Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса?

• 3 284 865
  • 50 335
  •   1
Отговори
# 20 790
Интересуваха ме симптоми, за да преценя кое е над 50% - настинка , или КВ. Разбрах от отговорите, че КВ е по-вероятно.
Затова сега се интересувам как да действаме, мерки и т.н., защото на неговия ЛЛ не може да се разчита, нито за лечение, нито за кодове да изпрати. Затова всички отговори са ми много полезни. Бях спряла да следя темата по понятни причини.

# 20 791
Дио, аз бих веднага го изпратила за тест от някоя аптека.

И да се изолирате, което , предполагам, знаеш.
Стискам силно палци да са безпочвени страховете ти !

# 20 792
Малко изпуснах, но някой беше питал дали има някой който не е пил антибиотик. Аз съм 9 ден и нямам изписан антибиотик. Все още нямам никаква температура, обаче носа ми е вече супер запушен. Не знам дали вървя към подобрение, но поне друго влошаване не усещам. Май е добре че нямам температура, не знам. Пия каквото е изписал ЛЛ, бях писала по-нагоре в темата.

# 20 793
Тайсче, благодарности!  Дано да се размине, че до сега той отговаряше за снабдяването, аз не си подавам носа навън. За изолация зная, но няма начин. Още като се разхремави, си го помислих.
Но ако е британския щам, кофти. Нали цялото семейство се заразявало. Кофти, че и съобщават за по-тежко протичане, а баш сега и болниците са пълни.
Ти знаеш как сме свикнали да премисляме всичко предварително, да действаме, та точно тази професионална деформация се задейства сега при мен. А и каквато съм кекава сега и нямам сили...

kristinia, teodora25 - бързо и леко оздравяване, без последствия!

# 20 794
Моля за помощ при разчитане на резултата от кръвните ми изследвания направени днес - засега излезе само ПКК и всичко е в норма с изключение на Девиация на тромбоцитно разпределение, която е занижена -    13.5       при норма 15.5-30.5. Какво означава това? Опасно ли е?
Сега излезе и Д- Димера - 81 ( което е в норма) - през януари пак боледувах и ЛЛ смяташе, че е КОВИД ( очевидно не беше предвид че сега се разболяхме с ММ) и Д- Димера беше доста по-висок 128. Дали да не спра Натаспина. Как мислите?

Последна редакция: чт, 01 апр 2021, 21:49 от valia86

# 20 795
Не е опасно.

# 20 796
Не е толкова важна девиацията.
Диорела, стискам палци да се опазиш.
Пращай го в отделна стая, слагай маска.
Теодора, за какво ти е АБ, като нямаш Т?

# 20 797
Не съм казала, че ми трябва антибиотик. Само споделям, че не пия, защото някой беше попитал има ли болни които не пият. Иначе не напирам за антибиотик.

# 20 798
Благодаря за консултацията. Иначе самите тромбоцити и средния им обем са в норма.

# 20 799
DeVa®, благодаря ти! По-добре стискай палци да не е КВ, а някоя пролетна сезонна, че с тоя британец май няма разминаване. Поне от това, което съобщават по ТВ.
А и аз както съм се поусложнила, кой знае какъв коктейл ще се получи. Ей така стават мутациите. Да не взема да го комбинирам с протеус, че ще е голямо шоу.

ПС Мдааа, току що стана ясно, че ММ не усеща миризма на чесън и мента. Според него било нормално, щом носът му е запушен. Бе, има някаква логика, ама...

Последна редакция: чт, 01 апр 2021, 21:56 от Diorela

# 20 800
Масло от чаено дърво ?
Една потребителка имаше намерение да добавя в пералнята масло от чаено дърво, като средство за дезинфекция.
Господи, дай ми сили...! Rolling Eyes И счита, че чаеното дърво е по силен дезинфектант от праха за пране? Понякога не вярвам, че е истина.... всички глупости, които се изписват тук...!

Аз написах за чаеното масло. Не прибързвай обаче със заключенията. Написах, че съм чела, че може да се добавя към праха за пране. Пуши в гугъл tea tree oil washing machine и ще видиш, че няма нищо шокиращо в това. 😉
https://www.alive.com/lifestyle/9-best-uses-for-tea-tree-oil/.

# 20 801
  • There I was on a July morning
Маслото от чаено дърво има антисептични свойства и може да се използва като козметичен продукт за кожата, маски за коса, жабурене при лош дъх и др. Но разредено в голям обем вода, не би могло да има някаква дезинфекцираща функция. За сметка на това, би могло да лекьоса дрехите.
Разбира се, всеки може да пере дрехите си както намери за добре. Съветът ми е съвсем добронамерен.Hands V

# 20 802
И аз се опасявах от омазняване, затова няма да рискувам и за дрехите, които пера със студена вода ще взема от споменатите по-рано прахове с дезинфектиращи свойства, за да съм по-спокойна, че всичко е унищожено.

# 20 803
Здравейте, някоя да е пиша сумамед и да е била доволна. Вече 8 ден го пия, но си вдигам Т. Направо ми писва вече

# 20 804
  • При семейството си
На 14-15 ден, настъпва подобрение и човекът е още седмици като парцал след това

Извинявай, от колко време следиш тази тема? Знаеш ли кой беше най-тежкия казус в тази тема? Знаеш ли как се разви?
Кой беше/е най- тежкият казус в тази тема и как се разви, може ли да припомниш?

Общи условия

Активация на акаунт