Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса?

• 3 295 595
  • 50 335
  •   2
Отговори
# 17 010
Червенокоска, Хоуп, много благодаря! И вкъщи сме на същото мнение, но личната й ни обърка, че нищо чудно да го кара втори път, при все първите изследвания.
Според мен го е карала и първия път. Симптоми + положителен антиген. Може би се е заразила повторно, защото не е имала антитела. Не всички имат.
Точно това щях да кажа - да сравним сега и симптомите от първия и втория път.
За жалост няма ИгМ на първия тест за антитела. Моята теория може да се окаже вярна - хората с лимфоцити не изграждат антитела.

Дъждец, при вас антитела има ли? Какъв пик на лимфоцити е имало? Казваш "дълго", значи сте ги следяли...?

Пикови при ковид са 8 и 17 ден. На тези дни има или влошаване или подобрение.

# 17 011
Искам да споделя моя опит с Ковид и как протекоха нещата при мен. Като изрично казвам, че при мен се появи и проблем с щитовидната жлеза малко след преболедуването ми от Ковид.
GG-BG, и при мен нещата се развиха като при вас. Уж оздравях, свърши ми карантината и на 15-16 ден след първи симптоми, отново вдигнах температура 37.7-8. Имах болки в тялото, точно както се чувствах и в началото на болестта. Изчетох доста и също стигнах до вашите изводи, че това е повторно разболяване, а не заразяване. Бях доста зле 5-6 дни. И до сега не съм се оправила. При мен се откри и проблем с щитовидната жлеза, но се съмнявам тези симптоми да бяха от нея.

Нотарис, от лекари знам, а и от личен опит, защото при баща ми беше така, критичните дни при болестта са от 6 до 12! Дори и до тогава да се чувстваш добре, може около 7-8 ден да развиеш пневмония и състоянието да се влоши. Така стана при баща ми. Първите два дни имаше лека температура 37.1-2. След това всичко затихна и той даже реши, че е оздравял. На 8 ден от първите симптоми вдигна 38,4 и се влоши. Не разви пневмония, но гърлото му стана силно зачервено и адски болезнено. Мъжецът му се беше надул и езикът също и не можеше да преглъща. Ковидът му беше доказан с ПСР тест. Така че абсолютно е възможно влошаване на състоянието и 8-9 дни след първи симптоми, дори и преди това да си бил ок човек.

Как открихте/заподозряхте проблема с щитовидната, мислиш ли че е от ковид? Аз скоро посетих моята ендокриноложката, защото след ковид много ми се засили косопада и се появи глад сутрин, което е нетипично за мен, не закусвам откакто се помня.
На изследванията ми излезе завишено TSH, изследвала съм го много пъти преди и не е било перфектно, но никога не е било даже близо до горната граница, сега е доста над нея. Нямам идея дали е повлияно от ковид. Последно съм го изследвала преди около година, та може и преди ковид да е станало, знам ли, другата седмица съм на преглед пак с резултатите и ще разпитам.

Последна редакция: пт, 26 фев 2021, 13:30 от NoraSimeonova

# 17 012
Благодаря много за информацията.  Просто в момента се чувствам доста добре,  не лежа и по цял ден щъкам между стаите.  Един вид малко се притеснявам да не си дам празни надежди,  че всичко е отминало.  Затова попитах има ли пик и т.н.
Ако 3 дни поред нямате температура, кашлица или друг дискомфорт не очаквайте влошаване - малко вероятно е. Но си стойте вкъщи!

# 17 013
  • в кукувиче гнездо
След ковид аз също имам необичаен глад. Сутрин чак ми прималавя, така беше по време на бременността ми. И въобще хапвам си често. Както бях свалила килца сега ще нашишкавея. От другата седмица ще мина на разтоварваща диета без да гладувам и ще взема и аз да си пусна хормони.

# 17 014
  • Germany
Моя прителка, която изкара вируса септември, също има леко повишени хормони на щитовидната жлеза, без да е имала такива преди това.

# 17 015
Аз глада първо го свързвах с цикъла, че и той малко се размести и закъсняваше. Но онзи период отмина, а гладът си продължава вече доста.

Ох, и аз бях свалила 4-5 кг по време на боледуването, надявах се поне това да остане нещо добро, ама не, върнах ги и продължавам даже леко нагоре.

Аз края на ноември го карах, ще разпитам другата седмица ендокриноложката за щитовидната.

