Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса?

• 3 310 548
  • 50 335
  •   1
Отговори
# 26 730
Намалящите антитела мисля, че нямат много значение. Моята майка когато дойде да ни помага беше с минимума и не се зарази отново.

# 26 731
Има ли някой, който го е изкарал края на ноември и да си следи периодично антителата? При мен не спадат, даже с малко са се вдигнали. Има ли някой при когото да са намалели?
Аз го изкарах в края на ноември, определям го като леко. Възстанових се бързо, единствено изгубих обоняние за почти 7-8 месеца, но когато се бях отчаяла, че така ще си остане,  вече мога да кажа, че е почти възстановено.
Антителата ги следя - и при мен нарастват, сега са 560 BAU/ml при положителен резултат над 33 BAU/ml и над 130 BAU/ml добър имунен отговор според лабораторията. Периодично ги следя през два месеца и плавно си нарастват. Едва ли се дължи на нова среща с вируса. Продължавам да следя, засега няма да се ваксинирам.
При съпруга ми е сходна ситуацията, но той не загуби обоняние.
Само да добавя - съпругът ми днес пусна тест за антитела - резултатът му е 554 BAU/ml.
И двамата боледувахме през ноември, различни симптоми имахме /леки/, сега и антителата ни плавно нарастват вече 9 месеца. Определено засега ще се въздържим от ваксини.

И доц. Петър Атанасов казва същото за неговите пациенти. Ние не си ги следим, все се каня пак да ги изследвам.
Цитат
При 99% от пациентите на Пирогов, преболедували Covid-19 преди година, се наблюдава трайно покачване на имунитета. Едва при трима души, от 600, има спад на антителата, като все още не са достигнали критично ниски стойности.  Това се съобщава и в множество публикации на клиницисти по света, през чиито ръце са преминали пациенти със заболяването.

# 26 732
  • Другата България
Прешъс, как сте вие?
Момчето как е?

# 26 733
Аз бях болен! Смисъл положителен бях ама нищо съществено не разбрах.

# 26 734
Аз бях болен! Смисъл положителен бях ама нищо съществено не разбрах.

Да разбирам ли, че си нямал никакви симптоми и ако не е бил ПСР, нямаше да знаеш, че боледуваш?

# 26 735
Прешъс, как сте вие?
Момчето как е?
Мери Hug
Ние с дъщеря ми сме добре. Току-що се върнахме от ПСР тест, но вчера си направихме домашни антигенни и на двете ни бяха отрицателни. Утре ще разберем на дъщеря ми ПСР какъв ще излезе. Нямаме никакви симптоми.
При синът ми е все същото. Понякога е по-добре, след няколко часа по-зле и така до безкрай.

# 26 736
  • Другата България
Не помня питах ли те.
Антибиотик пие ли?

# 26 737
Не помня питах ли те.
Антибиотик пие ли?
Не, тук не изписват как да е антибиотик.

# 26 738
  • Другата България
Не помня питах ли те.
Антибиотик пие ли?
Кой ден му е днес?
Още ли е с температура?
Какво са му изписали в такъв случай?

Ако не ти се говори, няма проблем.

# 26 739
Не помня питах ли те.
Антибиотик пие ли?
Кой ден му е днес?
Още ли е с температура?

Точно седмица от първите симптоми. Отпаднал е и му се гади. Почти не яде, само вода пие. Температура ту има, ту няма. Когато има, взема парацетамол и прави оцетени компреси. Добавки пие според някакъв протокол, който от България ни изпратиха. VIt. D, Quercetin, Zinc, Vit.C, Aspirin и Melatonin. Тукашните препоръки са за парацетамол и чай. Личната онзи ден му се обади да го чуе по телефона и той ѝ казал какво взема, казала му да продължи, като добавила само електролитни прахчета.

# 26 740
  • София
Като се разболя първо сина ЛЛ му изписа антибиотик и Авирон Рапид за 3 дена се оправи .Сега  аз и ММ пием същото плюс антистенокардин,вече ми е 3 ти ден пооправих ке ,но нямам   обоняние .

Последна редакция: чт, 05 авг 2021, 17:29 от restart007

# 26 741
Тина, как сте? Има ли подобрение при родителите ви?

# 26 742
  • Другата България
Не помня питах ли те.
Антибиотик пие ли?
Кой ден му е днес?
Още ли е с температура?

Точно седмица от първите симптоми. Отпаднал е и му се гади. Почти не яде, само вода пие. Температура ту има, ту няма. Когато има, взема парацетамол и прави оцетени компреси. Добавки пие според някакъв протокол, който от България ни изпратиха. VIt. D, Quercetin, Zinc, Vit.C, Aspirin и Melatonin. Тукашните препоръки са за парацетамол и чай. Личната онзи ден му се обади да го чуе по телефона и той ѝ казал какво взема, казала му да продължи, като добавила само електролитни прахчета.
Всичко това го пих и аз, но вместо аспирин, Натаспин.
Но аз започнах веднага с Авирон, да, противовирусно.
И антибиотика ми назначи ОПЛ, но аз и кашлях.
Според мен вече трябва да започва да се подобрява, но следи температурата, аз май ти го писах.

# 26 743
Намалящите антитела мисля, че нямат много значение. Моята майка когато дойде да ни помага беше с минимума и не се зарази отново.
Поклон голям за вашата майка.

# 26 744
Ами, заглавието на темата е дали се сблъскате с вируса. Може да е чрез заболяване, чрез преживявания на близък, или чрез отражение на Ковида върху ежедневието ни
. Затова съм преценила, че въпросът дали ще ни затварят, не е спам.
Благодаря ви за мненията, аз се надявам, че няма, но ...

Общи условия

Активация на акаунт