Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса?

• 3 340 406
  • 50 335
  •   3
Отговори
# 29 385
Ковид изтерясването започва да ми идва в повече, честно ви казвам. От четири дни телефонът ми не спира да звъни постоянно. И всеки си изсипва отгоре ми собствения опит или опита на комшийката на стринка ѝ. Питат ме как съм, отговарям " Чувствам се отлично" и се почва " оооо, не се подвеждай, не се знае в кой момент ще се влошиш изведнъж", " ти знаеш ли на стрина Пена на зълва ѝ как изведнъж ѝ станало лошо, а уж само кашлица", " на комшията третата братовчедка почина от инсулт от Ковид 4 месеца след боледуване"... Отделно са всички досадни въпроси и коментари за това какво пия и какво не пия, от доцент нагоре. Много натоварва това, много. Аз по принцип не съм хипохондрик, не съм и страхлива и това боледуване в момента го възприемам като един грип, който да чукна на дърво карам по-леко и от настинка за момента. Но сякаш хората умират да те натикат в паниката, да слушат колко тежко го караш и колко е страшно. Сякаш не могат да възприемат, че всеки човек го кара различно, че всичко е индивидуално, дразнят се, че не съм изпаднала в паника и не си представям апокалиптични развръзки. Трима души от семейството ми в момента го караме и тримата леко, аз попти безсимптомно и се надявам така да продължи до края, но честно ви казвам, подобни идиотщини започват да ми лазят по нервите. Сякаш не ми звънят да ме чуят как съм, а да ми напомнят да не съм спокойна, че съм добре.
Те най-вероятно просто се тревожат, но успяват да прехвърлят тревогата си и върху тебе.
И майка ми беше пощуряла от тревога. Трябваше непрекъснато да обяснявам и повтарям че не съм тръгнала да умирам. И по 10 пъти на ден да я уверявам че усетя ли влошаване ще ѝ се обадя...., и цялото това нещо ме натоварваше повече от самото боледуване.
На втория ден дойде да ми донесе някой неща и се показах на балкона да ме види.
И като се изцепи...
- Олелеее, какво ти има на очите бе Astonished

А аз бяла като платно и с едни сини торби под очите...
Ми кво да ми е. На зомби приличам Joy

После още няколко месеца умишлено избягвах да се погледна в огледалото, че страх ме хващаше...
Като ми се върна цвета на лицето, минава семеен прител през къщи и се изцепва...
- Абе ти къде си ходила на солариум, а???
Посред зимата вече.
Идеше ми да го удоша Rage

Сега ми е смешно, ама тогава...

# 29 386
Още никой не ми е звънял и не ме е проверявал, така че можете да си направите изводите за реорганизацията им. Отделно, че не знам да има закон, който да ме задължава да си вдигна телефона по всяко време и на непознати номера. Може да спя, да се къпя, да съм в тоалетната, да правя нещо друго и да съм си зарязала телефона в друга стая. Как пък да не си имплантирам телефона в задника, че да не пропусна скъпоценното обаждане от рзи или полицията. Има си даден точен адрес, да заповядат на вратата, ако ги чуя де, че звънец нямам.
Абе и на вратата заповядат, да знаете:) Снощи целият квартал стана свидетел на разправията, когато към 10ч вечерта долу имаше патрулка, и хем бяха объркали звънците и събудиха други съседи, хем се оказа, че карантинираната госпожа е в градинката да разхожда кучето. Защото предния ден я били проверявали, и тя решила, че повече няма да дойдат.

# 29 387
  • Пловдив
Никой не мина да ни провери - нито мен, нито синът ми. Бяхме в карантина от 23.08. Нито звъннаха по тел.

# 29 388
На мен не ми пречи, ако искат да ме проверяват и по три пъти на ден, до контейнера не съм слизала дори.

Не знам вече какво да правя с тоя Антистенокардин. Изписаха ми го 3х2 и вечерта един Аспирин протект. Обаче, аз по принцип съм с много ниско кръвно, а Антистенокардинът ме прави пияна. Намалих го на 2х1 и аспирин вечер, ами същата история, неадекватна съм от него, с ужасен световъртеж по цял ден, не мога и да се събудя. Сега си мерих кръвното - 80/60, а дори не съм пила обедната доза. Някакви идеи с какво да го заместя, или всички кръворазреждащи имат този ефект?

