Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса?

• 3 297 160
  • 50 335
  •   2
Отговори
# 33 090
Стела Минкова,пиши когато излезне ПСР. Днес как е? Как се чувства? Поспадна ли температурата?

ПСР теста е положителен както и очаквах след антигения . Снощи дадох парацетамол в 1:30 след това в 5:30 падна до 38,5 и към 8 се предадох вече и заспах. В 12 на обяд пак имаше 38.5 отново парацетамол, а тази вечер в 19:30 направи 39 градуса. От тогава до сега на половин час мажа долу краката с разбит белтък и в момента е 37.2. Ако вдигне през нощта пак ще е парацетамол. Днес се обадих на личната и каза да пие аспирин протект по 1 хапче на ден. Утре като е на работа ще изпише и други неща. Най важното е, че успях да се стегна, снощи се наревах едно хубаво и от днес вече съм шест и го разсмивам и развеселявам. Всеки ден си правя тест от марката, която показа при него, за сега нямам симптоми и тестовете са отрицателни. По бързо и леко оздравяване на болните!
При такава температура се редува парацетамол с нурофен (освен ако няма някаква причина да не давате нурофен). Защо не ги редувате? На дъшеря ни винаги съм редувала, парацетамол не смъква достатъчно температура над 38 +.

При температура, която пада трудно, аз мажа с оцет. Гадно е, смърди, но действа.

# 33 091
Стела Минкова, защо не редувате антипиретиците, а само парацетамол му давате? При висока Т над 38,5 хексалгинът със сигурност ще свали Т по-бързо и ефикасно от парацетамол. Нурофенът също.
Signora_Tina, бързо възстановяване Ви желая. Премеждието Ви наистина е било  ужасно.

Това изписа личната, а хексалгин за първи път го чувам. Както казах и двамата сме боледували много рядко, аз 3-4 пъти за моите 58 гд, той най много 10-на пъти и то основно като дете и изключително рядко сме употребявали лекарства и на това се надявам бързо да му помогнат.  Но утре ще поръчам на приятели да го закупят. Благодаря Ви!

# 33 092

Аз да питам преболедувалите как сте с паметта?

Аз имам проблеми с паметта за нещо случило се скоро. Например преди 1-2 дни сме говорили за нещо с детето, а аз нямам никакъв спомен. За стари събития нямам установени липси на спомен.

# 33 093
Стела Минкова, всичко ще бъде наред! Да се надяваме, че от утре вече ще започне да сваля температурата! А на теб от сърце пожелавам да не се заразиш!

# 33 094
  • София
Някой случайно да е намерил решение за много силен косопад след прекаран Ковид?
Положението е страшно, косата пада на кичури и се оголват цели петна.

# 33 095
Идвам с малко странен въпрос. Понеже имам филтър на обажданията и непознати и скрити номера не могат да ми звънят, днес виждам, че от РЗИ са се скъсали да ми звънят, ама поне 20 пропуснати имам от тях. Естествено, свързване няма да ги питам какво искат. Имах пропуснати и от клиниката, в която е личният ми лекар. Звъннах, казаха, че сега не можели да говорят, но вероятно било свързано с ваксинация. И ме хвърлиха в джаза. Какви ваксинации, какви 5 лева, бях болна преди месец. Та на някой друг да му се е случвало?
Фалшив сертификат? Или някой те е подал като контактен?
Как си направила филтъра? С айфон ли?
Нямам сертификат, ни фалшив, ни истински.
С Xiaomi, имам програма на телефона.
Защо нямаш сертификат? Нали беше с + ПСР?

# 33 096
Кожен лекар ми препоръча репейно масло, каза че и лекарства действат колкото него, по добре да мажа масло

# 33 097
В Австрия положителен тест за антитела важи три месеца,без значение кога е било боледуването.
Беше така в периода на прехода към зелен сертификат. Сега основните текстове в закона са: шест месеца най-много от боледуване, официално доказано с документ/ ваксина/ негативен тест. Така ходим и на работа, скоро ще е и в цяла Австрия, а не само Виена. Във Виена е малко по-строго от в другите общини; Правилото не е 3G, а 2,5G (не важат бързите тестове за всички над 12 години). Тестовете до края на март остават безплатни.

Скрит текст:
Иначе си освободен от тест, ако имаш антитела, но може да не те пуснат в гастрономията, ако искат зелен сертификат. Някои си затварят очите, глобата обаче и за заведението, и за посетителя. Много се промениха нещата, аз затова се ваксинарах, не мога да рискувам всеки ден, обядвам навън. А и в офиса сме със зелени сертификати, антитела не важат от септември още.

ПП За косопад на мен дамите от Красива мама много ми помогнаха. Препоръчвам с две ръце!

Последна редакция: ср, 20 окт 2021, 00:31 от Анонимен

# 33 098
Някой случайно да е намерил решение за много силен косопад след прекаран Ковид?
Положението е страшно, косата пада на кичури и се оголват цели петна.

Преди няколко години имах силен косопад не до оголване, но коса не ми беше останала, и така не зная от какво . Тук в бг мама прочетох при всяко миене на косата колкото шампоан толкова мед захаросан, хубаво да се разбърка и разтопи. На мен ми помогна , ако искате опитайте, ако не помогне няма да навреди. Само има един недостатък, че след време косата почва много бързо да расте и трябваше много често да я боядисва.

