Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса?

• 3 340 353
  • 50 335
  •   1
Отговори
# 22 605
Някои имал ли е изтръпване на пръстите на ръцете, ако да, колко време това чудо...
аз имах няколко дни изтриване на дясната ръка. Просто отмина.

Рори аз хапвах по една бисквита преди приемането на каквото и да е лекарство. Не че помагаше много, но пак е някаква идея. Последната седмица един лекар ми изписа фамотидин да пия преди всички лекарства.

# 22 606
  • Другата България
Абе, Мери, какви са тия хора дето ядат с чужди вилици по време на пандемия. Rolling Eyes Аз в "мирно" време не бъркам в чужда чиния, камо ли да ям с чужди прибори. Бог да я пази жената, явно имунната ѝ система по някакъв начин се бори.
Кортизони за превенция ми звучи страшно, или нещо не доразбрах? Thinking
Аз също, дори и на съпруга ми прибори не ползвам.
Нямаше за момента нейна, взе моята, а после донесоха нови и за мен, и за нея, защото аз отказах да я ползвам.
Но ние сме много близки, знаем се.
Това не е повод за коментар, просто аз очаквах да "цъфне" след този случай, и "четох" много по повода.
Добре, че не стана нищо.

Дарк, радвам се за вас.
Възрастните просто по-трудно "увират" понякога, като децата са.
Аз с майка ми водех война за термометъра, като кажеше "аз си усещам".
Усещаш, ама като го сложи, и той покаже, че има, а нищо не усеща.
Още повече, че беше поскрила това-онова, както се оказа.

# 22 607
Той е преносителя на вируса, защото е единствения ни контакт. Той беше няколко дни с разстройство и храчеше и смъркаше в банята, но твърдеше щче нямал храчки и хрема. Детето имаше един много тежък ден, но на другия се съвзе и тогава започна при мен влошаването. Първоначално имах само болки в ушите, но мислех, че може да е нерв или зъб. Обаче таткото пак отказва да се тества, а аз в момента не мога. Опитах да смуча Исла за кашлицата и гърлото ма и от него ми се гади, но спазми та са сухи, че нищо нямам в стомаха.

Божичко, Рори, с корона ли си? Ай, ай......Дръж се! Детето кой го гледа сега? Ох, боже....
Правилно си разбрала, Мими, кортизон за превенция, но не за всеки. При мен е оправдано, аз съм с активни автоимунни заболявания, по-точно едното е активно. Имам нужда от кортизон, но го отказвам, защото ми разби стомаха преди 13 години и сега страдам много от това. За здрав човек не бих препоръчала.

# 22 608
И фамотидина не се задържа. Надеждата ми е в този стоперол хидра. Ще пробвам солети като ми ги донесе ММ. И междувременно и хрема се заформя. Ако се съди по гадостта може и да е ковид, че аз досега такова чудо с повръщането на вода не помня да съм карала.
Ън, не знам дали е корона. С това повръщане не мога да направя качествено тест, а бащата упорито не иска при все, че тествайки него си ще разберем дали ни е донесъл ковид или друг вирус. Детето аз го обгрижвам с маска, проверяване, миене. Баща му така и не се научи за толкова време.

# 22 609
Той е преносителя на вируса, защото е единствения ни контакт. Той беше няколко дни с разстройство и храчеше и смъркаше в банята, но твърдеше щче нямал храчки и хрема. Детето имаше един много тежък ден, но на другия се съвзе и тогава започна при мен влошаването. Първоначално имах само болки в ушите, но мислех, че може да е нерв или зъб. Обаче таткото пак отказва да се тества, а аз в момента не мога. Опитах да смуча Исла за кашлицата и гърлото ма и от него ми се гади, но спазми та са сухи, че нищо нямам в стомаха.
Защо решихте, че е коронавирус? Има всякакви вируси. Намерете начин някой да се изследва за потвърждение, включително с тест от аптеката.
Съвесем спокойно може да е стомашен вирус примерно.
п.с. За повръщане - деган.

# 22 610
  • пустинята Гоби
Когато повръщам (случва ми се често заради мигрената), наистина по-бързо се оправям, ако успея да хапна нещо (хапка бисквитка или препечен хляб). Аз по принцип пия Деган, но се е случвало да ходя да ми бият по спешност инжекция, когато не съм могла сама да овладея положението. Ако видите, че нещата не са добре, обадете се на Бърза помощ като си обясните положението. Хич не е шега обезводняването и без да си болен от корона вирус.

