Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса?

• 3 298 966
  • 50 335
  •   1
Отговори
# 3 855
Да, не можеш да задържиш дъха, някакси той дроба даже няма какво да задържи. Всичко остава като че ли на повърхността.
Иначе,  възможно е за паник атаките, аз така го усещах, както съм описала.

# 3 856
Айде и в групата. Не знам Ковид ли е, защото се събраха много фактори маскиращи. Първо
в петък на едно събиране яко прпих с червено вино. Събота от 5 ч зверско пиянско повръщане и всички други екстри на махмурлук. Пътувах същия ден и ме понадуха в колата. Събирах орехи та беше един фитнес - клякане, ставане, навеждне... Така че дразненето в гърлото отдадох на повръщането, леката муск.треска на събирането на орехи... Температура нямах. Загуба на обоняние и вкус нямах... Но от неделя гърлото продължи да ме драска.. Почна леко запушване на носа. Някъде понеделник вторник почнах кашлица, но не суха. Аз си имам хронична такава.. Следствие от прекарани Бронхити. Днес е За пръв път вдигнах 37,4 в 16ч. Днес е 5 ден. Продължавам да имам обоняние въпреки запише ия нос. Сякаш лек задух, но може да е от запушване то на носа. Лл каза, че по-добре да не правя тест защото ще ме затворят вътре, а отвън никой няма да ми  помогне.. Болниците връщали, епидемолог не отговарял... Самата тя звучеше доста отчаяно. Предписа Азитрокс но каза да го почвам ако се влошавам. Сега тая температура ме притесни. И не знам как да преценя кога да го почвам...Сатурацията е 95,пулс 105..но след гореща баня..

Последна редакция: ср, 28 окт 2020, 17:25 от pandorina

# 3 857
Моля ви, не обяснявайте такива неясни неща за разликата в задуха. Няма такава. Аз съм с астма, белодробна емболия, като правех много пристъпи, за които казваха, че са ПА. А после се оказа, че повечето са били пръскане на микротромби в белия дроб, а някои от тях алергични астматични пристъпи. И трите си приличат, затова често и лекарите ги бъркат без изследвания и други симптоми, които да ги насочат.
При всеки задух се консултирайте с лекар, защото това не е шега.

Затова и бях споделила, че пневмотахометъра би бил по-полезен според мен, отколкото окси пулсометъра, защото ще отчете обективно дали има задух.

Последна редакция: ср, 28 окт 2020, 17:35 от Diorela

# 3 858
Моля ви, не обяснявайте такива неясни неща за разликата в задуха. Няма такава. Аз съм с астма, белодробна емболия, като правех много пристъпи, за които казваха, че са ПА. А после се оказа, че повечето са били пръскане на микротромби в белия дроб, а някои от тях алергични астматични. И трите си приличат, затова често и лекарите ги бъркат без изследвания и други симптоми, които да ги насочат.
При всеки задух се консултирайте с лекар, защото това не е шега.

Затова и бях споделила, че пневмотахометъра би бил по-полезен според мен, отколкото окси пулсометъра, защото ще отчете обективно дали има задух.

Абсолютно съгласна съм с Вас, затова по- рано казах, че не е ок да се дават такива обяснения тук. Просто жената твърди едно, при мен е друго, при трети трето, затова по- добре консултация с доктор. Аз съм била на всякакви възможни доктори преди да разбера, че ги получавам на нервна почва. Simple Smile

# 3 859
Не знам някъде да съм казала да не се консултира някой с лекар. Не съм казала, че при всички усещането е еднакво. Написах как се усеща при мен. Кога ще се консултирам с лекар е моя отговорност. Явно във форума не следва да се отговаря на въпроси, които някой е задал.
Не съм поставила диагноза на никого.

# 3 860
  • varna
И ние от вчера сме в карантина.Тестът на голямата ми дъщеря излезе положителен. Четвъртък и петък имаше хрема, оплакваше се от болки в гърлото. Всичко отшумя за 3-4 дни. В понеделник ме уведоми, че няма обоняние, вчера правихме тест. Аз от понеделник имам болки в мускулите и дразнене в гърлото. Аз не съм се  тествала, ясен е резултата. За сега нямам кашлица и Т. Надявам се и така да остане.

# 3 861
Чуйте се с ЛЛ. Аз бях (и още съм) като Вас - без температура и кашлица. След пет дена упорито нищоправене (дори витамини не пиех), ЛЛ вчера ми се обади да изпише нещо за разреждане на кръвта за 3-4 дена (до петък).

Кратко и безаварийно боледуване!

# 3 862
brumm, не съм казала да не се отговаря. Казах, че симптомите толкова си приличат, че дори лекарите бъркат ПА, с БТЕ или алергичен астматичен пристъп.  Случвало ми се е неведнъж, затова го казах. Да не се хване някой да си дебне дишането и да си поставя сам диагнозата при задух. Защото задухът е сериозно състояние.
А това, което си описала, сякаш някой те е хванал за гърлото, на мен ми се случва като ме затисне астмата.

