Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса?

• 3 299 034
  • 50 335
  •   2
Отговори
# 30 825
Силна “сахарска”  сухота в устата ден два е синдром при Ковид, лично изпитано. Мина си от само себе си.

Но може, разбира се, да има и друга причина.

# 30 826
Урбазонът е в краен случай, защото никак не е безобиден. За това е добре да се пие ахистамин при първи признаци.
Хоуп, адреналин не се използва винаги. Мен няколко пъти БП ме е спасявала с урбазон, когато гърлото е така отекло, че не мога да дишам. Случва ми се от най-различни алергени и веднага като усетя първи признак, пия кларитин. Много рядко се случва да се наложи урбазон. Лошото е, че не всички ахистаминови препарати действат на всички. Аз съм на кларитин  при нужда.

# 30 827
  • През девет планини в десета...
Кой антибиотик е пил мъжа, не ми се струва нормална тази реакция, още по ненормално ми изглежда реакцията на ЛЛ.

# 30 828
Знам, че не се. Затова написах “ако има обструкция на дихателни пътища”, т.е. ако е затруднено дишането.

Предвид че в случая има време да се иска съвет във форума, най-вероятно само с антихистамин ще се размине.

# 30 829
Здравейте!

Към близките, които ходят на свиждане на болен от ковид (то е ясно, че ще е през тераса):
Как говорите с лекарите, които го лекуват? Имам предвид, изчаквате край на смяната или?

Благодаря!

# 30 830
  • София
Моля за съвет, ако някой има информация.
Следва ли да се дава профилактично антикоагулант ( Аспирин протект) на преболедували почти безсимптомно деца в тийнейджърска възраст (16-17 години)?
Не успях да намеря нищо по темата.

# 30 831
От тази тема разбрах, че :
- трябва да се пие вит. С
- не трябва да се пие вит. С
- трябва задължително да се направи снимка, дори без симптоми
- няма нужда от снимка, ако нямаш симптоми
- при Делта заразяваш наред задължително
- но може и да не заразиш контактните ти близки
- нужен е антибиотик от ден едно
- нужен е, ако започне влошаване
- не е нужен, защото не помага
- ваксинираните го изкарват по-леко
- ваксинираните също го карат тежко доста често
- добре е да се правят тестове за антитела
- тестовете за антитела са излишни
- субфебрилната температура не е повод за притеснение
- субфебрилната температура си е притеснителна
Освен това трябва задължително да притежавате термометър, апарат за кръвно, пулсоксиометър, бутилка с кислород, а може и бинокъл за разкош.
Разбрах също, че ако го караш леко, всичко е наред, както и че ако го караш леко, нищо не е наред вероятно, но това ще го покажат кръвните изследвания, които съдържат ПКК с диференциално броене, АСАТ, АЛАТ, Д-димер, CRP, феритин, креатинин, витамини от А, В, С, D група, желязо, цинк, магнезий, хром, бакър. Ако там всичко е наред вероятно имате тромб или кокоши трън, а защо не и двете? Важното е дори да сте добре, да се изследвате до дупка със скенери, рентгени, доплери, ЯМР, при кардиолози, пулмолози, хомеопати, а също и при ветеринар за по-сигурно.

# 30 832
  • Другата България
Ако някой се ръководи по нея - да.
Пропусна и най-важното - че от лекарите нищо не става.

# 30 833
  • София
Ох бе стринке, яко ме кефиш 😆. Чувството за хумор е препоръчително при всякакви заболявания.

# 30 834
Стринке, много добре си разбрала всичко за ковид. Обобщено - всеки го кара различно, непредсказуем вирус.

# 30 835
Много, много яко!

# 30 836
В общи линии си права, защото вирусът е непредвидим. На мен може да ми е било леко и да ми е минало с един АБ, на друг без никакъв, на трети с няколко + още един куп други неща.
За уредите - не бих си обзавела домашен лазарет, в никакъв случай.

# 30 837
Забравих най-важното!
Ако ЛЛ ти е назначил неадекватно според съфорумците лечение, значи е некадърен, а ти си луд да пиеш всичките тези илачи. Ако ти е назначил неадекватно според теб лечение, значи ти си идиот, който се съмнява в професионализма на ЛЛ и си тъп да питаш във форума.

# 30 838
Стринке тя темята е така - "лафче за оплаквания", никой не лекува по интернет най-малко немедицински лица. Има си отделен раздел за медицински проблеми, там евентуално може да се намери специалист.

# 30 839
За ветеринаря също не е лъжа. Моята ветка ми е оставила един инвермектин, за всеки случай. Дай боже да не се налага да го ползвам.

Общи условия

Активация на акаунт