Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса?

• 3 294 598
  • 50 335
  •   1
Отговори
# 19 110
  • пустинята Гоби
Да, ще направя, може би довечера и утре ще го повторя.

# 19 111
Здравейте, след ковид AZ ваксина (отпреди около 4 седмици) днес си направих тест за антитела IgG + IgM с надеждата, че ще имам антитела. Резултатът  е 0.08  при референции от 0 до 1. Права ли съм да го тълкувам като отрицателен ?
Благодаря Ви много предварително.
Резултата ти е отрицателен, но може да изградиш антитела след втората доза. Има такива случаи и сред медицински лица с Файзер.
Според мен не е проблема във теста. След ваксинация обикновено пускат един с референтна над 50, но понеже другите не хващат такива високи стойности от 30-40 000, каквито има след ваксина, а не че не отчитат.
Например ако максимума който засича 1 тест е 400, то при по високи антитела ще ти издадат резултат > 400, и няма как да отчетат точно количество като цифра.
За съжаление и при ваксините няма 100% ефективност (към 95% е уж) , което означава че около 5% от ваксинираните няма да изградят антитела.
Стискам палци след втората доза всичко да си дойде на мястото и да се похвалиш. Grinning

# 19 112
Мен пък чак ми е чудно, че все още има някой, който взема антипиретици при 37.5 освен ако не го боли глава или не се чувства като парцал. Някак тези неща, особено който има деца, са говорени, писани многократно и ми се струват като обща култура буквално.
О, повярвай, има. Имам много хора около мен, който на 37.5 взимат парацетамол. Аз лично държа до 38.5 -39 като давам лекарство само ако е некомфортно и е вечер. Дори и през нощта ставам и меря темп на 2 часа, но не свалям... Последното боледуване на дъщеря мина точно така, легна с 38.0 в 23.00, в 02.00 я измерих на 37.3 и това беше, приключи с температурата.
Този вариант е доста изнервящ и изискващ постоянно мерене, за да следиш положението, но вече 13 години при нас действа.

# 19 113
Ние излязохме от карантина дружно. Никой не ни е търсил повече от РЗИ, нито пък ние сме търсили някого. С ММ сме добре, продължаваме с антистенокардина и всички добавки. Ще пуснем по някое изследване може би другата седмица. Малкото е здраво, голямото допива антибиотика, леко подкашля, но няма вече гърло, сополи и Т. Аз се чудя за този антистенокардин, защото от два дни ми пада кръвното, даже усетих нещо като аритмия. Може и на кардиолог да отида въпреки супер лекото каране на ковид.

Вчера си говорих с моя приятелка лекар в Германия. По въпроса с температурата, тя ми каза, че 37.1 -37.9 се води субфебрилна Т, която не се пипа. Но, тя или отшумява за 3- до 4 дни или минава във фебрилна. Според това кога е висока и спада и в какъв порядък е лекарите се ориентират за инфекцията - например при туберкулоза често сутрин е под 36, вечер над 39 и т.н

Как разбрахте, че сте заразени? Какво е супер леко каране и колко дни продължава? И аз засега нямам симптоми, но днес е 7 ден от теста и много се притеснявам

# 19 114
Ние излязохме от карантина дружно. Никой не ни е търсил повече от РЗИ, нито пък ние сме търсили някого. С ММ сме добре, продължаваме с антистенокардина и всички добавки. Ще пуснем по някое изследване може би другата седмица. Малкото е здраво, голямото допива антибиотика, леко подкашля, но няма вече гърло, сополи и Т. Аз се чудя за този антистенокардин, защото от два дни ми пада кръвното, даже усетих нещо като аритмия. Може и на кардиолог да отида въпреки супер лекото каране на ковид.

