Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса?

• 3 338 811
  • 50 335
  •   2
Отговори
# 29 610
Бронз, късмет и не се шашкай!

Намерих всички ковид центрове, но никъде не е посочено работно време. Има ли я тази информация някъде?

https://bntnews.bg/news/mz-publikuva-spisak-na-medicinskite-cent … -1167291news.html
Мисля че до 17:00

# 29 611
Не, само рентген са й правили. Нищо друго. Казали са да си отива вкъщи и че не е за болница. Тя е в Русе, аз в София. Казах й да следи дишането, ще й пратя по пощата оксиметър, тя сестра ми е там, ще й го остави пред вратата. Но не знам  къде да кажа да ходи. Просто казват лекувайте се вкъщи, а после - късно били дошли. Аман!
А дали не можеш онлайн да попиташ, нали имало консултации бяха писали с пулмолог. Но е платено, не знам как става, просто се сетих. Сама ли е жената вкъщи. Хич не ви е лесно, успех желая и стискам палци, много ви се събра((
Бронз, дали няма частни линейки във Варна, провери по интернет.
Мен също от това ме е страх, няма кой да кара, ако нещо стане за преглед. Нищо не е измислено нормално за хората с този ковид у нас. Трябва да намерите начин, не знам как, но..успех желая. Ще потърся за частна линейка във Варна, ако намеря ще пиша и не сте тръгнали.

ПП. Намерих за частни линейки във Варна, бързам да напиша, вероятно и ковид болни карат, обадете се
https://anubis-funeral.com/%d1%83%d1%81%d0%bb%d1%83%d0%b3%d0%b8/ … 1%82%d0%bd%d0%b0-
%d0%bb%d0%b8%d0%bd%d0%b5%d0%b9%d0%ba%d0%b0/gclid=Cj0KCQjw1ouKBhC5ARIsAHXNMI8IDwqj5QXkGrMlb5RiGFxGXj7_Wc97TpGCeUMWdBZNbgZRBG8zK6UaAn6DEALw_wcB

и тук
http://lineiki.bg/

# 29 612
  • Русе
Русе..има 3 места  в момента, където приемат ковид болни- УМБАЛ "Канев", Медика и Туб- диспансера. Най -голям шанс има да я вземат /ако се налага/ в Медика . Там като цяло организацията и условията са най- добри, виж за лечението не знам . Медика имат и частно спешно, и по домовете ходят с линейка.

# 29 613
Как започва делтата?
Честно да ви кажа, вече ми омръзна да се чудя ковид ли е, не е ли. Първо бях аз юли- не беше. Преди 10 дни  детето, тъкмо пътувахме- не беше. От вчера, на  мм му тече носа.Предполага , че е настинал, такава му е работата, но не се чувства много ок. На колегата му също течал носа. Значи, заричам се ,ако няма температура да не пускам тест , направо фалирах вече от тия тестове! Наблюдавам го, ще му направя една загрявка преди лягане по бабешки , един парацетамол да се изпоти и това е. Ваксинирани сме , без детето. Това при всеки сопол да трепериш...не е работа, а не съм филмарка и паника.За всеки случай ограничавам контактите, доколкото е възможно.

Това с хремата го бях хванал и аз. Не беше ковид. Други потребители в темата също писаха за подобен проблем. Вилнее някакъв вирус със забележителен ринит. Първия ден се чудих къде в тялото ми се съхранява толкова течност. При мен отшумя напълно за седмица. Първите 2-3 дни беше най-противно.

Направих PCR на първи ден от симптомите. Няколко дни по-късно направих и антигенен у дома. И двата бяха отрицателни.