# 29 389
Пий кафе. На теб кой ден ти е днес? Пиеш ли антибиотик?

# 29 390
Доста зле ми беше и на мен от антистенокардина. Точно час след като го изпиех, ми падаше кръвното и бях с нещо като махмурлук/замайване. На мен ми го бяха дали 3 х 2, но с времето го намалих по мое усмотрение. Малко преди края на карантината го спрях съвсем. Нямах отклонения в ПКК, ддимер и INR след това.

От аспирин подобно нещо не ми се е случвало.

# 29 391
На мен не ми пречи, ако искат да ме проверяват и по три пъти на ден, до контейнера не съм слизала дори.

Не знам вече какво да правя с тоя Антистенокардин. Изписаха ми го 3х2 и вечерта един Аспирин протект. Обаче, аз по принцип съм с много ниско кръвно, а Антистенокардинът ме прави пияна. Намалих го на 2х1 и аспирин вечер, ами същата история, неадекватна съм от него, с ужасен световъртеж по цял ден, не мога и да се събудя. Сега си мерих кръвното - 80/60, а дори не съм пила обедната доза. Някакви идеи с какво да го заместя, или всички кръворазреждащи имат този ефект?

Аз имам същия проблем. Един ден не го пих и си бях екстра. Но пък всички доктори казват, че трябва да се пие. Тези дни, като посетя вече личната ще я питам пак, колко време трябва да се пие. Пробвай да приемаш повече течности, айрян, сокове.

# 29 392
Пий кафе. На теб кой ден ти е днес? Пиеш ли антибиотик?
Осми ден е от теста, иначе по мои сметки е над 14 - ти дори. Днес ще пия последното хапче антибиотик. Кафе си пия като винаги - 1 на ден, от повече се разтрепервам. Чувствам се добре, но този световъртеж ме съсипва, едни яйца не мога да изпържа дори от него. Явно доста смъква кръвното. Намалих го още на третия ден, не се издържаше просто. От аспирин протект нямам подобни оплаквания. Изписан ми е за 7 дни, днес ми е седмия от приема на лекарства. Но навсякъде чета, че трябвало да се приема повече време.

# 29 393
А аз си мислех, че замайването ми е от дроба и дишането, а то може да е било от антистенокардина..83 на 64 ми беше кръвното в 9 ч. Според мен е важно да се пият кръворазреждащите... Та замайване или не ще си ги пия както са ми ги предписали, 3х2. Най-се стресирам преди да измеря сатурацията. Едното ми апаратче непрекъснато ми дава, фингър аут и аз шаш... Добре, че са 2. Преди да меря гледам да се пораздишам, че ако видя ниска стойност ще се планирам яко. Няколко пъти ми дава първо ниска, но после се качва.. Не знам защо. Напрежението час по час и ден след ден да трпериш да не се влошиш е ужасно. Първо беше... да мине 7 ден, после да мине 8 и т. н. Сега е 11 и пак не съм спокойна...

# 29 394
  • Пазарджик
Днес продължавам да имам Т. Цяла нощ бях с 38. Пих парацетамол и ми спадна. Сега пак 37. 5. Личната ми каза да направя бърз тест. Беше отрицателен ама не знам дали правилно си го взех. Беше само гърлен секрет. Взех натривки от сливиците. Та не знам какво да мисля. Утре ме вика в кабинета.
Чудех се дали да не взема да пия Авирон Рапид за всеки случай?

Последна редакция: вт, 14 сеп 2021, 17:07 от pipilota_85

# 29 395
Сатурация не меря, няма как да падне и да не се усети човек, че нещо не е наред. А и нито съм кашляла, нито температура съм имала.

Питах, но не получих отговор - на кой ден е добре да се пусне тест за антитела и какъв точно?

# 29 396
  • София

Питах, но не получих отговор - на кой ден е добре да се пусне тест за антитела и какъв точно?

Около 40 дни след теста. Не по-рано.

Може да пуснеш количествен, може и качествен. Предполагам, че те интересува колко са ти антителата, така че трябва да е количествен. Качественият показва само, дали имаш антитела или не.

# 29 397
Благодаря, Клер! 🌺

# 29 398
Не е ли достатъчен аспирина за кръвта.Явно лечението зависи в кой град си.На мен такъв антистенокардин не са ми давали.А парацетамол пиете ли ей тъй без да мерите температурата.Така каза този от неотложния.Да се пие независимо от това дали имаш или нямаш t.На мен тромбоцитите ми бяха 330 при норма 440,а друг път са били около 180.На вас излизаха ли ви така завишени стойности.

# 29 399
  • Варна
Парацетамол без нужда не съм пила, разбира се, и не виждам защо трябва да се пие, пълна глупост е за мен. Не съм пила и антистенокардин.

Общи условия

Активация на акаунт