Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса?

• 3 298 060
  • 50 335
  •   1
Отговори
# 32 775
Ако сухотата в устата не е от някое лекарство (там няма спасение, докато не спрете приема), може да пробвате със спрей с прополис. Мен ме е облекчавал, но не беше след ковид. Не помня на коя фирма беше - от аптека го взех.

Видях, че вече са писали за прополиса Simple Smile

# 32 776
  • В тъмната гора.
Мишел за някой хора не е така. Аз не мога да убедя моята приятелка, че захаросването и премълчаването  на истината през последните дни на мъжът ми не са ми били от полза.
Предпочитам в 10 ч когато е разбрала, че е на респиратор да го бях научила от нея, а не до 14 ч. да си мисля, че подобряването продължава и да го науча от лекаря.
Заряването на главата в пясъка е просто отлагане, не решение, а понякога и може да доведе до  по-голям и негативи

Аз точно това исках да кажа. Страх лозе пази.
Моите съболазнования! /ако правилно съм разбрала/.
Когато знаеш и познаваш това, с което се бориш и търсиш адекватни мерки, вероятността да се спасиш нараства. Трябва трезв ум и истината, за това, с което предстои да се бориш. Някои хора са за буквално за психиатрия, като търсят конспирации в пандемията и се чувстват като герои, които ще оцелея, когато светът свърши.

# 32 777
  • Варна
Северина, Стрепсил интензив е ок, може да се редува с Тантум Верде. От бабешките лекове, в които се кълна, мога да посоча отвара от нишадър 1 ч.л. в чаша топла вода и гаргара често.

# 32 778
На 3 септември се разболях, 4 дена висока Т и кашлица. Пих Азитрокс. Нямах  усложнения. От 6 до 13 октомври бях на екскурзия я Италия. Никакви проблеми, а ходене си имаше бая, че и катерене по кули и пр. Откак се върнах сякаш се задъхвам.. особено с маска едва издържам. Нещо ако трябва да правя задъхването се увеличава. За забравянето... в Италия ми трябваха точно 3 израза - бонджорно, бонасера, аревидерчи. Ми непрекъснато ги забравях и бърках. И карах на "хелоу" и "бай". Сега се чудя това задъхване отде се  взе.. и дали се налагат изследвания. Пия си антистенокардин, аспирин, монтелукаст, кверцетин.

# 32 779
Тук доста пъти говорихме, че трябва бавно и постепенно възстановяване, че понякога има последици и след леко преболедуване. Отиди на кардиолог, да те прегледат на ехо, да не правиш перикардит. Също и на пулмолог.

# 32 780
  • Ланкър, планините Овнерог
В момента чакаме пред триажа в ИСУЛ за майка. След домашен положителен. За сега само хрема и болки в гърба. Да вземат да изпишат поне лечение. Тамън се прибра от село след няколкомесечна доброволна изолация и тъкмо мислеше да се ваксинира. М..ка му.

# 32 781
  • София
За пресъхването на устата се сещам за два варианта.
1. Тези, които са били на кислород - лигавицата пресъхва ужасно от него - до степен, че се разранява и започва да сълзи лимфа или дори кръв. Баща ми дни наред мажеше носната лигавица с някакви мазила, но облекчението дойде две седмици след спирането на кислорода
2. При Ковид на много хора им се качва кръвната захар, което е причина за сухотата в устата
При прием на КС, кръвната захар отново скача много и оттам отново устата лепне от сухота, въпреки наливането с течности.
След спирането на КС и нормализирането на кръвната захар, проблемът изчезва.

# 32 782
Тук доста пъти говорихме, че трябва бавно и постепенно възстановяване, че понякога има последици и след леко преболедуване. Отиди на кардиолог, да те прегледат на ехо, да не правиш перикардит. Също и на пулмолог.
Ходих на кардиолог и правих кардиоехография на 5.10. , нямаше пери или миокардит. На пулмолог вероятно ще трябва. Особено ако задъхването продължава.

# 32 783
  • Пловдив
В момента чакаме пред триажа в ИСУЛ за майка. След домашен положителен. За сега само хрема и болки в гърба. Да вземат да изпишат поне лечение. Тамън се прибра от село след няколкомесечна доброволна изолация и тъкмо мислеше да се ваксинира. М..ка му.

Гита, успех, стискам палци за леко преминаване при майка ти! По възможност гледайте да чакате отвън и по-далеч от другите. Има ли идея къде се е заразила, на село контактувала ли е с болни?

За сухотата в гърлото - възможно ли е за това усещане да допринася и парното отопление? Парното по принцип изсушава въздуха в помещението и може да се постави съд с вода в стаята до парното, която да се изпарява и да овлажнява въздуха.

Последна редакция: нд, 17 окт 2021, 16:06 от marzeliva

# 32 784
  • Пловдив
Нямаме парно вкъщи, нито климатика съм пуснала. Стоим почти постоянно на широко отворен прозорец и пак има ужасна сухота.
Но дори когато ползвам климатик (или парно преди няколко години), никога не съм имала такова пресъхване на устата.

Skiorche, какво е КС?

# 32 785
Една бабешка рецепта за намаляване сухота та в гърлото. Мене ме спасява при поредния проблем с фарингита.
Трябва да прежалите една малка тенджера. Сипва се кипяща вода и няколко капки терпентиново масло от аптеката. Ако има възможност тенджера та да е на топло - например върху радиатор през зимата.

# 32 786
Цитат
Ходих на кардиолог и правих кардиоехография на 5.10. , нямаше пери или миокардит. На пулмолог вероятно ще трябва. Особено ако задъхването продължава.
От време на време прави прегледи. При мен се случи след 2 месеца и нещо. Други също писаха след 2-3 месеца, че са направили перикардит.
ПКС има такъв изявен симптом - умора, задух. Провери си и Д-димер, съсирване на кръвта. И карай по лекичко и бавно.

# 32 787
За пресъхването на устата се сещам за два варианта.
1. Тези, които са били на кислород - лигавицата пресъхва ужасно от него - до степен, че се разранява и започва да сълзи лимфа или дори кръв. Баща ми дни наред мажеше носната лигавица с някакви мазила, но облекчението дойде две седмици след спирането на кислорода
2. При Ковид на много хора им се качва кръвната захар, което е причина за сухотата в устата
При прием на КС, кръвната захар отново скача много и оттам отново устата лепне от сухота, въпреки наливането с течности.
След спирането на КС и нормализирането на кръвната захар, проблемът изчезва.
Това се получава на 3ма човека  едновременно след изписването от болница.КС са отдавна спрени.Висока кръвна захар нямат.Докато са били на кислород не е имало проблем.Сега усещат сухота.След около 10ден след болница.Бях чувала най -вече за кислорода,че води до това.Но явно и затова няма лек като се има предвид,че доста симптоми по време и след вируса не се повлияват от каквото и да било.

Последна редакция: пн, 18 окт 2021, 00:18 от bronze

# 32 788
  • софия
На дъщеря ми единственето, което помага против сухотата в гърлото и носоглътката е Фарингостим.

# 32 789
Рецептата на Недоволна може би може да се приложи с дифузер (за ароматерапия). Цените им паднаха много. Във ваничката може да се накапва всякакво масло. Единствен проблем може да е едрината на капчиците, до които разбива водата дифузерът - ако са по-едри, падат върху повърността и ако е политура, могат да я повредят.

Общи условия

Активация на акаунт