Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса?

• 3 340 529
  • 50 335
  •   1
Отговори
# 22 500
  • Наблизо
Ох тази кашлица..Чудя се дали при мама тези два антибиотика помагат,медрола също.Кашля и сатурацията и спада в покой.Само се притеснявам и се чудя какво да правим.

# 22 501
Някой пие ли омега -3 след ковид?
Да, ние, и по време на Ковида го пихме!

Аз си я пия постоянно, от 10 години и повече.
Иланг, как е баба ти?

# 22 502
Може ли координати на пулмолог в София. Може и на лични.
в пета градска др. Маринов. Чака се много около 3-4 часа за преглед. Миналата седмица когато бях там имаше около 40 човека.

# 22 503
  • Наблизо
Как си Сол?

# 22 504
Мама не успя да пребори коронавируса и си отиде.
Беше на 79 години, но до последно беше активна и жизнена. Имаше сърдечно заболяване и диабет, които поддържаше с лекарства, но гадината ги изостри. Заради тях направи усложнение и буквално за два дни се влоши фатално. Преди това беше десет дни в болница - на кислородна маска при 10 литра кислород стабилно поддържаше сатурация 85-87%, лекарите даваха надежди че ще се оправи. На слушалка вече не се чуваха хрипове. Тя стана по-жизнена. Повлияваше се добре от Рендесивира и антибиотиците. Изведнъж обаче в рамките буквално на едно денонощие кръвната захар от 7 скочи на 32, пулсът се ускори до 120 (тя по принцип имаше нисък пулс), започна да се замайва, да има отоци по краката и сатурацията рязко се срина до 60%. Изведоха я в интензивен сектор - там са сложили друг тип маска с подаване на повече кислород, но след четири часа борба за живот в интензивното е починала.

Още не мога да го повярвам. Ужасно е!

Имаше леки симптоми вкъщи, но нищо сериозно. Лекуваше се с антибиотици предписани от личната лекарка по телефона. Реши да отиде на преглед при пулмолог заради кашлицата която се появи и започна леко да я задушава. Там обаче на снимката се оказа, че има пневмония и директно я задържаха в болницата. Не е знаела, че последният път в който напуска дома си повече няма да се върне. Всичко вкъщи е както го е оставила - чаша, дрехи ... дори си е писала списък какво да купи от магазина следващата седмица. Ще се побъркам!

# 22 505
  • София
Мама не успя да пребори коронавируса и си отиде.
Беше на 79 години, но до последно беше активна и жизнена. Имаше сърдечно заболяване и диабет, които поддържаше с лекарства, но гадината ги изостри. Заради тях направи усложнение и буквално за два дни се влоши фатално. Преди това беше десет дни в болница - на кислородна маска при 10 литра кислород стабилно поддържаше сатурация 85-87%, лекарите даваха надежди че ще се оправи. На слушалка вече не се чуваха хрипове. Тя стана по-жизнена. Повлияваше се добре от Рендесивира и антибиотиците. Изведнъж обаче в рамките буквално на едно денонощие кръвната захар от 7 скочи на 32, пулсът се ускори до 120 (тя по принцип имаше нисък пулс), започна да се замайва, да има отоци по краката и сатурацията рязко се срина до 60%. Изведоха я в интензивен сектор - там са сложили друг тип маска с подаване на повече кислород, но след четири часа борба за живот в интензивното е починала.

Още не мога да го повярвам. Ужасно е!

Имаше леки симптоми вкъщи, но нищо сериозно. Лекуваше се с антибиотици предписани от личната лекарка по телефона. Реши да отиде на преглед при пулмолог заради кашлицата която се появи и започна леко да я задушава. Там обаче на снимката се оказа, че има пневмония и директно я задържаха в болницата. Не е знаела, че последният път в който напуска дома си повече няма да се върне. Всичко вкъщи е както го е оставила - чаша, дрехи ... дори си е писала списък какво да купи от магазина следващата седмица. Ще се побъркам!

Маргарита, разплака ме. Толкова истинско си го описала. Да почива в мир майка ти.

# 22 506
Много съжалявам Sad

# 22 507
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
Искрени съболезнования, Маргарита!
Дръж се!

# 22 508
  • София
Маргарита, моите най-искрени съболезнования! 😢Бъди силна! ❤️

Моите две момичета от 02 през ноща са с повръщане и разстойство🙄Ние се разболяхме от  Ковид още в края на февруари, но те нямаха никакви симптоми и не ги тествахме. Батко им беше положителен, но сега се чудя дали те не го карат с тези симптоми... 🙄Край няма тази напаст! 😐

# 22 509
  • Пловдив
Margarita1976, съболезнования! Бог да приеме майчицата ти! Да почива в мир! С майката човек губи част от себе си. Но аз съм сигурна, че майката продължава да бъде до децата си винаги!

Баба ми днес е със сатурация 93 в седнало положение. Няма температура, няма кашлица. Стои на кислород. Мъчи я стомахът, май овладяхме разстройството. Отпаднала е, но се надявам да се справи. Тя дава всичко, което зависи от нея. Хапва по малко, пие поне по 1 бутилка Фрезубин - течна храна.
Горещо препоръчвам Рекомфорт за разстройство. Продължаваме с БиоГая.
Утре ще правим контролни изследвания, които назначи пулмоложката. След това консултация с нея.

# 22 510
Благодаря за подкрепата!
Тази гадост няма ли да свърши вече? Никога не съм очаквала, че ще се случи с нас и то по толкова брутален начин.

В смъртния акт е записано "остра дихателна недостатъчност и сърдечен застой причинени от COVID-19".

Погребение - завита в найлон и в затворен ковчег. По думите на погребалната агенция през последната 1 година 70% от погребенията им са свързани с коронавируса, а на гробищата буквално започнали да свършват местата.

# 22 511
  • София
Моите съболезнования, Margarita1976.

Ужасно е. Толкова бързо и безвъзвратно.

# 22 512
  • ту тук, ту там
Най-искрени съболезнования, Маргарита! 😢🥀🤗

# 22 513
  • Наблизо
Моите съболезнования,Маргарита!Много много сила ви пожелавам!

# 22 514
  • Бургас
Здравейте, баща ми е с ковид, ЛЛ го лекува по телефона, казала му, че няма нужда от ПСР, има лека температура и кашлица, кога е редно да направи снимка и изследвания

Общи условия

Активация на акаунт