Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса?

• 3 340 165
  • 50 335
  •   2
Отговори
# 29 430
  • София
Със сигурност е строго индивидуално. Колега и колежка боледуваха по едно и също време горе долу. Колежката доста тежко (месец - два преди колегата, това миналата година октомври - декември), той - безсимптомен, само с положителен тест. Скоро правиха тест за антитела и двамата, в един и същи ден. Референтните бяха до 1. Той с 1.9, тя със 100 като резултат.

# 29 431
Със сигурност е строго индивидуално. Колега и колежка боледуваха по едно и също време горе долу. Колежката доста тежко (месец - два преди колегата, това миналата година октомври - декември), той - безсимптомен, само с положителен тест. Скоро правиха тест за антитела и двамата, в един и същи ден. Референтните бяха до 1. Той с 1.9, тя със 100 като резултат.
Така е. Аз въпреки че към момента очевидно нямам никаква защита все още не съм се ваксинирала. Объркана съм относно противоречивите мнения за наличие на клетъчен имунитет независимо от количеството антитела. И времето си минава и най- вероятно скоро като се разрастне вълната на заразените ще бъде безпредметно да се ваксинирам ако не мога да се опазя междувременно от заразяване.

# 29 432
  • София
Това вече е личен избор.

# 29 433
На мен не ми пречи, ако искат да ме проверяват и по три пъти на ден, до контейнера не съм слизала дори.

Не знам вече какво да правя с тоя Антистенокардин. Изписаха ми го 3х2 и вечерта един Аспирин протект. Обаче, аз по принцип съм с много ниско кръвно, а Антистенокардинът ме прави пияна. Намалих го на 2х1 и аспирин вечер, ами същата история, неадекватна съм от него, с ужасен световъртеж по цял ден, не мога и да се събудя. Сега си мерих кръвното - 80/60, а дори не съм пила обедната доза. Някакви идеи с какво да го заместя, или всички кръворазреждащи имат този ефект?
При мен Антистенокардинът действаше по същия начин. Изписаха ми Клопидогрел и от него не съм имала такива проблеми.

# 29 434
Да, и аз мисля, че е строго индивидуално, а и може би зависи и от това как си боледувал.

С човека, от който се заразих, си мерихме горе долу по едно и също време антителата - той имаше към 190, а аз 5400. Мерна единица е AU. Но аз карах доста по-тежко боледуване.

Аз друго се чудя, имате ли наблюдение дали човек, който след боледуване е с много антитела над протективния титър, след ваксина също ще образува повече?
В моя случай след ваксина са в пъти повече (5400 срещу >40000 след ваксината). Но ще видим колко време ще останат, след боледуване за 3-4 месеца бяха наполовина паднали.

# 29 435
Да, и аз мисля, че е строго индивидуално, а и може би зависи и от това как си боледувал.

С човека, от който се заразих, си мерихме горе долу по едно и също време антителата - той имаше към 190, а аз 5400. Мерна единица е AU. Но аз карах доста по-тежко боледуване.

Аз друго се чудя, имате ли наблюдение дали човек, който след боледуване е с много антитела над протективния титър, след ваксина също ще образува повече?
В моя случай след ваксина са в пъти повече (5400 срещу >40000 след ваксината). Но ще видим колко време ще останат, след боледуване за 3-4 месеца бяха наполовина паднали.
Не знам дали тежестта на боледуване е определяща защото както писах ММ изкара тежко с двустранна пневмония, аз много леко само с гърлобол, нещо като хрема и два три дни ниска температура, а той нямаше много повече автитела от мен.
Това вече е личен избор.
Права сте. Всеки трябва сам да реши. Проблемът е, че не можеш да вземеш информирано решение според мен. Но както и да е - не искам да започвам пак темата за необходимостта от ваксиниране или не на преболедувалите.

Последна редакция: вт, 14 сеп 2021, 23:15 от valia86

# 29 436
Знаете ли дали има тест за антитела само към нуклеокапсида?

Има, да. На Roche Elisys има опция за изследване на IgG към N (нуклеокапсид). Не съм сигурен в коя лаборатория го има все още, но проверете Цибалаб, Бодимед или Кандиларов.