Та наистина има и други вируси. Бързо оздравяване. Simple Smile

# 29 614
  • София
PureLove, а защо плащаш за тестовете?
Дъщеря ми през май месец беше болна. Изкара скарлатина, но в началото, преди да пуснем гърлен секрет педиатър даде направление за PCR.
Преди около месец и тримата бяхме болни вкъщи. Не беше ковид.
В момента, в който решихме, че ще правим тестове взехме направления.
Да, преди да ваксинирам дъщеря ми пътувахме извън България на почивка. Тогава платих тест. Но при оплаквания.

Споко Simple Smile, ММ беше меко казано с обилна хрема. Така започна де, последваха и други екстри след това.
Другите вируси "не спят", тук са си.
Бързо да се оправя Hug

Последна редакция: чт, 16 сеп 2021, 20:57 от ninnann

# 29 615
Около седмица след прекаран Ковид мъжа ми си направи снимка казали му че е с бронхит,после ходи на пулмолог,пуснал кръвни (бил на крачка да направи бронхит
пневмония )Сега е пак с една торба лекарства 3бр.,били му и някаква инжекция на дупето.Казала ако няма подобрение да иде пак.Като цяло е добре останало едно незнам как да го кажа като задъхване като върви повече👍

# 29 616
Има ли кашлица?

# 29 617
Утре ще звъня на личния и вероятно ще ида на изследвания. Обаче, той започва работа в 13, тоест най-рано към 14:30 ще се добера до ковид зона. Изследванията доколкото ми е известно се правят на гладно, а до 15 да съм на въздух само няма как да стане. Според вас нереални ли ще са резултатите, храната влияе ли на стойностите на д димер, CRP?

# 29 618
Това с изследванията на гладно е мит от българския фолклор. Ако няма да изследвате глюкоза, може да пиете и ядете спокойно. Нито CRP, нито D-dimer, нито ПКК се влияят от хранене.

# 29 619
  • При семейството си
Все пак къде ви пратиха?

Разбрах от 112 къде мога да ползвам ковид зона във Варна уж безплатна и денонощна.Казах че не вдига личната и те казаха че и без зелен коридор може да отива.Сега проблема е как ще отидем.Той казва че не може да шофира.Такси ъпсурд да ни закара...
Пратиха ни в ковид зона на окръжна болница,отстрани до спешния.Там правели всичко.Сега чета че от утре щяло всичко да е безплатно.
Не знам на практика дали ще е безплатно, но иначе от другите зони, извън болниците (поне в София) няма много смисъл.Така е, правят тестове, снимки, изследвания и толкова. Не очаквайте и тук прегледът да е много обстоен, но поне могат да преценят и предложат болничен прием.
Успешно и скорошно възстановяване.

# 29 620
От вчера започнах антибиотик аугментин. Прочетох, че при някои има кожни обриви от ковид. Аз имам от тази сутрин сърбеж и зачервяване на кокалчетата на ръцете и краката, и сега се чудя дали е от вируса или реакция от антибиотика.

# 29 621
Ако е към мен въпроса,не,няма кашлица в момента но през карантината доста бухаше,аз сякаш по-малко

# 29 622
Това с изследванията на гладно е мит от българския фолклор. Ако няма да изследвате глюкоза, може да пиете и ядете спокойно. Нито CRP, нито D-dimer, нито ПКК се влияят от хранене.
Онзи ден, когато приятелят ми се оказа с положителен тест, имаше направление и за снимка, и за кръвни. Той не е знаел, че ще му назначат изследвания и е ял, пил кафе. Лаборантката му казала, че нямало никакъв смисъл да му прави изследванията, щом не бил гладен. Затова питам.

# 29 623
  • Там,където се събуждам щастлива.
Като водих мама нямаше проблем, че е яла. За захарта само трябваше да е на гладно.
Винаги съм се чудела лаборантите какво правят след 12-13, ако винаги изискват да е на гладно.

# 29 624
Само в ковид зона ли може да се направи лабораторно изследване? На мен утре ми стават 14 дена от първи симптоми, т. е. предполага се, че вече не съм заразна, но пък съм в карантина.

Общи условия

Активация на акаунт