Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса?

• 3 297 718
  • 50 335
  •   1
Отговори
# 23 235
  • София
Че реши ли да те удари ще го направи в най-слабото ти място С и БЕЗ алкохол Simple Smile Пазете се

# 23 236
Илиана, съболезнования 😔

# 23 237
Моите съболезнования, Илиянка! Така се надявах да се пребори. Понякога животът е толкова непредсказуем. Мъжът на сестра ми, на 42 години, получи инсулт в средата на януари и една седмица се бори, но не успя...Беше толкова внезапно и неочаквано. Остави две малки деца. Учат се да живеят без него, но болката не отминава. Просто човек се научава да живее с нея. Кураж и сили за теб, детето и близките ви! Прегръщам те!

# 23 238
  • Там,където се събуждам щастлива.
Какво ви е мнението за алкохола като противодействие на коронавируса ? Знам какви са вредите когато се прекалява разбира се, но в конкретния случай чета доста разнопосочни мнения вкл. и от лекари. Най-сериозният довод (в полза) е че се променя алкалната среда в организма и тя става негостоприемна за всякакви вируси.

Цитат
Антиоксидант в определен вид алкохол (кой точно прочетете в следващите редове) може да намали тежестта на синдрома на остър респираторен дистрес (ARDS), обявиха учени от университета Laval в Канада.
Според канадски учени високото съдържание на специален ензим ACE2 в организма може да намали тежестта на синдрома на дихателен дистрес. За да се увеличи концентрацията на това вещество, е необходимо да се пие червено и бяло вино, тъй като именно тези напитки съдържат ресвератрол, който влияе върху количеството на ензима ACE2

Интересно е, че го задаваш този въпрос. Като се оказах положителна и ми звънна приятелка украинка, която ми каза, че от година след среща с хора пие по голяма чаша водка с бял пипер (не трябвало да е черен) и така умирал всеки вирус. Караше ме и мен да го правя. Според нея това е нейното спасение. Факт е, че тя имаше доста досег със заразени хора и нищо й нямаше. Аз го приех, като поредната ала бала рецепта.

Илиана, добър човек е бил. Личи си от снимката. Със сигурност частица от тази доброта е посадена в сина ви. Дано това те утешава. Сепнах се, когато прочетох за болките. Какво го е боляло и не са ли могли да дават успокояващи.

Четох статия за последните часове на Татяна Лолова. Потресена съм. С баща ми е подобна историята, но не вярвах, че се случва често....Sad

# 23 239
  • При семейството си
Elpis, има вариант за провинцията, но състоянието й не позволява по-малко от " най-доброто".

Охх, съжалявам. Не бива и липсата на грижи, профилактика за другите, хроничните да се допуска. Много тегаво, сложно стана всичко.

# 23 240
Илиана , моите искрени съболезнования ! Светъл да е пътят на душата му и кураж за вас !

Последна редакция: пн, 26 апр 2021, 10:28 от Jay , Mocking Jay

# 23 241
Илиана, много съжалявам за тази голяма загуба!
Много сили и кураж! Бог така е отредил, каквото и да кажа ще е малко...
Бъди силна, той не иска да те вижда рухнала, а душите на най-скъпите ни хора винаги ще бъдат близо до нас по някакъв начин.
Живота и суров и понякога ни изправя пред тежки изпитания, много кураж и сили желая.
Светла му памет!

# 23 242
Съболезнования! Много съжалявам:(

# 23 243
Съжалявам да прочета тези лоши новини, искрени съболезнования:(
При нас нещата не са много наред...Sad Мама я кара някак си, но татко свали ли си маската  сатурацията пада под 90 - 87-86..., не зная дали ще се подобри изобщо.. А го изписаха с 3л, за по 12 часа, от 24. А той изобщо не може без маска.... ще се подобри ли изобщо, кога ще стане това. Ето че явно клиничната пътека няма определен брой дни, а който когато се възстанови. Изобщо не е трябвало да го изпишат..Мама си мисли, че са го пратили вкъщи, защото няма какво да му правят повече там, и ако оцелее добре...Днес извиках 112, получи задух. Поиска да махнем носната канюла и да сложим другата маска за уста. Сега е пак с носната,  за да не му пречи да спи.. И медиците от 112  така се учудиха, че е изписан вкъщи на кислород. И коментирахме и въпроса защо е изписан без тест. Сега за да го вкарам в болница, в кардиология,  заради болното сърце, ще му искат тест, ама иначе като ги изписват тест не им трябва.... Утре заставам пред болницата с епикриза и ще настоявам да ме приемат кардиолози и хематолози за да му изяснят лекарствата. А за пулмоложката не ми се коментира, щом така си ги пускат у дома , да се оправят сами възрастни хора, с куп хронични болести, неподвижни и не можещи да се обслужват сами.. Sad трагедия е всичко, всичко...

# 23 244
Сили и кураж за Илиана!!
deni_ds По-назад в темата както и в темата във фейсбук са коментирани хора, които са били по един месец на кислород в къщи. Доколкото четох това се комбинира с упражнения за дишането, които помагат на белите дробове и чрез тях постепенно се намалява времето на кислород. Потърсете ги тези упражнения, може да помогнат.

# 23 245
Няма места в болниците и затова изписват дори пациентът да не е напълно  за изписване. Една съседка 2 пъти я карат в спешното с линейка и я връщат у тях, защото няма места.

# 23 246
Не мога да намеря думи за  утеха на Илиана. Господ да я утеши, а тя да опази малкия мъж, който остава сиротен!

Как ми се иска  онези, които вземат решения за разхлабване на мерки, начин на живот, карантини, ваксини, туризъм, лято, да прочетат ако не цялата тема, поне последните двадесетина страници.

Как няма талантлив журнаист, който да пубикува постовете на Аманда (дано не бъркам името - първия случай, който ни ангажира всички с упоритата борба за болния съпруг), Калинка, не помня ника  дамата, чийто съпруг влезе за лечение на ХОББ и не излезе от боницата, Маргарита,  Андърс, Дени (да ме простят онези, чиито никове не помня), да публикува снимките на детето с полиорганно възпаление и да прикове вниманието на епикурейците. Не може шепа хора да се тресем от емоции, а други да имат "опитното познание" за лекия грип. Само докосването до "живи" (неизмислени) трагедии би могло да отрезви. Неадекватност до степен на лудост. Простете за емоционалния тон. Боли ме!

# 23 247
Прочетох и за рехабилитация след ковид , видях че има в Пирогов и Александровска, ще ходя и там да видя кога може да се започне и дали е с болничен престой или се ходи, защото ако се ходи ще е трудно .., но няма да се отказвам, ще се борим с всички сили, за всичко.
Благодаря ви , мили хора , дано сте здрави и вие и близките ви.

# 23 248
Илияна съболезнования и от мен, сега е време за тъга и обръщане към нашия Отец, всички ще отидем при Него някой ден.

# 23 249
Шарлот и всички момичета, чета много рядко, не ми действа добре темата , но си мисля, не можем ли ние тук да се организираме и да пратим писмо, или не знам и аз какво... престъпно е да няма мерки, до като няма места по болниците, все едно дали са в София, или някое малко градче.

Общи условия

Активация на акаунт