Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса?

• 3 294 798
  • 50 335
  •   1
Отговори
# 19 095
Dark_chocolate, не се паникьосвай чак толкова.
И да имате КОВИД, карате го леко. Отидете, направете си тест, за да сте наясно, но дори и да сте положителни, не очаквайте, че изведнъж ще почнете да пиете една камара лекарства. Личният ще ви каже да продължите по същия начин, а ако започнете да се чувствате по-зле, ще ви изпише тежката артилерия, но пак казвам - карате го леко по начинът, по който го описваш. Няма причина да се паникьосваш.

# 19 096
Днес е втори ден от първи симптоми, и днешният тест е отрицателен. Утре ще звъна на личната лекарка, защото подобрение няма. При мъжа ми също, той пък освен болки в гърлото, киха, хремав е, тече му носа Cry Мен освен гърлото, ме и втриса втори ден вече... За 10+ години, никога не сме боледували едновременно...

Утре ще е трети ден от първи симптоми, дали да не отидем за ПСР тест се чудя... Мразя да съм болна, скапвам се психически, а сега като знам, че може да е коронавирус, още повече... Страх ме, че може да губим ценно време докато си смучем Трахизана и Ефизола, а тестовете в това време са отрицателни.
В събота на малката ми дъщеря й се появи хрема, запушен нос и кашлица. Вечерта и мъжът ми и племенницата ми с хрема и гърлобол. Тя вдигна и температура 37.7. На другия ден и голямата дъщеря. При мен нещо се опита, но за сега съм ок. Направихме ПСР на племенницата и домашен тест на мъжа ми. И двата са отрицателни. Според ЛЛ в момента има и друг вирус.

# 19 097
Днес е втори ден от първи симптоми, и днешният тест е отрицателен. Утре ще звъна на личната лекарка, защото подобрение няма. При мъжа ми също, той пък освен болки в гърлото, киха, хремав е, тече му носа Cry Мен освен гърлото, ме и втриса втори ден вече... За 10+ години, никога не сме боледували едновременно...

Утре ще е трети ден от първи симптоми, дали да не отидем за ПСР тест се чудя... Мразя да съм болна, скапвам се психически, а сега като знам, че може да е коронавирус, още повече... Страх ме, че може да губим ценно време докато си смучем Трахизана и Ефизола, а тестовете в това време са отрицателни.
Абсолютно си права. Скапва ме психически. Но, не е ли рано за тест? Иначе от това, което прочетох лечението е витамин Д, Аспирин протект, селен, цинк.

# 19 098
В класа на дъщеря ми има 10 болни деца, едва ли на някое от тях са правили тест. От вчера и тя е с лека хрема, кара Ковид декември, после имаше и вторични инфекции ,има антитела, но пак се притеснявам. 4 клас е , днес ще видя какво ще решат от щаба и ако ги оставят на училище може да я прехвърля онлайн за две седмици.

# 19 099
  • София
Миналата седмица изкарахме вкъщи някакъв тридневен риновирус - 3-4 дни хрема и дразнене в гърлото. Без Т и друго. Тестове -, двама с по една доза ваксина, един преболедувал с антитела и един малолетен неболедувал.
Има и други вируси, не всичко е ковид.
Преди 2 години с тази хрема щяхме да сме на работа и училище и да не сме обърнали внимани въобще...
А дори да е ковид, то пак се започва с витамини, ефизол, капки за нос и чай.
По-спокойно Simple Smile

# 19 100
Същата работа сме и ние. Утре ще станат 3 седмици, откакто сме ваксинирани. От събота мъжът ми (ММ) е с хрема. Във вторник малката щерка вдигна еднократно t. Мен ме драска леко гърлото от вчера. Двата антигенни теста на ММ са отрицателни. По мнение на лекар от една от големите болници, имало в момента парагрипни вируси освен Ковид. Ние сме се изолирали все пак, а ММ пие Авирон и добавките за Ковид.

