Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса?

• 3 298 060
  • 50 335
  •   1
Отговори
# 32 790
  • При семейството си
Нашият близък все още не е поставен на апаратна вентилация, все си е на кислородна маска и от това, което чета - предвид шанса за възстановяване после явно е по - добрият вариант. Говори, не може да става, трудно диша, халва съвсем малко . Чудя се колко време може да се изкара по този начин на маска и от какво зависи да се възстановят белите дробове. Няма пневмония.
Наш приятел изкара така в болница 2 седмици (като първата беше много сериозно положението), отслабна 16 кг. , вкъщи продължи малко с кислорода, вече почти не го ползва. Изписаха го към 22-23 септември.
Дано по-бързо се възстанови близкият ви.

# 32 791
Да, идеята за дифузерае добра, само че трябва да е от класическите със загряване. Защото като изстине водата вече не прави нищо.

# 32 792
  • Ланкър, планините Овнерог
Ако ви се наложи ходене по ковид зони, пропуснете ИСУЛ. Дори и тест не направи наглото докторче, дето 60 пъти мина покрай нас с ръце в джобовете, но въпреки това ни държа да чакаме над 1ч за прегледа на майка. А нямаше други чакащи. Направи си устата да плащаме прегледа, не било спешно. Нали е триаж, бре. Оня ден четох някъде изказване на министъра, че било безплатно. Сестра ми му казва за какво сме там, че дом тест е + - " И к'во?" Как к'во бе? Поне изписа лечение, утре сестра ми ще се чуе с лл на майка за направление за тест и да даде акъл. Нейната лл е читава.

# 32 793
Дано умората да ги прави цинични, а да не са циници по душа. Тази професия не търпи такова отношение. Бързо възстановяване на всички.

# 32 794
  • София
Кортикостероиди:)

# 32 795
  • София
Кажете ефикасно обезболяващо за гърлото?
Синът ми смучеше мед, по малко топченце през няколко минути. В първите дни го облекчаваше, после вече не, но тогава и таблетки и пръскала не му помагаха, трябваше да мине от самосебе си.

# 32 796
  • Сф
Ако ви се наложи ходене по ковид зони, пропуснете ИСУЛ. Дори и тест не направи наглото докторче, дето 60 пъти мина покрай нас с ръце в джобовете, но въпреки това ни държа да чакаме над 1ч за прегледа на майка. А нямаше други чакащи. Направи си устата да плащаме прегледа, не било спешно. Нали е триаж, бре. Оня ден четох някъде изказване на министъра, че било безплатно. Сестра ми му казва за какво сме там, че дом тест е + - " И к'во?" Как к'во бе? Поне изписа лечение, утре сестра ми ще се чуе с лл на майка за направление за тест и да даде акъл. Нейната лл е читава.
И нас са ни изнудвали в ИСУЛ. Явно е патент . Все не им е спешен спешния кабинет на тях ! Човече с пистолет.Ама защо сте хукнали по зоните! Аз от снощи с + на детето и утре чак лечение от лл, каза . Почти с постоянна 38 и 7,8 е. Почна се  .Давам Нурофен и вит С и чакам да се пребори малко от малко организма. Не мисля, че се бавим.Нвмам и никакво намерение да я доразболея. Успокой се Ог.

# 32 797
  • Ланкър, планините Овнерог
Майка ми от няколко дена била с хрема, гърбът я боли -мислела, че е от работата на село. Температура не вдига по принцип и по себе си знам, че това е кофти - две пневмонии имам без предварителни симптоми. Поне имаме снимка, дробовете са чисти. Другото, което ме шашка, е нейният ХОББ. Надявах се поне тест да й направят. После ходи,че вярвай на статистики.

# 32 798
  • Пловдив
Здравейте,
сега сесетих да ви споделя нещо. След положителния ПСР ни се обадиха от болницата, в която го правихме да ни предложат някакво перорално лекарство произодство на Пфайзер. Същото се давало при първи симптоми на ковид. Предполагам експериментално е все още. Ние с ММ не се съгласихме, но ми е интересно дали на някой са му правили такова предложение? Не намерих в мрежата нещо по въпроса.

# 32 799
  • София
Здравейте,
сега сесетих да ви споделя нещо. След положителния ПСР ни се обадиха от болницата, в която го правихме да ни предложат някакво перорално лекарство произодство на Пфайзер. Същото се давало при първи симптоми на ковид. Предполагам експериментално е все още. Ние с ММ не се съгласихме, но ми е интересно дали на някой са му правили такова предложение? Не намерих в мрежата нещо по въпроса.
Това в коя държава?

# 32 800
За сухотата, аз не съм пила КС, първоначално мислех че може да са гъбички от антибиотика. После прочетох че ковид засяга слюнчените жлези и рецепторите. Постепенно отшумя, но имам чувството че слезе тогава надолу, т.е. започна запек. После се оправи и той. Тогава се отоплявахме и мислех че може и да е от сухия въздух. Слагах купи с вода и пиех вода на малки глътни непрекъсанато. Оттогава периодично получвам сухота и сцепрване на ъгълчетата на устните. Реших, че може да е от липса на витамини. Чудех се това периодично пресъхване да не е и нова лека среща с вируса. Може да е и от кръвна захар, щитовидните хормони и липса на желязо. Аз все се каня да се изследвам като се появи и докато се наканя тя изчезне. През лятото в жегите имах такъв период, мислех че е от сухия въздух, земята се цепеше от суша тогава и въздухът беше мътен, не знам дали от Африка ... Щом и сега с тия дъждове се усеща при боледуващите, сигурно си е от вируса. При мен всъщност се появи за първи път на осми ден при връщане на обонянието след 3 дни доксициклин, тогава си помислих, че може да е от рецепторите и нервните клетки, които са засегнати и все още не във форма.

Последна редакция: нд, 17 окт 2021, 20:56 от Sparkles

# 32 801
Карантиниране съм като контактно лице, колежка е с положителен тест. Семейството ми трябва ли да е под карантина?

# 32 802
  • Пловдив
Kira12 не е писала отдавна. Някой знае ли какво става с нея?

# 32 803
Здравейте,

Предполагам, че са ви предложили PF-07321332. Лекарството е в трета фаза на изпитания и е инхибитор на протеазата. Подозирам, че ще е един от големите пробиви в лечението на ковид. Пие се в комбинация с друг противовирусен препарат - ритонавир.

Ако случката се развива в България, може ли да споделите коя е болницата?

# 32 804
Карантиниране съм като контактно лице, колежка е с положителен тест. Семейството ми трябва ли да е под карантина?
Ако положителният не е от семейството, а си само контактна - те не са под карантина.

Общи условия

Активация на акаунт