Вчера си говорих с моя приятелка лекар в Германия. По въпроса с температурата, тя ми каза, че 37.1 -37.9 се води субфебрилна Т, която не се пипа. Но, тя или отшумява за 3- до 4 дни или минава във фебрилна. Според това кога е висока и спада и в какъв порядък е лекарите се ориентират за инфекцията - например при туберкулоза често сутрин е под 36, вечер над 39 и т.н

Как разбрахте, че сте заразени? Какво е супер леко каране и колко дни продължава? И аз засега нямам симптоми, но днес е 7 ден от теста и много се притеснявам

Май нещо не се оправям с цитатите, но ще си припомня.
ssiigg, върнах се да прочета какво беше писала вчера, цитирам: "С положителен бърз тест съм от петък. Без симптоми, заради болна колежка. Пия витамин Д, аспирин протект, чай и чакам събота, че тогава са критичните дни. Температура вечер 37.0 до 37,2. Ако не съм полудяла до събота"

Аз официално съм в кюпа от вчера, но да повторя част от това, което писах: първи симптом в понеделник - главоболие, във вторник температура 37,1-37,3 - тук вече знаех, че има нещо , защото температура вдигам рядко - това в отговор на въпроса ти как разбрах или поне се замислих. С +антигенен от вчера, терапията съм я писала назад. Снощи т беше 36,6, днес още не съм я мерила. Според мен си говори с ЛЛ, аз така смятам да правя.

# 19 115
  • Другата България
Аз съм от тези, които при 37,5 пиха парацетамол.
И пак бих пила.
Писах и тогава, не съм на малко години, досега през живота си съм вдигала /до този момент с ковида/ температура само веднъж заради торквирана киста на яйчник. Преди около 25 години.
Не знам какво е това да имаш температура, не знаех.
Сега се чувствах ужасно, просто така никога не съм се чувствала през живота си, с ужасни болки навсякъде, които са и от вируса, знам, но след парацетамола намаляха значително, спря и треската и изпотяването.
Така че да, знам, че не бива да се третира такава температура, но при положение, че ми облекчи състоянието, изобщо не бих се замислила, ако се наложи отново.

# 19 116
  • Варна
Естествено, че ще пиеш при нужда, аз също пия нурофен/панадол дори при температура под 37.5, защото обикновено точно с такава температура ме тресе жестоко. Ако ме и боли нещо пък съвсем не я търпя. Не съм забелязала стоическото изтърпяване на температурата да скъсява боледуването. И с малкия винаги съм процедирала така - давам лекарство и не ми дреме, веднъж реших, че ще чакам с антипиретиците, обаче това не го спаси от антибиотика. Така че ако има да тръгва усложнение си тръгва, ако ще на челна стойка да застана и обратното.

# 19 117
  • София
To 37,5 при възрастен не се усеща така както при малко дете Simple Smile Дъщеря ми с 38 градуса температура тичаше из вкъщи Simple Smile

Последна редакция: чт, 18 мар 2021, 12:04 от I.R.

# 19 118
Аз баналните вирусни инфекции си ги карам с 37,2 Т. Няколко дена, нищо не пия, най много някой чай, и минава. Ама на 37,5 вече ситуацията става сериозна и взимам мерки, защото се чувствам и зле.
Грип карам с 38,5. Повече не качвам.
Ама при последното ми боледуване с 37,2 бях с такава треска, задух и парцал, че все едно съм със 40. И си пих антибиотика и хич не се замислих. Frowning1

# 19 119
Не искам да внасям излишна паника,но туко що на майка ми и казаха,че един нейн колега е починал и то точно след ваксиниране.

# 19 120
  • пустинята Гоби
И ти счете за нужно да споделиш това, защото?

# 19 121
Защото това е пореден смъртен случай след ваксина и трябва да има гласност.

# 19 122
  • в кукувиче гнездо
Защото това е пореден смъртен случай след ваксина и трябва да има гласност.
При всички ваксини се случва да има смъртни случаи. Това не значи, че ползата е по-малка от вредата. Така е било винаги.

# 19 123
  • пустинята Гоби
Ами ок, ама като даваш подобна гластност, вземи напиши за какво точно става въпрос, а не само да хвърлиш едно изречение и то на неподходящото място.

# 19 124
Не искам да внасям излишна паника,но туко що на майка ми и казаха,че един нейн колега е починал и то точно след ваксиниране.

С коя ваксина е ваксиниран, след колко време е починал, на колко години?

Общи условия

Активация на акаунт