Редакция: Ако сте от София, в Иван Рилски има количествен тест към N.

# 29 437
# 29 438
Някой получавал ли е киселини след прием на Азакс? Пих го 3 дни и днес след 10 дни получих ужасни стомашни киселини... Нямам проблеми със стомаха, пих и пробиотик паралелно с приема му и след това Disappointed

# 29 439
Фамотидин трябва да пиеш.
Аз не съм имала киселини от Азитрокс, но си пия Фамотидин и без КОВИД.

# 29 440
Между другото знаете ли случай за глобен, който не е спазил карантината?

Вие някаква мания да не спазвате карантината ли имате? Не ви ли е поне съвестно, че ще заразите друг човек. Срамота. И да, има глобени, жалко, че системата не работи добре, за да глобяват повече хитреци, и максималното да им тупнат.

# 29 441
miamim, имаш ли представа, дали колежката ти е била на КС терапия? Нора, а ти?

Това е проучване на моделите динамика на неутрализиращите антитела:
https://www.ecdc.europa.eu/en/covid-19/latest-evidence/immune-responses
Цитат
Проспективно кохортно проучване от Сингапур оценява динамиката на неутрализиращите отговора на SARS-CoV-2 антитела с течение на времето. Серумните проби се събират на приблизително 30-дневни интервали до 180 дни след началото на симптомите от 164 пациенти с PCR-потвърдена инфекция SARS-CoV-2, изпитваща леко, умерено или тежко заболяване. Авторите описват пет отличителни модела на неутрализираща динамика на антителата:

* отрицателни - индивиди, които не са развили силен неутрализиращ отговор на антитела: 19/164 пациенти (12%);
* бързо намаляващо - индивиди, които са имали различни нива на неутрализиращи антитела от около 20 дни след появата на симптома, но сероконвертирани за по -малко от 180 дни: 44/164 пациенти (27%);
* бавно намаляващо-индивиди, които остават неутрализиращи антитяло-положителни на 180 дни след началото на симптомите: 52/164 пациенти (29%);
* персистиращи - индивиди с вариращи пикови нива на неутрализиращи антитела, но минимален неутрализиращ разпад на антитела: 52/164 пациенти (32%); и
* забавен отговор - индивиди с неутрализиращи антитела, присъстващи на по -ниски нива малко след инфекцията, които показват неочаквано увеличение по време на късна реконвалесценция (на 90 или 180 дни след появата на симптомите: 3/164 пациенти (2%).

# 29 442
  • В офиса
Знаете ли дали има тест за антитела само към нуклеокапсида?
А какво означава ако имаш антитела срещу нуклеокапсида? Т.е. какво отношение има към евентуално повторно заразяване?
Иначе в Кандиларов правят такъв тест.

# 29 443
Между другото знаете ли случай за глобен, който не е спазил карантината?

Вие някаква мания да не спазвате карантината ли имате? Не ви ли е поне съвестно, че ще заразите друг човек. Срамота. И да, има глобени, жалко, че системата не работи добре, за да глобяват повече хитреци, и максималното да им тупнат.
Не, не ми е съвестно защото говоря за излизане след реалните 14 дни от първите симптоми. Тъй като направих ПСР на 10 ден и карантината ми се очертава 24 дена. Така, че никой не говори за нарушаване на реалната карантина, а само на допълнителната поради забавянето на теста.

# 29 444
  • София
Обадете се в РЗИ и попитайте, разкажете им вашия случай и попитайте - с нов, негативен ПСР може ли да се освободите от карантина. Предварително е ясно какво ще ви отговорят, но щом толкова държите.....
И забележете, не случайно карантината е 14 дни. Щом на десетия ден от симптомите ви ПСР е бил все още положителен, защото обикновено след седми, осми ден са негативни, то не е изключено и сега да ви е положителен.
Наистина вманиачена работа....срамна, при това.

Общи условия

Активация на акаунт