Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса?

• 3 291 951
  • 50 335
  •   1
Отговори
# 17 550
IgM са нерелевантни при човек с доказано изкаран ковид, който вече е оздравял. И да са високи все още - все тази. Те спадат бавно - средно около 50 дни. Не значат нито че си болен, нито че си опасен.

IgG е важен, за да имат някаква представа дали има индикации за хуморален имунитет. Важно е и колко от тези IgG анти-тела са неутрализиращи.

# 17 551
  • София
И за какво ѝ е ИгМ?
Тя не е болна вече. Те не спадат бързо, но и да има, не е толкова важно.
Пуснахме ИгМ, понеже се чудехме какво се случва, дали действително го кара втори път или първия път е било нещо друго. За съжаление обаче при първите изследвания не го пуснахме, просто защото нямаше как да предположим, че след 40 дни ще видим отново положителен тест.

# 17 552
И за какво ѝ е ИгМ?
Пуснахме ИгМ, понеже се чудехме какво се случва, дали действително го кара втори път или първия път е било нещо друго. За съжаление обаче при първите изследвания не го пуснахме, просто защото нямаше как да предположим, че след 40 дни ще видим отново положителен тест.
Рейна, при вас кой се е заразил повторно? При мен положението е сходно. Ще праея тест след 2-3 дни. От снощи пак съм със симптоми. Само че при мен минаха малко повече от 40 дни.

# 17 553
  • в кукувиче гнездо
И за какво ѝ е ИгМ?
Рейна, при вас кой се е заразил повторно? При мен положението е сходно. Ще праея тест след 2-3 дни. От снощи пак съм със симптоми. Само че при мен минаха малко повече от 40 дни.
Милена, защо не се обадите в новините на Нова? Да ви дадат, като повторно заразена. Ще станете известна с другите петима от цял свят, които се заразиха втори път. А и ще сте медицинско чудо да го карате през месец.

# 17 554
И аз не виждам нищо при Милена, какви са тези нови симптоми?

# 17 555
Здравейте! Има ли някой, който е карал настинка или грип (колкото и да в рехав тази зима) след прекаран ковид?
Аз бях с корона преди няколко месеца и сега ме хвана някаква настинка или друг вирус и вече седмица не ме пуска.
Очаквах, че тялото ще е изморено след ковид при положение, че го изкарах тежко в болница, но една настинка сега ме кара отново да се чувствам като парцал.
Та ми е любопитно да чуя и странично мнение от хора, които евентуално също са се разболяли от друг вирус след прекарана корона.
Усмихнат ден! Simple Smile

# 17 556
  • Другата България
Янна, благодаря ти за информацията.
Значи вероятно и моя син е бил с ковид, твоята втора черта беше по-бледа от неговата.
Но нямаше антитела, факт.
Не достатъчно.
Желая ви бързо възстановяване.

Вероятно... (Не)Вероятно...! Simple Smile Има изключения на природата. Факт. Laughing
Ако обичаш, задръж си неадекватните коментари, които отново не са по темата, и не се занимавай с мен.
Природа....толкова страници, и ти още не си разбрала,  че тук се пише за медицина.......

# 17 557
Здравейте!
Пиша в темата с огромен страх.
Има ли сред вас и близките ви такива, които са били в критично състояние на апаратно дишане и са се подобрили и надвили болестта? В интернет откривам информация само за 2-3 такива случая. Знам, че всеки един случай е уникален, но имам нужда от частица надежда.

# 17 558
Не близка ,позната да кажем, две седмици на апаратно дишане , повече от месец беше с кослород  и в къщи, добре  е ,възстановява се.Но и внимание  отделено доста ,че роднина има лекар.
Възможно е , ако това питаш да се възстанови човек, макар трудно става, дълго  е.

# 17 559
Има и то много.
Кураж!

# 17 560
  • София
Аз лично знам за 6 такива случая само в Пирогов. Т.е. във всяка болница има такива. Успех и кураж!

# 17 561
На мой приятел баща му. В Пирогов.

То зависи от доста неща, но надежда винаги има!

# 17 562
Благодаря ви много! Бъдете здрави и вие, и близките ви!

# 17 563
  • Germany
Здравейте!
Пиша в темата с огромен страх.
Има ли сред вас и близките ви такива, които са били в критично състояние на апаратно дишане и са се подобрили и надвили болестта? В интернет откривам информация само за 2-3 такива случая. Знам, че всеки един случай е уникален, но имам нужда от частица надежда.

Разбира се, че има надежда! Стискам палци скоро да се похвалите, че близкият ви човек се подобрява!

# 17 564
Здравейте, дъщеря ми изката ковод през м.Октомври. Днес и пуснах тест за антитела в Рамус. Резултата е
Аbbott Diagn. SARS-CoV-2 IgG II QUANT (VNT)   H    589.5           AU/ml
 референтни стоиности< 50 (-) negative; >50 (+) positive;
потенциално, протективен титър 1050, тестът включва вирус неутрализиращи антитела   

Това потенциално, протективен титър 1050 според вас какво означава, че има антитела , но след като са по-малко от 1050 не е защитена?

Общи условия

Активация на акаунт