Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса?

• 3 294 418
  • 50 335
  •   1
Отговори
# 16 995
  • пустинята Гоби
Повторното разболяване в горния случай не разбрах в рамките на какъв период е. На мен ми звучи като неоздравяване и дълго боледуване, щом не сте излизала от вкъщи.

# 16 996
/

Последна редакция: сб, 27 фев 2021, 03:20 от GG_BG

# 16 997
mmm75- Тук малко се притесних.  Мислех,  че за около 5 дена трябва да се мине през по-лошото.  Но то си е явно строго индивиуално.

# 16 998
  • пустинята Гоби
Около 7 мия ден споделят потребителите, че има влошаване, след първоначалните симптоми.

Ковид се характеризира с това, че точно когато си мислиш, че си оздравял - проявяваш симптоматика. Има хора с месеци не се оправят, вие за един месец два пъти сте се разболяла. Просто не сте оздравяла от първия път.

# 16 999
Дишай спокойно, не е задължително да има пик.
Щом нямаш Т, това е много добре.
Стой си вкъщи и си почивай.

# 17 000
# 17 001
  • пустинята Гоби
Това не са публикации, а две статии. И в едната е написано, точно което казах и аз:

Някои пациенти, които са дали отрицателни проби, след седмица, две или повече са с положителен резултат. Това, което се случва, е, че докато дробовете се възстановяват, в тях остават мъртви клетки. При изследване с PCR, именно те дават положителен резултат. Това не е инфекция, не е повторно заразяване, не е повторно активиране, всъщност това е част от лечебния процес.

# 17 002
mmm75- Тук малко се притесних.  Мислех,  че за около 5 дена трябва да се мине през по-лошото.  Но то си е явно строго индивиуално.
Не се притеснявай, при теб може само със симптомите до тук да се разминеш, особено ако си млад човек. Наблюдавай се, и ако вдигнеш температура, макар и не висока, се консултирай с ЛЛ дали да не почнеш антибиотик.

# 17 003
Бибор, около 7-8-14 ден може да има повторно влошаване. Може и да няма.

Детето на Рейна, доколкото разбрах, е имало симптоми първия път, та не знам защо тестът да е фалшиво положителен. Възможно е наистина от лабораторията да са били мърлячи, но ще е голямо съвпадение.
Освен това не съм убедена, че лимфоцитите падат при Ковид. Падат при хората с усложнения, а неутрофилите се качват. При останалите лимфоцитите са високи. И при тримата у нас бяха над норма дълго след карантината.

# 17 004
Как ги пишете тия работи на ангро, 7 ден, 14  ден, шашкате хората, то да не попита човек. Всичко е до симптоми, по-вероятно е нищо повече да няма след ден температура.

# 17 005
Благодаря много за информацията.  Просто в момента се чувствам доста добре,  не лежа и по цял ден щъкам между стаите.  Един вид малко се притеснявам да не си дам празни надежди,  че всичко е отминало.  Затова попитах има ли пик и т.н.

# 17 006
  • пустинята Гоби
Прав си, трябваше да напиша, че може да има влошаване, но все пак не е задължително.

# 17 007
Бибор, около 7-8-14 ден може да има повторно влошаване. Може и да няма.

Детето на Рейна, доколкото разбрах, е имало симптоми първия път, та не знам защо тестът да е фалшиво положителен. Възможно е наистина от лабораторията да са били мърлячи, но ще е голямо съвпадение.
Освен това не съм убедена, че лимфоцитите падат при Ковид. Падат при хората с усложнения, а неутрофилите се качват. При останалите лимфоцитите са високи. И при тримата у нас бяха над норма дълго след карантината.
Това с ПКК е много индивидуално. При последното ми боледуване имам 3 ПКК. На първата завишени хематокрит и хемоглобин, еритроцити на горна граница, а всичко друго в норма. Имах и гаден задух.
На 3тата лимфоцити под норма. Всичко друго пак във норма.
При левкоцитите имаше някакво покачване в сравнение с предишни ПКК, но си бяха в нормата.

# 17 008
  • София
Reina, в чужбина също има лекари. Звучите все едно тук сме оставени на произвола на съдбата.
От повече от 15 години пиша във форума и за втори път оставам безмълвна в тази тема в рамките на месец. Първия път беше, когато след доста обстойно описание на симптоми, резултати от тестове и изследвания, някаква потребителка ме посъветва да пуснем изследвания, защото не ставало да се гадае. Expressionless

Сериозно ли Ви прозвуча така? А можеше ли примерно да Ви прозвучи сякаш като някой се притеснява, може би има основателна причина за това? Само като идея, разбира се.
Вие пък звучите, сякаш е изключително необичайно родител да се притеснява за детето си и да се тревожи, че го изпраща нанякъде с неустановени здравословни проблеми. Аз лично се притеснявам за дъщеря си винаги, в която и точка на света да е. Особено много в последната година, поради хиляди причини.
Ковид в нейната ситуация е просто върхът на айсберга, личният лекар не е на разположение за консултация, затова си позволих да попитам тук дали е нещо тревожно или не.  И много благодаря на всички, които ми помогнаха да се почувствам по-спокойна! Flowers Cherry Blossom

Последна редакция: пт, 26 фев 2021, 16:02 от Reinа

# 17 009
Искам да споделя моя опит с Ковид и как протекоха нещата при мен. Като изрично казвам, че при мен се появи и проблем с щитовидната жлеза малко след преболедуването ми от Ковид.
GG-BG, и при мен нещата се развиха като при вас. Уж оздравях, свърши ми карантината и на 15-16 ден след първи симптоми, отново вдигнах температура 37.7-8. Имах болки в тялото, точно както се чувствах и в началото на болестта. Изчетох доста и също стигнах до вашите изводи, че това е повторно разболяване, а не заразяване. Бях доста зле 5-6 дни. И до сега не съм се оправила. При мен се откри и проблем с щитовидната жлеза, но се съмнявам тези симптоми да бяха от нея.

Нотарис, от лекари знам, а и от личен опит, защото при баща ми беше така, критичните дни при болестта са от 6 до 12! Дори и до тогава да се чувстваш добре, може около 7-8 ден да развиеш пневмония и състоянието да се влоши. Така стана при баща ми. Първите два дни имаше лека температура 37.1-2. След това всичко затихна и той даже реши, че е оздравял. На 8 ден от първите симптоми вдигна 38,4 и се влоши. Не разви пневмония, но гърлото му стана силно зачервено и адски болезнено. Мъжецът му се беше надул и езикът също и не можеше да преглъща. Ковидът му беше доказан с ПСР тест. Така че абсолютно е възможно влошаване на състоянието и 8-9 дни след първи симптоми, дори и преди това да си бил ок човек.

Общи условия

Активация на акаунт