Пазарът на недвижими имоти, какво се случва реално? -Тема 43

• 55 054
  • 741
  •   1
Отговори
# 135
За тези които карат под наем в столицата или в най-големите градове и не искат/не могат  да купуват собствено жилище съвсем реален вариант е, когато се пенсионират и им паднат много доходите  да си купят в малък град от сорта на Силистра като размер на символична цена или 3-4-5 пъти по-евтино спрямо София и другите топ 3 по цени.
За села няма да говорим, че там има за без пари почти.
В селата за без пари се продават гробници, на които им трябват много ремонти. Конкретно за Силистра пък тенденцията в същата, евтини са порутените и неподдържани панелки, читави къщи и тухла са си цифра
За еднакво качество разликите са 4 пъти, лично проверено имам роднини и приятели там.
Сега ти може да искаш къща до Дунавската градина за 5к,
Давам пример нормалем тристаен апартамент в централната част е 80К лева!
В нормални  села също има сеястни къщи не рухнали за 30-40к лв.
Опции много

# 136
  • sofia
Гледам пресконференцията сега.Кризата ще е дългааааааа.Отлагат олимпиадата,отлагат Октоберфест.На 13 май нищо няма да е свършило,ще има дълга стагнация.Просто имотите са обречени.Ще има дълго стръмно спускане на долу.Сегашните цени може да ги видим отново 2029-2030.

# 137
Много го идеализирате това село. Дворче, къща, ама искат поддръжка, а на старини на мен поне не ми се копа и на ММ не му се катери по покриви. Тишина и спокойствие, ама магазинчето едно малко, лекар и болница няма, сигурността е никаква - винаги някой мургав може да ти влезе вкъщи посред нощ... Аба не е толкова идеално.

# 138
Много го идеализирате това село. Дворче, къща, ама искат поддръжка, а на старини на мен поне не ми се копа и на ММ не му се катери по покриви. Тишина и спокойствие, ама магазинчето едно малко, лекар и болница няма, сигурността е никаква - винаги някой мургав може да ти влезе вкъщи посред нощ... Аба не е толкова идеално.

Има села всякакви, да не обобщаваме. И хора всякакви - мен ме кефи да се ровя в градината, почивам си от работа по този начин.

# 139
Със средна заплата в България семейство не може да си позволи кой знае какво жилище дори и в малък град.

# 140
Ето цените вече падат 1500е център !!
https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1d15831378864314 … k=5f2qye&f1=1

1000е пак център !

https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1d15509943944621 … k=5f2qye&f1=1

аз преди месец не съм срещала такива цени

# 141
Всичко което е направено и пригодено за комфортен живот, независимо дали в село, областен град или столицата си струва пари. По селата има наистина много съборетини които не понадлежат на реставрация и за предпочитане е гол терен пред тях.Колегата по горе правилно е упоменал цени. Независимо дали купувате в Силистра, Видин или Свищов това са в най общи линии цените.Основно ремонтиран обзаведен двустаен апартамент е от порядъка на 40 000 лева, тристаен 60>>> и т.н
Има и наистина мухлясали от течове умби, по БДС, които са една идея по евтини, но нека не забравяме и че един основен ремонт на двустаен апартамент с техниката и базово обзавеждане излиза на не по малко от 20000 лева. Това е положението навсякъде.Засега !
Следя нещата във и около Варна. Еми няма евтино. Което е читаво си струва пари. Просто вече няма наивни и глупави хора, а явно няма и крайно нуждаещи се които да харизват на безценица стойностни имоти.
пп.В момента гледам Борисов..Всеки негов брифинг хвърля в депресия

# 142
Ето цените вече падат 1500е център !!
https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1d15831378864314 … k=5f2qye&f1=1

1000е пак център !

https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1d15509943944621 … k=5f2qye&f1=1

аз преди месец не съм срещала такива цени
видя ли КЪДЕ се намират тези имоти? единият до банята,другият до Лъвов мост...
и кога са строени?
в район с цигани,араби и клошари-това са цените...

Последна редакция: вт, 21 апр 2020, 12:23 от denissa_72

# 143
Гледам пресконференцията сега.Кризата ще е дългааааааа.Отлагат олимпиадата,отлагат Октоберфест.На 13 май нищо няма да е свършило,ще има дълга стагнация.Просто имотите са обречени.Ще има дълго стръмно спускане на долу.Сегашните цени може да ги видим отново 2029-2030.