# 33 099
Минах я с машинката, 2ри номер. Мазах с люта чушка кисната във водка  корените. Спря да капе.

# 33 100
За косопад също и геритамин по 1 на ден за месец. И при мен намля косопада с лута чушка, подстригване на каре и геритамин.
Рецепта за лютата чушка:
Скрит текст:
Сравнително силни люти чушки ( шипки и рибки не стават, слаби са) се нарязват на дребно и се киснат във водка, да ги покрие, за 15 дни. Извлека се втрива в кожата на главата след баня, само подсушена коса. Трябва да пари. Ако е много силен, може да се разреди с малко вода. Най-добре да се накапва, или пръска. Пазете очите, да не попадне в тях.  

# 33 101
  • Europe
Здравейте,
аз съм току що преболедувала Ковид, който беше доказан с антигенен тест в лаборатория (25-ти ден след карантината съм). Има ме в системата на РЗИ, проверяваха ме, включително и от районното.
Току що се окопитих от болестта, защото на 15-тия ден след карантината ме удари и обикновения сезонен грип,
донесен ми вкъщи от децата и едва днес решавам да вляза на прословутия сайт (www.his.bg), а там пише - Вие нямате издаден сертификат. WTF ?!?!
Не стига, че изкарах и 2-та грипа и пръщя от антитела, както никой друг, дето се вика, а нямам сертификат Rage
И сега какво?

П.С.
Бях без ваксина, минавам 40-те години.
Изкарах го като много тежък и дълъг сезонен грип (или като средно тежък Ковид, според мен).
Без болница, без антибиотици и кортикостероиди, но с един кашон хранителни добавки и натурални илачи.

19 дни на легло, минус 7 кг. тегло, половината ми коса окапа, всичко ми беше като в полусън.
Помня само болката (всичко, навсякъде, дни наред), мощното виене на свят, потенето и биенето на сърцето в гърлото. И без майтап, но имах чувството, че леко затъпях Simple Smile просто не можех да дам прост отговор на елементарни неща, а за книга да чета или филм да гледам - абсурд, просто лежах и блуждаех в тавана.
Слава Богу разстройството и повръщането ме подминаха, за разлика от други мои познати.
Все още откривам, че от някои дни, в които съм участвала, със сигурност, нямам спомен.
Разговори, които съм водила по телефон, доказано, за мен са "бели петна", въобще цели дни ми се губят.

Някъде на 10-тия ден с една лека, гадна температура 37,7 много полудях, хванаха ме бесните, като сметнах кой ден лежа като парцал, защото аз вече не си спомням къде и кога съм го хванала, не помня какво е било вчера, как ми беше живота преди болестта (то нали ти се струва в един момент, че никога повече няма да оздравееш Simple Smile), а тази гад вътре, още ще ме яде и ще ми прави температура !!! 10 дни.
Ей, направо ми идеше да го разчекна този вирус. И му се заканих, да го изчегъртам до нула Simple Smile

Смея да твърдя, че съм доста здрав организъм и бях с много подготвен предварително имунитет.  
Мерих си антителата за Ковид 10 дни преди да се разболея и ми бяха - 0 (нула), но се преборих някак и без тях.

Сега минах контролни прегледи - кръв, сърце, б.дроб, ч.дроб и бъбреци - всичко ми е отлично, без поражения.
Само цикъла ми закъсня с 1 седмица (предполагам от конските дози Вит.Ц и някой друг мръднал хормон).
Казаха ми, че е хубаво да се мине и през гинеколог.

Остана ми една силна умора от най-малкото нещо, нпр. изкачване на 5-10 стъпала, но и тя вече отшумява.
И най-видимото е, че косата ми капе жестоко, на топки по една шепа след баня, та вече е под наполовина, добре че ми беше гъста и здрава, та ми остана някой косъм Simple Smile Но знам че това е нормално и ще отмине, защото тялото всячески след инфекцията изхвърля шлаки и токсини, не само през отделителната система и потта, но и ги отделя и в косъма. И натоварените косми скоро след това се отхвърлят от тялото. Ето защо аз не смятам да се мажа с някакви ампули и маски, а ще си водя битката отвътре с детоксикация и с хранителните добавки, само съм ги намалила и разредила, но ще ги пия поне още 6 месеца затихващо.

С този пост, на никого не препоръчвам да прави като мен - да се лекува без антибиотици.
И след като всички около мен ме видяха как аз (еталон за добре поддържан организъм) минах през този кошмар, всички в моя кръг веднага отишли да се ваксинират Simple Smile и аз силно ви го препоръчвам, най-малкото заради ковид-последствията. След 6 месеца и аз ще се ваксинирам.

За 99% от нас не са страшни тези 5-10 дни с Ковид, ще оцелеем, но е страшно какво разбито тяло остава след него и това, че ставаш "отворена врата" са куп нови болести.  

Дано не ви отегчих и ако може някой да ми каже първоначалния ми въпрос, дали антигенният тест от лабораторията за положителен Ковид, може да послужи за нещо като полу-сертификат.

Последна редакция: ср, 20 окт 2021, 01:57 от aleina

# 33 102
Алейна, ще те разочаровам. Към момента антигенния ти тест не може да ти послужи за издаване на сертификат.
Не търси логика, такава няма.

# 33 103
Казаха ми, че е хубаво да се мине и през гинеколог.
Защо по-конкретно? Аз имах бяло течение, много силно в началото.

# 33 104
Т.н. бяло течение навярно е кандидоза - получава се след антибиотик поради нарушаване на естествената микрофлора. Има вагинални глобули, но проблемът надали е локален - навярно кандида албиканс е в цялото тяло и е добре да се положат усилия да се унищожи.

Общи условия

Активация на акаунт