# 19 101
  • Сф
Добро утро!
Есента бяхме по- зле ние. Сега , гърло и хрема- пу, пу. Вече ми омръзна да с чудя сме ли го карали ,караме ли го. Имайте предвид, че детето е доста контактно. Тренира в зала, пътува с метро, мм пък се среща с клиенти непрекъснато, няма начин.Само аз си седя основно вкъщи.Такааа, снощи казах на мм да купи тест за кв. Много се чудехме и обяснихме на фармацевта симптомите на детето - в началото гърло, главоболие, хрема. И аз съм така де, но се трае. Каза ми следното- Изчакайте, поне температура или липса на обоняние , ако  имате , тогава бъркайте в носа/гърлото, иначе може и е по-вероятно теста нищо да не покаже. Така че , ще чакам.
А колко хора, които имат антитела, а не са го карали или пък е било леко има..не се шашкайте.
След това боледуване нашето сега, ще пускам и аз антитела.
*прави ми впечатление , че ваксинираните, част от тях развиват болестта, а някои и тежко.Много ми е странно това.

# 19 102
  • в кукувиче гнездо
От вчера и мен ме дразни гърлото, леко ми беше студено. Днес съм с леко променен глас, но не ме дразни вече, нямам втрисане, нямам температура. Явно нещо друго върви в момента. Миналата седмица детето ми беше с пресипнал глас. На работа колега идва също с попресипнал глас.
Реших да пробвам прехваления авирон как ще ми подейства, та пия него плюс витамини, кварцетин, който не съм спирала да пия от както карах ковид и бронхостоп спрей ползвам, който е тазгодишното ми откритие за гърло.

# 19 103
Здравейте,

Някой знае ли в момента в кои болници има ковид кабинети. Трябва ни пулмолог, но не може да се иде на нормален кабинет, та не знам кэде да го търсим.🤔
В Токуда казаха, че имат интернист преглеждащ. В Доверие нямят вече кабинет.

# 19 104
Тъкмо се оплаках, че в София мед Люлин чакат за пср на общата опашка и никой не може да им каже нищо, вдигат рамене. Сигурно има и пулмолог. Пробвайте, така и така са смесени потоците.

# 19 105
  • пустинята Гоби
И моето дете е с гърлобол от днес. Във вторник се закашля и го спрях от училище, вчера му нямаше нищо и реших, че напразно съм се паникьосала, а днес е с гърлобол и лека кашлица. Ох, дано е друг вирус. Купила съм домашни тестове, ще изчакам да видя ще вдигне ли температура и тогава ще го тествам.

# 19 106
Ние излязохме от карантина дружно. Никой не ни е търсил повече от РЗИ, нито пък ние сме търсили някого. С ММ сме добре, продължаваме с антистенокардина и всички добавки. Ще пуснем по някое изследване може би другата седмица. Малкото е здраво, голямото допива антибиотика, леко подкашля, но няма вече гърло, сополи и Т. Аз се чудя за този антистенокардин, защото от два дни ми пада кръвното, даже усетих нещо като аритмия. Може и на кардиолог да отида въпреки супер лекото каране на ковид.

Вчера си говорих с моя приятелка лекар в Германия. По въпроса с температурата, тя ми каза, че 37.1 -37.9 се води субфебрилна Т, която не се пипа. Но, тя или отшумява за 3- до 4 дни или минава във фебрилна. Според това кога е висока и спада и в какъв порядък е лекарите се ориентират за инфекцията - например при туберкулоза често сутрин е под 36, вечер над 39 и т.н

# 19 107
И у нас е така за субфебрилната Т.
Но не, че не се смята за Т.
Моят ЛЛ също до 38 не назначава антипиретици.

# 19 108
  • София
И моето дете е с гърлобол от днес. Във вторник се закашля и го спрях от училище, вчера му нямаше нищо и реших, че напразно съм се паникьосала, а днес е с гърлобол и лека кашлица. Ох, дано е друг вирус. Купила съм домашни тестове, ще изчакам да видя ще вдигне ли температура и тогава ще го тествам.

И ние така само, че се оказа вирусен ларингит... Казаха, че в момента доста дечица го карат. Може да направите някъде бърз тест.

# 19 109
Мен пък чак ми е чудно, че все още има някой, който взема антипиретици при 37.5 освен ако не го боли глава или не се чувства като парцал. Някак тези неща, особено който има деца, са говорени, писани многократно и ми се струват като обща култура буквално.

Общи условия

Активация на акаунт