два зъба е дребния вече, за седмица ги изкара с Т и пълни догоре памперси, хрема.Пюретата - като е ново бурканчето не топля, отварям и давам на стайна Т.Ако е от хладилника топля с гореща вода.
И аз съм намислила подстригване и даже да се боядисам, не бях няколко години и ми е израсла естествената

# 756
аз днес едва намерих чиста оризова каша, без добавени други плодове, безмлечна е.
Защо не се препоръчва млечна каша?
А дали след като захраня Валери с тази каша, мога да варя ориз и да пасирам? Някъде бях чела, че се препоръчва кафяв ориз, но не помня защо. А той не е ли с люспи и ако е обикновен бял нещо вредно ли има?

# 757
  • София
Вашите бебенца обръщат ли се от корем по гръб? Моят син с голяма охота се обръща по корем (само наляво може, надясно - с помощ), но после не му идва на ум как да се върне и като се умори, почва да реве. Обръщам го по гръб, а той моментално е пак по корем. В чудо се видях вече.
Харесвате ли памперс-гащите? Аз с голямо нетърпение свърших един пакет, който купих в бързината по погрешка. Ужасно са ми неудобни, дебели, стегнати и спарващи, трудно се обуват, а ако вътре има аки, ги режа странично с ножницата, иначе рискувам да омажем целите крака. Та, с радост свърших пакета, а днес ММ ми носи памперси на промоция и към тях залепен малък пакет с гащи. Идеше ми да ги хвърля през прозореца. Но ще ги ползвам, ще чакам да стане по-хладно.

# 758
аз днес едва намерих чиста оризова каша, без добавени други плодове, безмлечна е.
А дали след като захраня Валери с тази каша, мога да варя ориз и да пасирам? Някъде бях чела, че се препоръчва кафяв ориз, но не помня защо. А той не е ли с люспи и ако е обикновен бял нещо вредно ли има?
Чиста оризова каша има на Хип. Аз взех, но му направих само веднъж и продължих с хоуммейд  пасиран ориз. Някак си тия прахчета ми блъскат на храна за космонавти 😃 Накисвам го дълго преди готвене, плакна го добре преди и след готвене и пасирам. Млечната каша май прекалено ги наяжда. Тази седмица ще пробвам кафявия ориз и аз

# 759
Чиста оризова каша има на Хип. Аз взех, но му направих само веднъж и продължих с хоуммейд  пасиран ориз. Някак си тия прахчета ми блъскат на храна за космонавти 😃 Накисвам го дълго преди готвене, плакна го добре преди и след готвене и пасирам. Млечната каша май прекалено ги наяжда. Тази седмица ще пробвам кафявия ориз и аз
четох, че и при домашната оризът трябва да се суши и след това да се смели на брашно
Видях, че млечните каши са с пълномаслено мляко, а не АМ. Може тези на Хип да са си с тяхното мляко

# 760
четох, че и при домашната оризът трябва да се суши и след това да се смели на брашно
Видях, че млечните каши са с пълномаслено мляко, а не АМ. Може тези на Хип да са си с тяхното мляко
Няма нужда от правене на брашно - той ориза си е ориз. За сега го пасирам, но когато се появи дъвкателния рефлекс, ще си го давам само сварен. Лошото е, че колкото и малко да хапва в момента, ориза си го запича сериозно
Предполагам че млечните каши са за по-късничко - за въвеждане на млякото. Тази, която аз взех е чист ориз. Педиатъра ми беше казал ако откаже оризовата каша, тогава в нея да добавям АМ с което го храня

# 761
Доколкото виждам, почти всички сте захранили вече. След една седмица и аз започвам.
Споделете, забелязали ли сте реакции след някоя от храните, домашни пюрета или купешки дадохте и като цяло, как се отрази захранването на вашето бебе- стана ли по- изнервено/чувствително...?
Въобще, какъв съвет бихте дали на тези, които тепърва ще захранват?

# 762
Пелените гащички се късат отстрани Grinning , обувам ги бързо и лесно..с лепенките не се разбирам отдавна.
Върти се всякак,в игра и на сън.Обича да се занимава самичък на земята с играчки, обича да го нося и да го занимавам лице в лице.Смейка се вече, разбира от закачки Heart Eyes и с двете зъбчета ми е много смешен /растат му криви, генетично явно, всички сме с криви зъби, моите са коригирани със скоби като малка, и децата ще имат нужда предполагам след години/
Кашата я давам с плод, колкото иска..правя минимално количество,после суче.
Започнала съм с купени пюрета и продължавам така докато дойде време за кухня.След 7 навършени и като си седне на дупето в стола за хранене ще ми е спокойно да му оставям и парчета да се учи и забавлява.Стола ми е от ИКЕА и няма позиции.
Съветвам да се доверите на апетита и вкусовете на детето, да не бутате лъжички ако не иска, само защото е нужно да се увеличи количеството Simple Smile
След захранването въпреки малките количества твърда храна се промени съдържанието в памперса, и 💩 редовно всеки ден.Докато само на мляко това се случваше през 2-3дни.Това е разликата при нас

# 763
При моето бебе няма особена разлика в поведението, след въвеждане на различни зеленчуци, кашички и т.н Само в консистенцията на акито. Но я напъват зъбки вече.
Вие как успокоявате в такава ситуация? Те са изблици на рев, разбира се гушкам повече, занимвам се, но почне ли, няма спирка. Само люлката помага и то включена на почти най-силното люшкане Grinning Бях взеимала Камилия - хомеопатична е, мисля, действаше, но пък пишеше, че не е хубаво повече от 3 последователни дни, ако се дава редовно доза през 3-4 часа. Аз давах една - две дози на ден, в продължение на повече време. Cool- пача помага ли на вас? Давах и панадол вчера вечерта, защото вече се видях в чудо. След люшкането и панадола си спа цяла нощ.

Друг въпрос: забелязвам, че едното й ухо стъри повече, защото някак се сгъва, тя постоянно се върти. Лентичниките за глава хич не помагат, не ги търпи и и лесно се изсулват.. как решавате този проблем?

Последна редакция: пн, 24 авг 2020, 16:11 от Sunlovin

# 764
Здравейте момичета! Бихте ли могли да ми препоръчате някое столче за хранене. В момента сме все още на шезлонга, но е време за столче.. Иначе от към захранване сега въвеждам месото като съм въвела заешко и пилешко. След като въведох меса каши, зеленчуци сега е ред на плодовите пюрета днес опитах кайсия, прие се за разлика от крушата която нещо не му допадна много много. Другото странно е че изяжда примерно на обяд едно бурканче пюре 125 грама и след половин час някъде си търси млякото и изяжда 180 (толкова си яде по принцип).. Не винаги но често го прави. Вие какво мислите за проходилка ще слагате ли вашите бебенца в такава?

Общи условия

Активация на акаунт