Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса?

• 3 340 272
  • 50 335
  •   1
Отговори
# 29 415
Някой имал ли е като симптом горчив вкус в устата? Сега ще ми се смеете, ама направих една салата от варени картофи с лук, оцет, олио, опитвам и ми горчи. И сега се чудя в мен ли е проблемът, в салатата ли, чудя се какво да я правя, че обонянието и вкусът ми още са ошашкани и не мога да преценя реално къде е проблемът. Хапнах друго, не ми горчи, ама знам ли, може оцетът, или лукът да дават този ефект, а реално да няма нищо.

# 29 416
  • Варна
Случвало ми се е и още ми се случва. Има ли кой друг да я опита? Според мен при теб е бъгът.

# 29 417
Случвало ми се е и още ми се случва. Има ли кой друг да я опита? Според мен при теб е бъгът.
Не, сама съм, а и не мисля, че някой здрав би бил толкова смел да я опита в момента. 🤣
Вече не мога и на вкуса си да разчитам. Мисля, мисля, реално няма в нея нещо, което може да загорчи, не е краставица. Почнах да откачам и аз.

# 29 418
  • София
Не съм Хоуп, и не знам кой е, но колежка, изкарала декември, Февруари беше с доволно антитела, м. май бяха спаднали малко, през юли имаше почти двойно на февруари…., така че Лампата на Аладин и Кристалната топка казват, че вероятно не си срещала вируса повторно.

# 29 419
  • Другата България
Не съм Хоуп, и не знам кой е, но колежка, изкарала декември, Февруари беше с доволно антитела, м. май бяха спаднали малко, през юли имаше почти двойно на февруари…., така че Лампата на Аладин и Кристалната топка казват, че вероятно не си срещала вируса повторно.
Хоуп е ...Хоуп.Heart
Много начетен и ерудиран млад мъж, но благодаря и на теб.
Бих попитала и Adventurer, също много ерудиран и точен потребител, но той не пише вече.
Изобщо мъжкото съсловие сте много точни хора, с изключения ъфкорс, приятно изненадана съм поне в медицинските теми, в други не следя.
А, и в тези за риалитата. Blush

# 29 420
Слава Богу засега поне вкус имам. Но е изострен. Соленото ми е много солено, сладко то също.. Засега няма объркване на вкусовете. Винаги съм мислела, че вкус и обоняние са вързани, но не. И без обоняние може да има вкус. Предполагам, че от Лука може да ти горчи. Лук +сол+оцет.

# 29 421
Мери, възможно е да си се срещала с вируса, но няма как да разбереш. Ако си следиш антителата нон-стоп (да кажем на 2 седмици) и забележиш рязко повишение, тогава може да предположиш обосновано, че това се е случило.

В темата за ваксините точно това коментирахме с Лейка и антеа - че титърът се движи доста различно при всеки човек. При мен бяха паднали 7-8 пъти. При антеа беше подобно. В семейството на Лейка имаше човек на 70+, при когото бяха спаднали най-малко (всички сме правили тестове около 5ти месец след втора доза).

Аз бих дишал спокойно на твое място. Simple Smile

# 29 422
Бях контактна с болен на 23.08. От преди 5-6 дни леко кашлям. Сутрин малко и вечер. Абсолютно нищо друго. Днес имах час за мамолог и реших да ме видят и на рентген защото никога не кашлям. Казаха ми, че виждат пневмония в начален етап на единия дроб. Написали ми дори хроничен бронхит, а аз от дете не помня да съм кашляла. Направих си тест, отрицателен е. Утре съм на пулмолог. Дано всичко е наред.
Днес бях на пулмолог. Само видя снимката/диск и веднага ме изпрати в друг медицински център. Снимката била под всякаква критика като качество. Направих друга и всичко е на ред. Радвам се, че потърсих още едно мнение и не започнах да се лекувам от несъществуващо заболяване.

# 29 423
  • Другата България
Да, вие обаче си ги менкате след ваксина, а знаеш, че не съм ваксинирана.
Но те разбрах, и не се притеснявам....много, но не може и да ми е все тая, разчитайки на антителата, само и единствено.
Но съм по-спокойна, да.
Благодаря ти, още веднъж.
Никакво намерение нямам да набутвам пари на лабораториите повече.
Аз и сега нямаше, ако не беше онази жена, за която писах, и двата дни, прекарани с нея на работа.

# 29 424
  • Пловдив
Моят антигенен тест е отрицателен. Явно усещането за задух се е дължало на друга причина.

# 29 425
Здравейте,

И аз нещо се обърках с тези антитела и различни мерни единици.
Бях болна октомври ноември миналата година. Декември пуснах за първи път тест за антитела и по тогавашните референтни стойности беше 5 и нещо от 1 и нещо мисля референтна стойност.
Сега в края на август пуснах отново, но не съм сигурна спрямо първия тест има ли голямо спадане на антитела. В Рамус се тествах и двата пъти.

# 29 426
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
От сайта на Cibalab

За пациенти направили изследване в изброените лаборатории да имат в предвид, че резултата се приравнява към BAU по следния начин:

DiaSorin: AU/ml х 2.6 = BAU/ml
Roche: AU/ml х 0.97 = BAU/ml
Abbot: AU/ml х 0.142 = BAU/ml
Siemens: AU/ml х 21.8= BAU/ml
Biomerieux: AU/ml х 20,33 = BAU/ml
Досегашните резултати получени в Лаборатория Цибалаб в AU/ml от анализаторите на DiaSorin следва да се умножат с фактор 2.6, за да се конвертират в BAU/ml :

AU/ml х 2.6 = BAU/ml

# 29 427
  • Бургас
Знаете ли дали има тест за антитела само към нуклеокапсида?

# 29 428
Моят антигенен тест е отрицателен. Явно усещането за задух се е дължало на друга причина.
На мъжа ми антигенния в спешния на първия ден от симптомите беше
отрицателен.На 5ти ден пср му беше положителен.Ако ти се появят още симптоми и не се чувстваш добре си пусни
 пср.А задуха може да е на психична основа.

# 29 429
Здравейте,

И аз нещо се обърках с тези антитела и различни мерни единици.
Бях болна октомври ноември миналата година. Декември пуснах за първи път тест за антитела и по тогавашните референтни стойности беше 5 и нещо от 1 и нещо мисля референтна стойност.
Сега в края на август пуснах отново, но не съм сигурна спрямо първия тест има ли голямо спадане на антитела. В Рамус се тествах и двата пъти.

Вие сте добре в сравнение с мен. Аз бях болна средата на март месец.  На 05.05  в лаборатория Рамус имах 344.20 АU/ml. На 28.08 пак в Рамус 131.90 AU/ml и 18.73 BAU/ml.   Моят мъж, който беше с двустранна пневмония в болница на 05.05 в Рамус имаше едва 528.40 AU/ml. Сега не се е изследвал. Майка ми през ноември е била болна, но не ми е казвала че не се чувства добре да не ме притеснява- лекувала се е сама вкъщи и февруари имаше в Рамус 1071 AU/ml. Пиша и аз тези резултати, защото като чета тук все повече си мисля, че си зависи от самия организъм и от имунния отговор, а не от тежестта на заболяването.

Общи условия

Активация на акаунт