Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса?

• 3 298 268
  • 50 335
  •   2
Отговори
# 23 220
Прекрасен...
Да е светъл пътя му към вечността...

kupu,  на мен ми прилича на възпален апендикс. Тя оперирана ли е?
Ако не, спешно да отиде на лекар.

# 23 221
Много съм притеснена, има ли някой който още в първите дни е вдигнал висока температура. Става въпрос за сестра ми, която живее в чужбина.
В петък и е станало много студено, замаяно, гадене и силни болки ниско в дясно/според кръвни изследвания правени преди седмица ,гинеколожката и казала, че има киста/ пила е парацетамол и и е минало.
Вчера, каза, че на няколко пъти и е ставало студено, следобед имала 37.2 после е спаднала, леки болки в корема, вечерта се изпотявала 3-4 пъти.
Днес следобед е вдигнала 38 градуса, пила е грипекс, но температурата не пада сега е с 39 градуса, каза, че и е ужасно студено и трепери, пила е сега парацетамол и да видим.
Утре ще ходи на лекар, въпросът е дали е ковид с такава висока температура на 3 ти ден  или  притесненията са ми да не пукнала киста и да има някакво възпаление.
Спуканата киста е много сериозна работа, а както го описвате, ми прилича точно на това. Това е животозастрашаващо, ако не се вземат мерки навреме!

# 23 222
Светъл да е пътят му! 
Тук в темата се съветвахме, допитвахме, споделяхме тревогите си, окуражавахме се взаимно. Но това е... много тежко.
Илияна, благодаря ти, че споделяш с нас! Винаги, когато имаш нужда, ние ще сме тук. Прегръдка!

# 23 223
  • София
Илиана, приеми моите съболезнования! Нека почива в мир!

# 23 224
Илиянка, почти ми е дете мъжа ти.Не писах, но стисках палци, напразно.Хубав човек.Млад ,мъж в силата си.
Жалко за него ,за вас, за живота е жалко.
Няма да мине бързо, сега не усещаш още, стресната, не разбираща.
Само това не се поправя.Не се плаши каквото да става нататък с теб.Ще се изправиш.Но станалото е непоправимо, винаги ще се усеща.Съдба.
И все пак,  животът продължава, куц, гаден,  потрошен, продължава.Плачи, изкарвай навън.

# 23 225
  • При семейството си
Светъл да е пътят му и дано намери покой!

Ну Заяц, има ли възможност да направите ЯМР в друг град, друго място?
Оххх, много дотегна тази пандемия, засегна ни всички. Да се свършва вече, не че скоро ще сме същите или изобщо някога ще сме.

# 23 226
  • Somewhere...over the rainbow - where troubles melt like lemon drops
Илианка, толкова ми се иска да мога нещо да направя, за да не се случват такива тежки неща. Ей така си живеем в едни балончета, толкова лесни за спукване... Много ми е мъчно - за Вежен, за всички, които си отидоха толкова нелепо от нас. Знам, че има много болести, никоя не омаловажавам... но ужасът на тази внезапност и неопределеност направо ме побърква вече.

Да намери покой този симпатяга... ще липсва на толкова много хора - нека живее в сърцата им и хубавите им спомени за времето, прекарано с него.

# 23 227
Не пиша,но следя темата и толкова силно стисках палци.
Слънчев млад мъж.
Илияна,прегръдка.
Светъл да му е пътя.

# 23 228
И аз поднасям искрени съболезнования на Илияна. Не пиша всеки ден, но следя темата. Също стисках палци за Вежен и се молех да пребори болетта. Баща ми е на 57 години. Ние също минахме през Ковид и си представям какво щеше да й е на майка ми, а и на всички нас, ако нещо се беше случило с баща ми.
Илияна, пожелавам кураж и много сила на цялото ви семейство. ❤ Светъл път на душата на мъжа ти.

# 23 229
Elpis, има вариант за провинцията, но състоянието й не позволява по-малко от " най-доброто".

# 23 230
  • София
Много съжалявам, Илияна. Съболезнования. Знам, че нямам как да те утешим, но мислено сме с теб
Кураж и сили, на теб и момчето ти, на близките ти. Млад човек, без време отнет.

# 23 231
Ох, Иляна стегна ме за гърлото.

# 23 232
Илианче, много светъл и добър човек се вижда на снимката. Жалко за него, за вас, за всички нас дори, че губим хора без време и рано си отишли от този вирус проклет(( Дано му е светло, а на вас сили и живейте и заради него, няма такава болка да загубиш най-близките си.

За кистата искам да споделя, че майка ми имаше преди години такава. Трябваше в болница да влезе на другия ден за операция (миома били виждали) и вечерта получи кървене, втрисане силно, температура. Беше отдавна , но помня чайове  правих, кърпи слагах, грейки пусках. Влезе в болница на другия ден и ..няма миома, няма нищо, било киста и се спукала. Остана за лечение седмица и промивки. Но може и всичко друго да е, просто си мисля, ако е киста  и се е спукала трябва да има някакво кървене. Може и да не е това, но питай.

# 23 233
Моите най-искрени съболезнования, Илиана! Светъл да е пътя на душата му!
Кураж!

# 23 234
  • Русе
Какво ви е мнението за алкохола като противодействие на коронавируса ? Знам какви са вредите когато се прекалява разбира се, но в конкретния случай чета доста разнопосочни мнения вкл. и от лекари. Най-сериозният довод (в полза) е че се променя алкалната среда в организма и тя става негостоприемна за всякакви вируси.

Цитат
Антиоксидант в определен вид алкохол (кой точно прочетете в следващите редове) може да намали тежестта на синдрома на остър респираторен дистрес (ARDS), обявиха учени от университета Laval в Канада.
Според канадски учени високото съдържание на специален ензим ACE2 в организма може да намали тежестта на синдрома на дихателен дистрес. За да се увеличи концентрацията на това вещество, е необходимо да се пие червено и бяло вино, тъй като именно тези напитки съдържат ресвератрол, който влияе върху количеството на ензима ACE2

Общи условия

Активация на акаунт