Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса?

• 3 297 464
  • 50 335
  •   1
Отговори
# 33 105
В Австрия положителен тест за антитела важи три месеца,без значение кога е било боледуването.
Беше така в периода на прехода към зелен сертификат. Сега основните текстове в закона са: шест месеца най-много от боледуване, официално доказано с документ/ ваксина/ негативен тест. Така ходим и на работа, скоро ще е и в цяла Австрия, а не само Виена. Във Виена е малко по-строго от в другите общини; Правилото не е 3G, а 2,5G (не важат бързите тестове за всички над 12 години). Тестовете до края на март остават безплатни.

Скрит текст:
Иначе си освободен от тест, ако имаш антитела, но може да не те пуснат в гастрономията, ако искат зелен сертификат. Някои си затварят очите, глобата обаче и за заведението, и за посетителя. Много се промениха нещата, аз затова се ваксинарах, не мога да рискувам всеки ден, обядвам навън. А и в офиса сме със зелени сертификати, антитела не важат от септември още.

ПП За косопад на мен дамите от Красива мама много ми помогнаха. Препоръчвам с две ръце!
От боледуването ми през март нямам официален тест нито сертификат. Единственото доказателство,че съм била с ковид е теста ми за антитела,който правя на всеки 3 месеца. С него влизам навсякъде без проблем, включително и като пътувам от България към Австрия. Дори не поглеждат броя на антителата а само датата на която е направен. Всички мои познати показват същите документи а не сертификат за преболедуване,въпреки че повечето от тях имат такъв.

# 33 106
  • Europe
Казаха ми, че е хубаво да се мине и през гинеколог.
Защо по-конкретно? Аз имах бяло течение, много силно в началото.

Най-вероятно това са гъбички, следствие от разбитата чревна флора, където се намира половината от имунинета. Вече се знае, че този вирус, заради продължителността си, има време да претараши цялото тяло, "минава" през всички органи, натоварва всички системи и бързо се обострят слабите места. А на една жена там е нормално да и е слабо място, знаем че матката има 44 болести! Освен това младите дами около мен, които го бяха изкарали, са все с тези последствия - косопад и гинекологични проблеми. Та го очаквах. Много добро решение за тях са Шуслеровите соли.

Последна редакция: ср, 20 окт 2021, 01:43 от aleina

# 33 107
Здравейте,
В момента го караме със детето.
Моите симптоми са само температура без нищо друго. Детето подкашля много рядко също с температура. Засега аз не желая да пия антибиотик и взимам витамини и температуропонижващи.
Темп. варира 37.5-38.4

5ти ден е днес с тази температура. Не съм отпаднала , но нямам кой знае какъв апетит. Има ли някой , който е бил с такава температура и колко дни да очаквам да се задържи?!?

Може ли да дадете малко надежда, че вече почвам да се изнервям.

Не мога да кажа, че не съм притеснена, но опитвам да съм спокойна. Детето не знае, че съм болна не искам да психясва затова крия от него.

Витамини пия мулти виброцил и чайове с мед и лимон и много вода топла от чешмата!

Мерси на всички. Моля да се включват само хора, които са били с тази симптоматика и са се излекували без антибиотик.

# 33 108
  • София
И по-малкото дете (4 г.) от вчера е с 37,4, която през нощта и сега сутринта премина в 38,5. Твърди, че го боли тялото и корема, уж. Едното му около е възпалено (като конюнктивит). Освен предписания тобрин за очи и авирон рапид (който от днес ще започва), да сте чували някакви други изследвания да се искат и правят на деца?

# 33 109
Здравейте,
имам съмнения за корона вирусна инфекция, как следва да процедирам. Личният ми лекар е от друг град, може би да отида в Ковид зона.
Там ще ме тестват?

# 33 110
  • София
Т.н. бяло течение навярно е кандидоза - получава се след антибиотик поради нарушаване на естествената микрофлора. Има вагинални глобули, но проблемът надали е локален - навярно кандида албиканс е в цялото тяло и е добре да се положат усилия да се унищожи.
Или след прием на кортикостероид също е възможно.

# 33 111
Идвам с малко странен въпрос. Понеже имам филтър на обажданията и непознати и скрити номера не могат да ми звънят, днес виждам, че от РЗИ са се скъсали да ми звънят, ама поне 20 пропуснати имам от тях. Естествено, свързване няма да ги питам какво искат. Имах пропуснати и от клиниката, в която е личният ми лекар. Звъннах, казаха, че сега не можели да говорят, но вероятно било свързано с ваксинация. И ме хвърлиха в джаза. Какви ваксинации, какви 5 лева, бях болна преди месец. Та на някой друг да му се е случвало?
Фалшив сертификат? Или някой те е подал като контактен?
Как си направила филтъра? С айфон ли?
Нямам сертификат, ни фалшив, ни истински.
С Xiaomi, имам програма на телефона.
Защо нямаш сертификат? Нали беше с + ПСР?
Не, с бърз антигенен бях.

# 33 112
Здравейте,
имам съмнения за корона вирусна инфекция, как следва да процедирам. Личният ми лекар е от друг град, може би да отида в Ковид зона.
Там ще ме тестват?

Звъните по телефона на ЛЛ и искате направление за ПСР. Ще ви издиктуват номер и с него в лабораторията

# 33 113
Здравейте,
Там ще ме тестват?
Ако имате антигенен тест (от аптеката), проверете с него. При позитив - ковид зона или консултация с ЛЛ, ако състоянието ви позволява лечение вкъщи. Има вируси, наподобяващи ковид, без да позитивират тест. В такъв случай смесването с болни от ковид в зона не е добро решение.

# 33 114
дали антигенният тест от лабораторията за положителен Ковид, може да послужи за нещо като полу-сертификат.
Не мога да кажа за България, но че в Австрия мои познати влязоха есента с документи за карантина, преведени на немски, а не заради положителен ПСР (бързи са им били тестовете). Не зная дали важи само за Австрия, но на твое място бих се свързала с РЗИ по имейл и прикачила документа за карантина.

Има разлика между зелен сертификат и сертификат вътре в страната. Първото е на международно ниво, но може би с документа на карантина ще получиш нещо за местна почва.

# 33 115
Като бях в Италия ми се налагаше да показвам сертификата, но никой не ми искаше лична карта. Проверяваха само кода. Ми ако не е бил мой? На летищата пък нула внимание. Не го поглеждаха, само махваха да минавам.
За косопад фризьорката ми препоръча това:

Било изпитано и работели. Аз само веднъж съм го ползвала та не мога да кажа още нищо.

# 33 116
На моята приятелка баща й е в болницата с Ковид, на 71 години е. Ходил е 3 дена напълно болен на работа, където никой не носи маска. Лекувал се с ракия. На 4 ден се обажда на дъщеря си, че вече не може да преглъща ракията. Оттам директно в болница, защото се оказва с пневмония и лоша сатурация. Срам не срам, факт е, че в болницата мястото му е осигурено с връзки. Моля се да прескочи лошото, но защо хората са толкова не вярващи във вируса и никакви мерки не спазват Sad Не знам.

# 33 117
  • София
Аз не разбирам защо вече трябва да се влиза с връзки? Нямаме ли достъп до болници като се разболеем, че и с връзки да се влиза... От кога това стана нормално?

# 33 118
  • пустинята Гоби
Не е нормално, но места няма.

# 33 119
  • София
То и преди не е имало ама с връзки не се е влизало. Сега масово хората чувам, че с връзки влизат. И ако няма места къде ще го приемат тогава?

Общи условия

Активация на акаунт