Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса?

• 3 340 371
  • 50 335
  •   1
Отговори
# 22 590
  • Пловдив
Ами а, де?
Имам резултат с подпис и печат и пак тая...в Рзи не работели а документи. Тъй ми рекнаха...само, ако сме в компютъра Confounded  Да ходя да вися аз пак...ай, ай...няма такава система. Не.

# 22 591
Тея не да в ред. Болни и преболедували да се разкарват за щяло и нещяло.
Точно, аз за ПСР чаках с поне 25-30 човека, здрави, болни, че и деца, други за резултати. Пълни малоумници.

# 22 592
При нас грешката беше в личния лекар. Подал грешен код с ЕГН на 74г човек. Добре, че имаше ММ и кръвни и тръгнах да ги проверявам и така видях ,че името е сбъркано .

# 22 593
Рори, спри да приемаш каквото и да е през устата.  Ако можеш на малки глътки глюкоза...само. Вомитусхил на капки също подтиска гаденето. На 10 минути. Ако не върнеш,де. Да ти сложат деган инжекцияпл възможност. Пробвай със свещичките Вомитусхил също. Докато стомаха ти е разбунтуван, няма да ти се получи прием на друго.

# 22 594
Много се разстроих. Sad
Преди малко ми се обади приятелка, майка ѝ е починала след 50 дни борба. Sad
Беше се подобрила и утре предстоеше изписване. Rolling Eyes
В Пирогов.

За антителата се получава доста голямо противоречие в темата.
С Пехоко имахме спор за антителата на Иланг, той ме оборваше, че не е вярно, че пикът е на 40-45 ден.
Сега пък твърдите, че растат и след този момент?
Дали първа или втора среща с вируса е по-опасна, също е тема за размисъл, след като хора умират при повторно заразяване, не при първото.
Изобщо, всичко е късмет.

Рори, много съжалявам, че си болна. Sad
Кой ще гледа детето?
Стискам палци да се подобриш бързо! Flowers Four Leaf Clover

# 22 595
Дева, благодаря!
Аз го обгрижвам. Няма кой. Само че не мога да дишам с 2 маски и съм само с една и се мия преди всяко влизане при него. Проверявам по-често. Днес е на бисквити и мляко, за да имам минимален контакт с храната му. Но и не съм в състояние да приготвям нещо друго.

Последна редакция: пн, 19 апр 2021, 18:24 от Рори72

# 22 596
Може би сте прави. Аз съм постоянно вкъщи, не ходя никъде, но те ходят. Обаче сега вече не знам какво да правя оттук нататък. Те ще продължат да излизат, аз вкъщи не мога да се пазя от тях и няма и да се пазя.Не знам как не съм се заразила и аз докато имах все още по-висок титър. А ваксината засега е далечна работа за мен. Обаче болестите ми не са....
Не, че съм специалист, но от това, което съм чел и срещал, едва ли твоите са се срещали повторно с вируса.
По-скоро въпросът ми към теб е: защо смяташ, че "гастрото" няма да ти разреши ваксина? Това първо.
Второ, досега верно ли не си го питала?
Трето - друг гастро смяташ ли да питаш? Погледна ли препоръките в сайта на МЗ на специалистите у нас, основните препоръки говоря? Не съм ги изчитал детайлно за лица с имуносупресорна терапия, но ти - би трябвало да си.
Четвърто, какви други противопоказния за ваксина би имала, освен....най-много да не те "хване" ваксината? Което ще провериш с тест за антитела, каквито и без друго виждам, че регулярно си правите....

Значи по ред.....
Когато ме диагностицираха трябваше да си бия тетанус по план на 10 години. Попитах и тя викна- каква ваксина, няма такова нещо, край с ваксините при теб. Не си сложих и след още 10 години, пропуснала съм 2 пъти. Затова мисля, че ще откаже и сега.
Не, не съм питала досега, защото преболедувах, имах антитела и не обмислях ваксина скоро, дори да може
Нямам друго гастро. Трябва да е специалист по редки гастро автоимунни болести, като например първичен холангит, от което аз съм болна. Това е цироза на жлъчните пътища, обяснено на човешки език, но е много сложно като медицина и не всеки разбира нещата. Другият, който разбира, завежда гастро в болница и се консултирам с него само когато лежа там, той оперира черен дроб и други и няма време за щуротии.
Ваксината може да не ме хване, но може да активира основните ми болести. Ако активира чернодробното, може да ме убие без никакво преувеличение. Веднъж вече преживях криза и знам за какво става въпрос.Не мога на своя глава да взимам някакви решения.
Тест за антитела за основните ми болести аз не си правя.От редките случаи на серонегативни болни съм. Теста не ни лови. Болестите ни са доказани по други начини.Теста за ковид ме хвана. Иди разбери.
Иде ми да се гръмна с всичките ми гадости....Sad
Страх ме е да не вляза в криза без да разбера, трябва да се следя, обаче тая корона не се маха и май скоро няма да се разкара....нещо трябва да направя. Утре ще звъня на гастрото, време е вече.

