Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса?

• 3 294 092
  • 50 335
  •   2
Отговори
# 17 040
Болния го обслужвам като бебе. Няма вариант да не се засичаме. С маска съм вече, но преди симптомите не съм била. ММ категорично отхвърля да ме е заразил. Интересно кой ли, като освен него и човека с увреждане не съм контактувала с друг човек на живо.

# 17 041
  • София
Майка ми идваше често, докато бях болна. Гледах да е отворен прозореца и да съм на другия край на стаята.
Хора, хванах обикновена хрема! Не мога да повярвам.😜

# 17 042
Да, разбрах, че е на легло болния.
Казвам, че при дистанция е възможно да не се зарази, но при вас не става.

Майка ми идваше често, докато бях болна. Гледах да е отворен прозореца и да съм на другия край на стаята.
Хора, хванах обикновена хрема! Не мога да повярвам.😜

Защо? Какво те учудва?

# 17 043
  • При семейството си
Попи,не обвинявай мъжа ти, вирус е все пак, няма как да се предпазим на 100%.
Свържете се с ЛЛ, ако трябва с РЗИ, СП и действайте.

# 17 044
Как какво. Че то си е направо събитие да се хване нещо, което не е Ковид.
И аз си мисля с носталгия за баналните настинки, когато никой не се и сещаше за усложнения, тестове и т. н.

# 17 045
Попи,не обвинявай мъжа ти, вирус е все пак, няма как да се предпазим на 100%.
Свържете се с ЛЛ, ако трябва с РЗИ, СП и действайте.
Не го обвинявам, но когато му казах да се тества за да разберем какво карам каза, че не съм се заразила от него. Та затова коментирам, че в нашата ситуация е абсолютно сигурно кой е източника, но той се дърпа за тест. За него съм настинала, но нямам хрема, не кихам както когато наистина съм настинала. Не твърдя че е ковид, а само че е трябва да се тества за да го отхвърли евентуално. Както и да е. Не става въпрос за вина, а за това че може да мине през лаборатория да се тества, а не ще. Сега ще го пращам за домашен тест. Дано да има в аптеките.
Елпис, в този линк, който си ми дала за мобилно тестване нашия град го няма. Ще започна с тест от аптеката и разговор с личния лекар. Най-важно е какъвто и да е вируса да не стига до детето.
Благодаря на всички за отговорите!

# 17 046
Хайде и аз с едно въпросче по темата. Има ли някой, който от първия ден е вдигнал висока температура (38,5) и как го е прекарал нататък? Не питам за себе си, а за близък човек.

# 17 047
  • При семейството си
Попи, нямаш ли вариант мъжът ти да остане при детето, ти да се тестваш в лаборатория?

# 17 048
Как какво. Че то си е направо събитие да се хване нещо, което не е Ковид.
И аз си мисля с носталгия за баналните настинки, когато никой не се и сещаше за усложнения, тестове и т. н.

Аха, и нямаше дълга хрема, къса хрема и безсимптомни. Сега една температура и още първия ден питаш във форума как ще го караш.

# 17 049
Рори, при нас тестовете от аптеката показаха още при първите симптоми, но напоследък много хора споделят, че има фалшиво отрицателни. Все пак най-удачно е да направиш такъв щом няма вариант да отидеш до лаборатория.
Води се антигенен бърз тест.
Иначе  ходи с маска, ако може такава плътно прилепваща без клапа. Проветрявай често стаята, в която стоиш и стаята, в която е другият човек.
Ако може да пие вит. ц, цинк, кверцетин, както и ти.
Аз давах на моята дъщеря превантивно и трите, когато ММ беше болен вкъщи.

По въпроса с белината само да уточним, че белина е натирев хипохлорит, натриева сол на хипохлористата киселина. А другото е хлорен диоксид.

# 17 050
  • Burgas, Bulgaria
Хайде и аз с едно въпросче по темата. Има ли някой, който от първия ден е вдигнал висока температура (38,5) и как го е прекарал нататък? Не питам за себе си, а за близък човек.

Да  , дъщеря ми 39,8 . Но и кашлица се появи. От втория ден започна АБ и то не този ,който масово дават и се оправи най-бързо от всички.

# 17 051
  • Сф
Може да дойдат у вас Рори , за тест, поне така пише в страницата на Рамус.
           https://ramuslab.com/%D … sp;    

# 17 052
Попи, нямаш ли вариант мъжът ти да остане при детето, ти да се тестваш в лаборатория?
Няма такъв вариант. Детето е изцяло зависимо от обгрижващия го, а баща му така и не се научи. Пробвала съм преди ковид да ги оставям за да отида на лекар, зъболекар, но не се получава. А и само той от двама ни работи и има проблем с отсъствията и си пази работата. Поръчах му да ми търси тест в аптеките. Да видим дали ще донесе. Понеже той бил добре било абсолютно невъзможно аз да съм с вирус. Дано да е така, но все пак е по-добре да се провери.

# 17 053
  • София
Виж, не можеш да се оставиш, още повече, че имаш предишни проблеми със здравето. Според  мен, ако не се оправяш тези дни, трябва да отидеш на снимка и да си направиш кръвни и тест. Ако има нещо, поне ЛЛ ще може да ти изпише лекарства. Не можеш да си позволиш да караш както дойде.

# 17 054
  • на пъпа на Златията
Благодаря много за информацията.  Просто в момента се чувствам доста добре,  не лежа и по цял ден щъкам между стаите.  Един вид малко се притеснявам да не си дам празни надежди,  че всичко е отминало.  Затова попитах има ли пик и т.н.

Щом лекарите са ти дали 14 дни , значи че трябва да бъдеш нащрек  толкова. Особено ако си в активна възраст  и си работиш.Не се отпускай. Точно това е коварството на този вирус.

Общи условия

Активация на акаунт