А слънцето изгрява от изток. Междувременно ще ви чакаме с нетърпение да си купите на 50% и да се похвалите Wink

# 144
Гледам пресконференцията сега.Кризата ще е дългааааааа..Сегашните цени може да ги видим отново 2029-2030.
Благодаря за ценната информация. Значи ще продавам чак през 2029 ! До тогава ще отдавам под наем.Лек ден и успех в покупката на евтин дом Laughing

# 145

В нормални  села също има сеястни къщи не рухнали за 30-40к лв.
Опции много

И колко години двама пенсионери с общо пенсии от 800 лв.(оптимистично) трябва да спестяват, за да си купят апартамент за 60К лв. или дори къща за 30-40К? И какво правим като рухнат, не къщите, пенсионерите, а са в Силистра, а децата - в София, Пловдив или дори Варна? Кой ще им напазарува, кой ще ги заведе на лекар? Като не познават никого в този град.

# 146

В нормални  села също има сеястни къщи не рухнали за 30-40к лв.
Опции много

И колко години двама пенсионери с общо пенсии от 800 лв.(оптимистично) трябва да спестяват, за да си купят апартамент за 60К лв. или дори къща за 30-40К? И какво правим като рухнат, не къщите, пенсионерите, а са в Силистра, а децата - в София, Пловдив или дори Варна? Кой ще им напазарува, кой ще ги заведе на лекар? Като не познават никого в този град.
Къде видя да пращам пенсионери да събират пари за жилище?
Казах, че докато си в работоспособна възраст може да се спести за такъв имот за около 40к лв. Ако и това е много вече лошо, но за мен е по-добрият  вариант отколкото да живеят двама Или трима с 800лв 15на години поне и да плащат за панел.
Дали е Силистра, Смолян  или друг подобен град  е образно казано.
И в момента над 50% от децата не живеят в едно населени място с възрастните.
Има и други, които живеят или не на едно място пак не виждат родителите си или е 1 път в годината, хора всякакви.

# 147
А защо трябва да е чак в Силистра и Смолян. Може да се купи в Радомир, който на 47км от София, ако трябва да са близо до столицата. Също близо са Ботевград, Правец, Самоков, Сливница и още няколко.

# 148
Точно така, казах от сорта на Силистра и веднага скокнаха хора все едно само там има ниски цени.

# 149
Айде бе, защо да спестяват в работоспособна възраст, кога ще живеят?
И кажете, че ще се юрнете след работа/от работа дори до Радомир, Сливница и др. по-близки до София населени места, за да заведете родител на лекар, за да му напазарувате, да му почистите. Кога ще живеете тогава? Или как ще изберете между детето/децата (да ги заведете/вземете от градина/училище, да не ги заведете в парка събота/неделя, на активности - дето им викат сега) и родителите? Защото аз съм преживяла как се прави такъв избор, знам и кого избираш, но това не помага особено в чисто емоционален план.

Обявите на Пинко - първият е зад/отстрани на Министерство на енергетиката, апартаментът е чудесен за офис с толкова стаи. Там покрай министерството са и офисите на доста маймуни, висящи по клоните на енергетиката - да им е лесно да си контактуват с властта. Преводачески агенции, туристически агенции, има/ше доста такива там. НАГ е също на минутка, ето пак вариант за офис под наем.Етажът също е добре - първи над партер. За живеене по-скоро не - малко е шумничко там от хора и трамвай.  2 министерства има в района с бая охрана, президенство, правителство, конституционен съд, парламент - какви цигани, какви араби сънувате?
А таванът от 44 кв. м. с ток и вода спокойно с един ремонт става чудесен за под наем за живеене.
Но твърдо съм убедена, че са включили тавана в квадратурата, ако се види по н.а. колко е - ще отиде към 1800-2000 евро, което вече хич не е евтино, като се има предвид и нуждата от ремонт.

Вторият апартамент вече е друга бира - 3 ет. без асансьор, конструкцията е неясна - вижте тясното коридорче с дюшеме. С прозорци към Мария-Луиза и трамвай/трафик и тясно задно дворче с гледка към вътрешна къща - не е ОК за живеене. И е тотал щета.

Общи условия

Активация на акаунт