Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса?

• 3 341 673
  • 50 335
  •   1
Отговори
# 17 025
Здравейте, може ли коментар за резултат от 257 AU/ml по метода  Abbott.
Става дума за моя близка. Не е правила тест за ковид, съвсем случайно сега си е пуснала за антитела.

Какво е референтната стойност?

Под 50 е негативен, над 50 позитивен, а над 1050 потенциално протективен титър.Аз се поразрових за инфо. Извинявам се, ако съм повторила въпроса в темата. До колкото разбрах - имало е среща с вируса, но антителата не са в много голямо количество.

# 17 026

Може ли да помогнете с разчитането.

# 17 027
Такъв тест за пръв път виждам.

# 17 028
В Геника го правят от месец и нещо поне.

Иначе горният резултат е положителен. Човекът е изкарал ковид.

# 17 029
Теста е на геника да.
Обаче Немога да разбера за клетъчен имунитет или по точно дългосрочни неразградими антигени или нещо подобно беше има.ли антитела

# 17 030
Теста е на геника да.
Обаче Немога да разбера за клетъчен имунитет или по точно дългосрочни неразградими антигени или нещо подобно беше има.ли антитела

Има.
Над 30% е положителен.
Твоят е 33%.

# 17 031
  • Там,където се събуждам щастлива.
Майка ми получи кръвотечение от Аспирин Протект. Когато го спря се нормализира. Обаче, пак я карат да го пие. В Нидерландия не се изписва подобно нещо (не само за Ковид) и не знам защо у нас е масово.

# 17 032
Да смени с друго.
Изписва се на всички след инфаркти.
И по принцип рискови за тромбози.
ММ пие Тромбекс.

# 17 033
Да смени с друго.
Изписва се на всички след инфаркти.
И по принцип рискови за тромбози.
ММ пие Тромбекс.

Ясно, че го изписват с цел, ама след 8 години усилено пиене се оказа, че няма гаранция. Просто ми се вижда, като някаква панацея. Не знам..
За сменяне не смеем без лекар. Въпреки, че и те не гледат кои лекаства се взимат и как ще влияе ново. Сега се бори с бактерия от катетъра и антибиотик и не видяли другите лекарства, че са несъвместими с този антибиотик и сестра ми се побърка.

Няма по-ценно нещо от здравето.

# 17 034
Да, с лекар задължително.
Просто има варианти.
За бактерията не знам, на мен ми правиха преди 2 години една процедура и бях с катетър, още не мога да се отърва от бактерията. Sad

# 17 035
Ужас.. Две години..

# 17 036
Да.
От алчността на един лекар, който без да ми лекува инфекцията, ми направи тази процедура.
Но бях много ошашавена тогава и не проверих информацията.
Дано се оправи майка ти!

# 17 037
Здравейте! Имам голям проблем и моля за мнения. От година не съм излизала от жилището тъй като се грижа за човек с увреждане на легло. Единствения който излиза е ММ. От вчера съм болна. Гърло, главоболие, лека температура, усещане за обща слабост и леко покашляне. Днес кашлицата е сериозна, а аз съм с хроничен бронхит и съм карала пневмония преди години. Ясно е, че има поле за влошаване. Заради човека за който се грижа (от вчера съм с маска) не мога да ходя нито на изследвания, нито на преглед. Ще звъня на ЛЛ за лечение по телефона. ММ твърди, че нищо му няма, но не изключвам възможността да има лека симптоматика и да не ми казва. Въпросът ми е ако го убедя да се изследва той за да знаем какво карам аз кой тест е най-подходящ - ПСР, антиген, за антитела. Не знам аз кога точно съм поела вирус от него независимо дали е ковид или друг и съответно още по неясно е той кога го е пипнал за да ми го предаде. Тъй  като не мога да спра грижите за човека с увреждане, но съм била при него без маска преди да се усетя, че съм болна какво мога да направя за него превантивно. Неговото положение е много сложно и трябва на всяка цена да го защитя.
Антиген тестовете от аптеката дават ли добра точност и колко време след поява на симптоми точността им е най-добра?

# 17 038
  • При семейството си
Ето какво намерих за мобилно тестване:
https://ena1111.bg/covid19/

При баща ми на 5 ден от контакта и 2 ден от симптоми и антигенен, и ПСР бяха съответно положителни.

# 17 039
За болния.
Слагай маска, ръкавици, но ако вече си се заразила, може и на него да си предала вируса.
Дано не е така.
Аз майка ми не я заразих, с маска ходех до баня/тоалетна, кухня.
Но и избягвах по принцип да се засичаме, също и да говорим.

Общи условия

Активация на акаунт