# 22 597
Някои имал ли е изтръпване на пръстите на ръцете, ако да, колко време това чудо...

# 22 598
Мери, аз искам да те питам друго.
Сега покрай Ън се сетих.
Имам приятелка с две автоимунни заболявания, за които приема медикаменти, нямам идея какви.
Едното е артрит, другото е хашимото.
Когато аз съм била заразена и заразна, но още не знаех естествено/ако трябва да съм по-точна - два или три дни преди първи симптоми/, бяхме на едно скромно събиране и седяхме часове наред плътно една до друга, в затворено помещение, дори по едно време с моята вилица опита една торта. После, след мен съпругът ѝ беше с положителен тест, с него естествено пак не са се пазили докато и той не е проявил първи симптоми, а е ясно, че е бил заразен преди това.
Тази жена не се разболя, не прояви никаква симптоматика, и двата пъти - и след мен, и след съпруга си прави ПСР.
Та възможно ли е медикаментите, които се приемат за автоимунните заболявания, да са нещо като превенция?
Това и за Ън ще е полезно, мисля, а и не само, ако имаш представа.

Аз имам обяснение за това, но първо трябва да попитам тези дето не се хващат дали пият кортизон, без значение кой точно?
Тук във форума има една съфорумка ,която работи с деца, постоянно е в силно заразна среда, но не се е хванала. Тя е с автоимунни и взима преднизолон и вероятно той я пази. Аз съм като нея с 2, но различното е, че спрях преднизолона заради проблеми със стомаха, макар че имам нужда . Кортизоните се дават като лекарство, значи са и превенция. Обаче какво правят с храносмилателната система, не е за разправяне. оххх...от една страна се лекуваш, от друга се съсипваш.

# 22 599
Рори, кураж, миличка! Таткото заразен ли е също?

# 22 600
Абе, Мери, какви са тия хора дето ядат с чужди вилици по време на пандемия. Rolling Eyes Аз в "мирно" време не бъркам в чужда чиния, камо ли да ям с чужди прибори. Бог да я пази жената, явно имунната ѝ система по някакъв начин се бори.
Кортизони за превенция ми звучи страшно, или нещо не доразбрах? Thinking

# 22 601
И водата с лимон върнах. Сега чакам стоперала.
аз бях с гадене и от вода цяла седмица. Това ми беше единият симптом. Бях се обезводнила и ходих в Токуда да ми влеят банка. Пробвах с деган, вомитусхил, натриев цитрат прахчета и хидратин алфа. Общо взето четири дни беше ад. Само изцеден лимонов сок също пробвах. Понеже и не вдях ми взеха бебешка лечебна хумана против обезводняването.

Следобед минах през личния. Преслуша ни и каза, че нямаме нужда от рентген или пулмолог. Пусна ни направление за изследвания за утре.
Да пием натаспина още няколко дни докато станат две седмици. Аз четох, че на други препоръчват поне месец да се пие.

Последна редакция: пн, 19 апр 2021, 18:51 от NOVA NADEJDA

# 22 602
Той е преносителя на вируса, защото е единствения ни контакт. Той беше няколко дни с разстройство и храчеше и смъркаше в банята, но твърдеше щче нямал храчки и хрема. Детето имаше един много тежък ден, но на другия се съвзе и тогава започна при мен влошаването. Първоначално имах само болки в ушите, но мислех, че може да е нерв или зъб. Обаче таткото пак отказва да се тества, а аз в момента не мога. Опитах да смуча Исла за кашлицата и гърлото ма и от него ми се гади, но спазми та са сухи, че нищо нямам в стомаха.

# 22 603
  • София
Здравейте
Направление за ПСР от лл тест U07. 2 ли е?
Благодаря

# 22 604
  • София
Някои имал ли е изтръпване на пръстите на ръцете, ако да, колко време това чудо...
Да, аз писах по-назад, че баща ми има такива оплаквания. Изписаха го от болницата преди 15 дни, но пи КС до преди два дни. Чудех се, дали не е от тях. Заради този проблем му “назначих” вит. В комбинирани. Днес не съм го питала, дали това продължава, но преди два дни си го имаше.

Общи условия

Активация на акаунт