# 17 016
Като човек, който от години се бори с проблеми с щитовидната жлеза и висок ТСХ искам да ви кажа, щитовидната жлеза е доста "емоционален" орган. Силният стрес, който едно боледуване от ковид нанася на организма може да обърка хормоните и да задълбочи съществуващи проблеми. Пожелавам бързо оздравяване на всички.

# 17 017
  • Burgas, Bulgaria
Аз също съм кг.отгоре. Опитах режим, който съм правила много пъти , но сега стоя ли гладна , започвам да треперя ,изобщо не ми е приятно, а същото време е много необичайно, защото  по този начин си живеех последните месеци с такова хранене и ми беше супер .
Опитвам повече движение,  ееей сланина да беше щях да съм фиданка ,ма то пот се лее от където се сетите и не само ... Хем ми гори кожата, хем студени вълни , може и критическата да ме гони !?
Най-доволен е мъжката Тиква , защото съм като с по 400 кубика !

Моята приятелка я изписаха . Вчера приеха майка и. Два дни преди това с линейка я водят за снимка - всичко чисто. Сега с двустранна пневмония.
В БУРГАС отново отварят ковид отделението в Онкото - болните доста са се увеличили.

# 17 018
След ковид аз също имам необичаен глад. Сутрин чак ми прималавя, така беше по време на бременността ми. И въобще хапвам си често. Както бях свалила килца сега ще нашишкавея. От другата седмица ще мина на разтоварваща диета без да гладувам и ще взема и аз да си пусна хормони.
Този глад е ужасен! Така ни закръгли в компанията всички, които изкарахме болестта Sweat Smile Аз, дето издържам на всякакви диети, се предадох! И сега се чудя откъде да започна, за да вляза във форма! Всъщност гладът намаля, но като че ли съм подута, отекла...Гадост!

# 17 019
Трябваше да пуснете феритин и втория път. При мен само той беше завишен след ковид и можеше да Ви насочи допълнително.

Иначе без да съм лекар, и на мен ми изглежда да е била с фалшиво положителен антигенен тест първия път. При ковид, лимфоцитите типично са ниски (а при нея са завишени). При ковид, левкоцитите са завишени, а при нея са в норма. Вторите изследвания изглеждат огледално (както е при ковид).

Освен това, очевидно сега е формирала анти-тела, а тогава - никакви. Това допълнително подкрепя тезата, че при първия уж положителен анти-генен реално е била с нещо друго.
  Напълно подкрепям за кръвната картина.Моята е точно такава.Уж от началото беше в норми всичко,постепенно изследванията се завишиха.Нищо не помогна.Пазете се и се следете.

# 17 020
Като човек, който от години се бори с проблеми с щитовидната жлеза и висок ТСХ искам да ви кажа, щитовидната жлеза е доста "емоционален" орган. Силният стрес, който едно боледуване от ковид нанася на организма може да обърка хормоните и да задълбочи съществуващи проблеми. Пожелавам бързо оздравяване на всички.
Много точно!
На мен пък ТСХ ми падна.Така че няма закономерност дали надолу или нагоре или дали въобще ще се засегне работата на ЩЖ. Проблемът е в стреса и в разбъркването на всичко в организма заради вируса.
Същото се отнася и за всички други органи и системи. Където е слабо и проблемно, там може да се очаква проблем след преболедуването.

# 17 021
Здравейте, може ли коментар за резултат от 257 AU/ml по метода  Abbott.
Става дума за моя близка. Не е правила тест за ковид, съвсем случайно сега си е пуснала за антитела.

# 17 022
  • София
Здравейте, може ли коментар за резултат от 257 AU/ml по метода  Abbott.
Става дума за моя близка. Не е правила тест за ковид, съвсем случайно сега си е пуснала за антитела.

Какво е референтната стойност?

# 17 023
На някой да му е текла кръв от носа при прием на аспирин протект?

# 17 024
  • Burgas, Bulgaria
При мен и мъжа ми не . Аз го пиех с шепата в едни моменти , което не трябва да се прави . По онова време и цикълът ми дойде и гноен абцес на венеца ми изби и изобщооооо ...
Общо около 50 дни съм приемала Протект.
Знам ,че той не разрежда чак толкова кръвта ,особено ако се пие по 1 , ноооо не споря .

Общи условия

Активация на акаунт