Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса?

• 3 338 912
  • 50 335
  •   2
Отговори
# 29 580
  • София
Не, само рентген са й правили. Нищо друго. Казали са да си отива вкъщи и че не е за болница. Тя е в Русе, аз в София. Казах й да следи дишането, ще й пратя по пощата оксиметър, тя сестра ми е там, ще й го остави пред вратата. Но не знам  къде да кажа да ходи. Просто казват лекувайте се вкъщи, а после - късно били дошли. Аман!

# 29 581
Май станаха големи панаири.Обадих се на личната,а тя на БП.От там едни разпити по телефона.Че едва дойдоха.Като дойдоха се накараха.Искаха данни за личната.Това не било спешен случай.Било нормално така да се чувства.Болеста била такава.Ама го прегледа.Сатурация 97,кръвно нормално.Преслуша го.Всичко наред.Така се чувствал от дехидратацията,дето не се хранел и т.н.Каза за тези ковид зони със зелени коридори.Трябвало от личния направление май нещо.Иначе се плащало.Сега незнам как ще звънна на личната.Може да са й се накарали.Каза след ден,два да ходим на изследвания в тези зони.И как ще стане не ми е ясно
Мъжът ти е по-важен хич не се вталясвай за ЛЛ как ще го приеме.Звъни и докато не и стане червен телефона ако не вдига не се отказвай,и като ти вдигне спокойно може да я насолиш Simple Smile.         
  Insane майка ми също я върнаха от болницата и тя живее в Русе Но доктор работещ в Ковид отделение я  е прегледал и дал насока за лечение.Иначе след карантината я изоратих на частен преглед, че ЛЛ хич не чува гълъбите.Ако решите мога дам тел на докторката  доста адекватно реагира спрямо майка ми,веднага и назначи скенер и хиляди др прегледи и изследвания,за мен най важното казала ако се наложи да и звъни 24/7.

Последна редакция: чт, 16 сеп 2021, 15:26 от cia_maritima

# 29 582
cia_maritima и защо да насоли ЛЛ - че действа адекватно и с грижа за пациента ли? Защото за мен е така. А тези от БП, че им е писнало да ходят по адреси, те са за солене.

insane, трябва и лекар да я прегледа, поне да види снимката, добре е и кръвни, да се преценят лекарствата. Тази фиброза налага по-внимателна преценка. Ако е стара, значи има белодробни проблеми и трябва да се внимава, ако е от ковид, пак трябва да се вземат мерки. Не чакайте и не разчитайте на рентгена само. По-добре нахалост да търчите, но навреме да се вземат мерки, ако се налага.

# 29 583
Вече тотално се ядосах.Вдигна 39.Пи течен аналгин.Сега спи.Обаждах се по тези ковид зони.Те правели кръвни и ренген.А ренген му е правен в понеделник.Нямало консултации с лекари.Какви са тез зони.Ужас.А и той май нищо не показва.Тези скенери къде се правят.

# 29 584
  • София
Вече тотално се ядосах.Вдигна 39.Пи течен аналгин.Сега спи.Обаждах се по тези ковид зони.Те правели кръвни и ренген.А ренген му е правен в понеделник.Нямало консултации с лекари.Какви са тез зони.Ужас.А и той май нищо не показва.Тези скенери къде се правят.

През ноември родителите ми бяха в ковид-зоната в Токуда. Направиха им рентген и кръвни изследвания, както и преглед преди и след тях от лекар. Наистина, всичко се плащаше, но така или иначе лекар имаше.

# 29 585
Не съм следила откъде сте и дали при Вас има, но знам че някои хора са викали от лаборатория в къщи за кръвни излследвания. Диференциална кръвна картина плюс другите показатели, надявам се някои да напише какви, напр. д-димер, интерлевкин, ц-реактивен протеин се сещам аз, но не съм пускала лично. След това може платена консултация в някоя онлайн платформа при тези показатели какво се приема или в ковид зона.

# 29 586
Абе, във Варна не може да няма Ковид спешно към някоя болница. Кръвни можете сами да направите утре платени. Скенер също не може да няма в някоя болница, но пак ще е платен.
Това му е безплатното амбулаторно лечение на тоя скапан здравен министър.

# 29 587
Направте снимка отново, независимо, че е правена в понеделник. За Варна отидете в Терапията в ковид отделението ще реагират адекватно и ще го приемат , ако се налага. Вирусът се развива много бързо.Съветът ми е да не се бавите и да го чакате да се наспи, а веднага да ходите.

Също така не се притеснявайте за карантината, просто се обадете на МВР Варна и ги предупредете.
За скенер правят в Сити Клники, но сте за Терапията щом сте под карантина.

Последна редакция: чт, 16 сеп 2021, 16:24 от Moni_90

# 29 588
За съжаление навсякъде се плаща. Би било луд късмет да не платите нищо и да ви обърнат внимание

# 29 589
  • София
Благодаря за отговорите. ЛЛ видял снимката и казал, че няма пневмония. Засега вкъщи. Разбрали сме се при най- малка промяна на дишането пак да звъни. Пратих и някакви протоколи за пози, които да стои- по корем и още някакъв начин. Лошото е, че тя е там сама, аз тук  и не знам как да я пращам тук и там като няма кой да я кара. Хората като чуят ковид и бягат като дявол от тамян! Но, ако се влошат нещата, щом трябва ще ида на място.

# 29 590
Диорела, да не се притеснява да звъни на личната в такъв смисъл.Не всички ЛЛ са кьопави,ама и доста се подпичкосват не вдигат телефони,сигурно им е омръзнало ама това е положението ще вдигат ще обясняват,ще се грижат адекватно за пациентите си.Аз на моя му звънах за 3дни 150 пъти не се свързахме,О Боже благоволи да вдигне телефона мн работа имал отивам пред кабинета чакащи 0 изпарили се за 20мин.

# 29 591
# 29 592
Къде е публикуван новия списък с тези ковид зони, не мога да намеря за София например.
А за Варна само 5 зони и то в кварталите, т.е. на края на света. Махнали са триажите от двете големи болници ли?
И не разбрах от новостите на новия здравен министър дали джипитата ще продължават да лекуват пациенти с ковид или само в зоните ще е от утре?

# 29 593
Разбрах от 112 къде мога да ползвам ковид зона във Варна уж безплатна и денонощна.Казах че не вдига личната и те казаха че и без зелен коридор може да отива.Сега проблема е как ще отидем.Той казва че не може да шофира.Такси ъпсурд да ни закара...

# 29 594
  • София
Разбрах от 112 къде мога да ползвам ковид зона във Варна уж безплатна и денонощна.Казах че не вдига личната и те казаха че и без зелен коридор може да отива.Сега проблема е как ще отидем.Той казва че не може да шофира.Такси ъпсурд да ни закара...
Защо? Според мен, и съдейки поне в Сф колко таксита има пред болниците, те редовно возят пътници с ковид, на задната седалка, с маски, плексиглас и отворени прозорци. Няма как, с това си изкарват парите за хляба.
Стига мъжът ви е да е в състояние да ходи.

Общи условия

Активация на акаунт