Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса?

• 3 340 353
  • 50 335
  •   1
Отговори
# 29 400
  • София
На мен не ми пречи, ако искат да ме проверяват и по три пъти на ден, до контейнера не съм слизала дори.

Не знам вече какво да правя с тоя Антистенокардин. Изписаха ми го 3х2 и вечерта един Аспирин протект. Обаче, аз по принцип съм с много ниско кръвно, а Антистенокардинът ме прави пияна. Намалих го на 2х1 и аспирин вечер, ами същата история, неадекватна съм от него, с ужасен световъртеж по цял ден, не мога и да се събудя. Сега си мерих кръвното - 80/60, а дори не съм пила обедната доза. Някакви идеи с какво да го заместя, или всички кръворазреждащи имат този ефект?
Опитайте айрян (купешки, или домашен - със сол), повечко, за да вдигнете малко това кръвно. С 60/80 как няма да сте като пияна...

# 29 401
  • Другата България
...

Последна редакция: вт, 14 сеп 2021, 18:08 от Merri_An

# 29 402
  • София
Пусни второ мнение, след моето, ако не успяваш да го прикачиш.

# 29 403
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
Най- лесно за ориентация е, че щом е в червено, значи е повече от достатъчно

# 29 404
На мен не ми пречи, ако искат да ме проверяват и по три пъти на ден, до контейнера не съм слизала дори.

Не знам вече какво да правя с тоя Антистенокардин. Изписаха ми го 3х2 и вечерта един Аспирин протект. Обаче, аз по принцип съм с много ниско кръвно, а Антистенокардинът ме прави пияна. Намалих го на 2х1 и аспирин вечер, ами същата история, неадекватна съм от него, с ужасен световъртеж по цял ден, не мога и да се събудя. Сега си мерих кръвното - 80/60, а дори не съм пила обедната доза. Някакви идеи с какво да го заместя, или всички кръворазреждащи имат този ефект?
Опитайте айрян (купешки, или домашен - със сол), повечко, за да вдигнете малко това кръвно. С 60/80 как няма да сте като пияна...
Пия го постоянно айрянът със сол.
Повярвай, че с 60/80 съм точно като пияна, от години имам проблеми с ниско кръвно, усещам кога е паднало и без да го меря.

Вярно си зависи в кой град те лекуват. На майка ми и приятелят ми, които го карат другаде, антистенокардин не са изписвали. Парацетамол на мен не са ми изписвали, но ми казаха да пия аналгин 3х1. Ми не го пия, като не ме боли нищо и нямам температура не виждам смисъл да се тъпча с хапове.

# 29 405
Парацетамол без нужда не съм пила, разбира се, и не виждам защо трябва да се пие, пълна глупост е за мен. Не съм пила и антистенокардин.
То май всичко е глупост.Затова има и толкова починали.Като опитни мишки ни третират.А вие какво пиехте

# 29 406
  • Варна
пиех нурофен само ако имам температура. Цинк, селен, някакъв билков противовирусен препарат, Байкавир, ако не се лъжа и упсарин. Толкоз.

# 29 407
  • София
Скрит текст:
Тъй, излезе ми теста за антитела.
В една и съща лаборатория, ето това е първия тест, през април, 22.04.

Това е днешния
Нека някой по-запознат с видове тестове и мерни единици да направи коментар.
Хоуп?
Не го е прикачило, сега ще опитвам по друг начин
Мери качи ли си втория резултат?

# 29 408
  • Другата България
Извинявам се, заби ми и лаптопа, и стана....както и да е.
Ето двата теста.
Първи тест - 22.04.2021

Втори тест - 13.09.2021

Лабораторията е една, мерните единици...нещо не се оправям.
Ще съм благодарна за коментари, Хоуп?

# 29 409
  • София
Мери, все още имаш прилично добри антитела.
През април си имала 230 по мерни единици на Цибалаб - Аu/Мl.

През Септември си по новата метрична система за антитела, препоръча от СЗО, като единна за всички лаборатории - BAU/Ml. Имаш 441 BAU/ml.

Как превръщаме тези 230 Au/ml от април в BAU? Има го обяснено на сайта на цибалаб ( и не само) - а именно, умножаваш по 2,6, т.е. - през април си имала 598 BAU/ Ml, а сега имаш 441. Т.е. - антителата ти все пак са поспаднали спрямо април.

# 29 410
Спаднали са съвсем малко за 5 месеца. Преди са били към 600 BAU/ml, сега са 440 BAU/ml. Много добре е това, масово падат по-бързо. Моите, например, паднаха 7 пъти в четирите месеца след втора доза.

Ако ще е някакъв ориентир - в темата за ваксините се въртяха данни от Израел, че хората с IgG под 200 BAU/ml са в по-висок риск от заразяване с Делта. Не бих приел това изследване като нещо дефинитивно - все пак има пробивни инфекции - но дори спрямо този много груб ориентир си два пъти над прага. Simple Smile

# 29 411
  • Другата България
Благодаря ви, момчета. Hug

# 29 412
За тези с антистенокардина и ниското кръвно. Пиша от дългогодишен собствен опит. Много ниско кръвно е опасно, мозъкът не се оросява. Аз най-добре се повлиявах от кока - кола без странични явления (за разлика от повече кафе). Другото е по-солено ядене.
Дано се оправите по-бързо.

# 29 413
Ех...само дето се ядосах толкова много на личната.Жената сама ме потърси въпреки че вече не е на смяна.Даже каза че трябва да се чуваме всеки ден.Обаче каза да купим азитромицин да пием уж и двамата.Аз по принцип нямам проблем с носа и гърлото/в смисъл че ми поотмина/,но мъжа ми има.Каза и двамата да го пием.И аспирина вечер.И аз сега съм в чуденка дали да го купуваме.Каза че ковида засягал и горни и долни дихатешни пътища и явно се застраховат и аз незнам

# 29 414
  • Другата България
Спаднали са съвсем малко за 5 месеца. Преди са били към 600 BAU/ml, сега са 440 BAU/ml. Много добре е това, масово падат по-бързо. Моите, например, паднаха 7 пъти в четирите месеца след втора доза.

Ако ще е някакъв ориентир - в темата за ваксините се въртяха данни от Израел, че хората с IgG под 200 BAU/ml са в по-висок риск от заразяване с Делта. Не бих приел това изследване като нещо дефинитивно - все пак има пробивни инфекции - но дори спрямо този много груб ориентир си два пъти над прага. Simple Smile
Хоуп,
Последно само да те питам, има ли вероятност все пак да съм срещала отново ковид и заради това антителата ми да не са спаднали?

Общи условия

Активация на акаунт