От седмица ми се гади, не понасям никакви миризми, прилошава ми, чак ми се повръща дори от миризма на храна. Отдавах го на астмата, също на доксициклина това прилошаване и гадене, но днес казаха по ТВ, че от ВМА са установили гаденето като симптом за тежко протичане. Така не ми е прилошавало и не ми се е гадело дори когато съм била бременна. И тази  ниска температура до 37 - 37.5, ту я има, ту я няма.
ЛЛ казва, че нямам симптоми, типични за КВ. Още чакаме теста на ММ.
https://www.24chasa.bg/zdrave/article/9158590
Само да не започне сега да ви се гади на всичките. Simple Smile

Последна редакция: ср, 28 окт 2020, 17:58 от Diorela

# 3 863
Аз да питам тези, които карате или сте карали Ковид само с хрема и загуба на обоняние и вкус: Кога се маха хремата? 🙄

# 3 864
Може ли болните без вкус и мирис да си споделим какво ядем?
Пиле и люто не усещам изобщо. Но пък усещам кебабчета, кюфтета, круши (!?), ябълки. Шоколад също не усещам както обикновено, но пък усещам лимон.

Какви храни с по-силни вкусове ядете вие? Гледам да се храня добре и се опитвам да измисля яденета за тези дни, които да имат дори лек вкус, но поне някакъв.

Усещах само шпеков салам 😃 оказа се, че и много мои познати също са били по същия начин.

# 3 865
  • София
Здравейте! Ние сме 5 членно семейство. Миналия четвъртак едната ми дъщеря се прибра от училище с болки в главата, а през нощта започна да я боли и гърлото. 3 дни без да вдига температура беше отпаднала и започна хрема. До ден днешен носа и е леко запушен. Сина ми от петък главоболие. Събота главоболие, отпадналост и леко драскане на гърлото. Причерняваше му и нямаше никаква сила. В неделя започна дрискане и лека температура до вчера. Хрема от понеделник и лека кашлица. Мъжа ми и той 3ти  ден с главоболие, хрема адска и подкашля. Вчера и другата ми дъщеря зачона да се оплаква от болки в гърлото, главоболие, а днес и лека хрема със за пушен нос+температура 🙄, главоболието продължава. За капак от тази нощ и аз имам едно странно щипане в гърлото,почти никакво обоняние, а преди 5,6 дни изкарах с главоболие и отпадналост 2 дни.
Дълго стана и объркано, но се чувствам безсилна вече...
Живеем с майка ми която е с ОБН и се моля да не закачи от нас!
Надявам се да не е Ковид!
Никой не е преглежда нас и децата. Разговор само по телефона. Наблюдавате се ако има кашлица ще предпишем АБ, ако има задух викате линейка! 🤐🙄
Не мога да си позволя да се тестваме всички!

Последна редакция: ср, 28 окт 2020, 23:31 от ♥ Димяни ♥

# 3 866
  • София
Пиле и люто не усещам изобщо. Но пък усещам кебабчета, кюфтета, круши (!?), ябълки. Шоколад също не усещам както обикновено, но пък усещам лимон.

Какви храни с по-силни вкусове ядете вие? Гледам да се храня добре и се опитвам да измисля яденета за тези дни, които да имат дори лек вкус, но поне някакъв.

Усещах само шпеков салам 😃 оказа се, че и много мои познати също са били по същия начин.
Всичко ми е блудкаво. Усещам само консистенция и това е. Много е дразнещо. От яд не ми се и яде.

# 3 867

В събота и неделя се изхранвах със същия на филии хляб. Не знам дали е заради черния пипер, но и аз го усещам него. Усещам и оцет, сега се сетих - и миризмата, и вкуса.

Иначе да, при пилето усещам само плътност/консистенция, но дали ям пиле или пасиран тапет - нямам представа.

# 3 868
Хм, това с вкуса и обонянието явно е доста типично. Няколко човека около мен споделят, че нямат никакъв усет за люто. Но месо, кебапчета, кюфтета, солено усещат. Люто, горчиво, кисело - не. На мен всичко ми е наистина блудкаво, но най-изразена е липсата на лютия вкус. А за аромата, просто го няма. Ментови люти бонбони например, усещам само нещо сладникаво, но нито ментовият аромат, който те "удря", нито лютивината им.
Но все пак, аз нямам положителен тест, за да кажа, дали  става дума за корона симптом, или друго.

# 3 869
Мдам...точно - лютото го няма. На мен най ми прави впечатление с дезинфектантите. По-рано като си сложех на ръцете и го усещах от 60-70см дистанция как лъха на алкохол. Сега дори да си пъхна носа в шишето не усещам етаноловите изпарения.

Общи условия

Активация на акаунт