Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса?

• 3 299 259
  • 50 335
  •   1
Отговори
# 3 870
Интересно, наистина. Мен всъщност, нещото, което ме изстреля да се тествам, е да си измия устата с Листерин и да не усетя гадния му аромат и неприятната лютивина. А в такъв случай, алкохолът усеща ли се някак? Не че е удачно да се пропием, ако сме болни де

# 3 871
Hope4C при теб вкуса заедно с обонянието ли изчезна?
Аз все още имам някакви вкусове, но доста слаби. От 2-3 дни почти нищо не ям.

# 3 872
а пък аз искам да ви питам тези, които вече са преминали през това, както и текущите де, ей така за ободряване - изпитвате ли някакво чувство на облекчение, че вече сте преминали или преминавате леко през това и ще ви се махне от главата? Simple Smile в известен смисъл да намерим и положителното в  ситуацията - нивото на стрес неминуемо би трябвало да спадне и някак световната истерия да ви засяга малко по-слабо?

# 3 873
  • София
Имам, 2 броя.
Абе, вие не познавате моя мъж 😀😀😀
Там показва от 93-94, до 96

Хахахаха, твоят мъж май ще се окаже мой непознат близнак... GrinningVery Happy

# 3 874
Има облекчение, че съм минала и аз и мъжът ми. Но в никакъв случай не бих спряла да се пазя. Още повече, че приемахме антибиотици и не ми се иска скоро пак да си го причиня от какъвто и да е вирус. Хубавото е, че работим от вкъщи и детето ни не ходи сега на градина.

# 3 875

Дам, по абсолютно същото време и точно както го описваш. Не е да нямам вкус, но е силно притъпен поради липсата на мирис. По-силно усещам липсата при конкретни вкусове/миризми - люто, горчиво, алкохол (не съм се залетял да пия, но дезинфектантите не ги надушвам) и т.н.

Иначе, да. Много по-спокойно ми е. След като ми излезе положителният тест бях стреснат за 10 минути. После се сетих, че вече ми е 4ти ден и вероятно по-зле няма да стане. Еми, не стана. Като си представя още колко месеца можеше да се чудя за всяко кихване дали е корона или не е, се радвам, че вече няма да е така. Освен това пътувам много в чужбина (почти всеки месец) и предпочитам да знам, че е минало, отколкото да треперя за тъпия PCR, като го сложат на входа на всяка страна. Плюс, че ще мога и да помогна на някого с плазма.

# 3 876
  • София
а пък аз искам да ви питам тези, които вече са преминали през това, както и текущите де, ей така за ободряване - изпитвате ли някакво чувство на облекчение, че вече сте преминали или преминавате леко през това и ще ви се махне от главата? Simple Smile в известен смисъл да намерим и положителното в  ситуацията - нивото на стрес неминуемо би трябвало да спадне и някак световната истерия да ви засяга малко по-слабо?
Не ми е по-спокойно, само 4 ден ми е, а сме 4-ма в къщи. Всички са по-добре от мен, така и да си останат

# 3 877
Иначе, да. Много по-спокойно ми е. След като ми излезе положителният тест бях стреснат за 10 минути. После се сетих, че вече ми е 4ти ден и вероятно по-зле няма да стане. Еми, не стана. Като си представя още колко месеца можеше да се чудя за всяко кихване дали е корона или не е, се радвам, че вече няма да е така. Освен това пътувам много в чужбина (почти всеки месец) и предпочитам да знам, че е минало, отколкото да треперя за тъпия PCR, като го сложат на входа на всяка страна. Плюс, че ще мога и да помогна на някого с плазма.
Не, че искам да ти помрачавам радостта, но това, че някой го е прекарал не значи, че няма да го повтори...но поне предполагам 2-3 месеца напред може да си спокоен. Иначе и грип всеки е карал и си се кара пак ... Пожелавам никой от пекаралите да не го изкара пак, а ние ще продължим да теперим. Днес детето е с главоболие, та мото треперене започва от днес! Disappointed Relieved