# 22 611
Абе, Мери, какви са тия хора дето ядат с чужди вилици по време на пандемия. Rolling Eyes Аз в "мирно" време не бъркам в чужда чиния, камо ли да ям с чужди прибори. Бог да я пази жената, явно имунната ѝ система по някакъв начин се бори.
Кортизони за превенция ми звучи страшно, или нещо не доразбрах? Thinking
Аз също, дори и на съпруга ми прибори не ползвам.

И аз, нито на детето, не разрешавам и тя да яде с мои или да ми пият от чашата. Не се знае кой в какъв момент какво носи, да не говорим по време на пандемия. Добре, че се е спасила...!

# 22 612
Рори, сякаш скоро пак имаше съмнения Sad Много съжалявам, че пак имаш симптоми. Не се ядосвай на бащата, пробвай различни трикове, вярвам знаеш за обезводняване какво. Ако се влошиш, викай линейка да ти влеят банка, бърз тест и терапия.

# 22 613
Здравейте,

по повод повръщането, лично на мен вода с лимон не ми помага. От майка ми знам - вода със сол, пие се с лъжичка...на 10 мин. по една. При мен действа безотказно, дано помогне!

Аз чакам резултати от теста иначе, да видим какво ще покаже.

# 22 614
ММ вдигна на 91 с този нов апарат 😊 пускал по - силно въздух в носа така го описва. Така ще се зарадвам да има този резултат без да е на кислород и през носа и през устата.
Направили са скенер с контрастно вещество, да видим утре какво е показал.
Някой спомена за някакви вентилатори, които се използват вместо респиратор, чудя се да не е това 😡  ама щом говори значи не е нали?

# 22 615
  • Наблизо
Илиянка,скоро ще е.Вуйчо ми беше така също,но вече ще го изписват след 2 дни.Ще мине!щом и има апетит-вуйна ми три манджи му донесла днес и всичко изял на един път.
Дева,много съжалявам за майката на приятелката ти! Светъл й път!

# 22 616
  • София
Рори, когато някой повръща вкъщи, от години давам кубче лед за смучене - водата се стича много леко и бавно в стомаха и не дразни. Можеш да пробваш и това.

# 22 617
Здравейте, имам следния въпрос към тези, които са лежали в ковид отделението в Токуда, по колко лв на ден се таксува престоя? Извинявам се за въпроса, но бабата на мъжа ми вече 20 дена е там и искаме да се ориентираме каква сума горе долу ще ни искат ако скоро я изпишат....
Предварително благодаря и скорошно оздравяване на всички.

# 22 618
Деган съм изпивала на ампула доста пъти, квамател също ми действа при повръщане. Веднъж позволих да ми поставят инцекция деган, не знам дали от нея беше, но 24 часа не можах да стана от леглото. Спях два часа, един бях будна. Беше ужасно, преди няколко години ми се случи. Заспивах както говоря. Та, с дегана по-внимателно и аз вече имам едно наум.
И аз си спомням, че Рори пак се чудеше да не е Корона преди извесрно време,  даже тест прави от аптеката.

# 22 619
ММ вдигна на 91 с този нов апарат 😊 пускал по - силно въздух в носа така го описва. Така ще се зарадвам да има този резултат без да е на кислород и през носа и през устата.
Направили са скенер с контрастно вещество, да видим утре какво е показал.
Някой спомена за някакви вентилатори, които се използват вместо респиратор, чудя се да не е това 😡  ама щом говори значи не е нали?
Вентилаторът общо казано вкарват кислород в дроба и изкарват въглероден диоксид. На практика машината поема функцията на белия дроб. Вентилаторите ги наричат и респиратори. Неинванзивната апаратна вентилация е с маска, инванзивната е с интубация. Апаратната вентилация се ползва в интензивните отделения, където мобилни телефони не са разрешени, защото смущават техниката, съответно щом сте се чули, значи не е това. Предполагам, че е на кислороден концентратор. Стискам палци скенерът да покаже подобрение!

Общи условия

Активация на акаунт