# 3 878
Здравейте! Ние сме 5 членно семейство. Миналия четвъртак едната ми дъщеря се прибра от училище с болки в главата, а през нощта започна да я боли и гърлото. 3 дни без да вдига температура беше отпаднала и започна хрема. До ден днешен носа и е леко запушен. Сина ми от петък главоболие. Събота главоболие, отпадналост и леко драскане на гърлото. Причерняваше му и нямаше никаква сила. В неделя започна дрискане и лека температура до вчера. Хрема от понеделник и лека кашлица. Мъжа ми и той 3ти  ден с главоболие, хрема адска и подкашля. Вчера и другата ми дъщеря зачона да се оплаква от болки в гърлото, главоболие, а днес и лека хрема със за пушен нос+температура 🙄, главоболието продължава. За капак от тази нощ и аз имам едно странно щипане в гърлото,почти никакво обоняние, а преди 5,6 дни изкарах с главоболие и отпадналост 2 дни.
Дълго стана и объркано, но се чувствам безсилна вече...
Живеем с майка ми която е с ОБХ и се моля да не закачи от нас!
Надявам се да не е Ковид!
Никой не е преглежда нас и децата. Разговор само по телефона. Наблюдавате се ако има кашлица ще предпишем АБ, ако има задух викате линейка! 🤐🙄
Не мога да си позволя да се тестваме всички!

Ако мъжът ви има сериозна кашлица то е редно да пусне тест, за да му започнат нужния антибиотик.
Да се тествате всички на този етап сякаш е ненужно.
Реално обаче май ст си изкарали Ковида, което пък не е нищо страшно.

Горе главата - преплували сте по-голямата част от блатото!

# 3 879
А някой имал ли е симптом Т 37.2 ?

# 3 880
А някой имал ли е симптом Т 37.2 ?
Доста хора...

# 3 881
mimi.7299, колко време е имунитетът при Ковид никой не знае. Очакванията са имунитетът да е минимум 3-4 месеца с по-вероятна средна трайност от около 2 години. Разбира се, по телевизията разказват за единични случаи на реинфектирани (които наистина са единици на фона на излекуваните), но това се случва и със заушка, например. Просто ако новините отделяха 15 минути на оздравелите, вместо на реинфектираните, никой нямаше да ги гледа.

Единична стойност от 37.2 в повечето нормални държави не е температура.

# 3 882
За пръв път чувам да се приема витамин ц в ковид отделения, но добре. А за К2 не сме коментирали, той участва в съсирването на кръвта, който при този вирус също не е подходящ. Иначе си права, нека всеки приема това, което му е предписал лекуващия лекар. Тук е информационна тема.

Не само се приема, а се дава на ампули дори - два отти дневно. Информацията ми е от двама началници на две ковид отделения в две различни водещи болници. Естествено - и други медикаменти.

# 3 883
Още когато вирусът беше само в Китай, имаше данни в туитър, че масово го карат с температура 37.2-37.5С. Дори имаше един лекар в Испания които следях там, той описваше ден по ден симптомите и те са точно такива, каквито описват потвърдените тук. На 20тия ден беше с отрицателен тест, ако това има значение.

# 3 884
  • София
Здравейте! Ние сме 5 членно семейство. Миналия четвъртак едната ми дъщеря се прибра от училище с болки в главата, а през нощта започна да я боли и гърлото. 3 дни без да вдига температура беше отпаднала и започна хрема. До ден днешен носа и е леко запушен. Сина ми от петък главоболие. Събота главоболие, отпадналост и леко драскане на гърлото. Причерняваше му и нямаше никаква сила. В неделя започна дрискане и лека температура до вчера. Хрема от понеделник и лека кашлица. Мъжа ми и той 3ти  ден с главоболие, хрема адска и подкашля. Вчера и другата ми дъщеря зачона да се оплаква от болки в гърлото, главоболие, а днес и лека хрема със за пушен нос+температура 🙄, главоболието продължава. За капак от тази нощ и аз имам едно странно щипане в гърлото,почти никакво обоняние, а преди 5,6 дни изкарах с главоболие и отпадналост 2 дни.
Дълго стана и объркано, но се чувствам безсилна вече...
Живеем с майка ми която е с ОБХ и се моля да не закачи от нас!
Надявам се да не е Ковид!
Никой не е преглежда нас и децата. Разговор само по телефона. Наблюдавате се ако има кашлица ще предпишем АБ, ако има задух викате линейка! 🤐🙄
Не мога да си позволя да се тестваме всички!

Ако мъжът ви има сериозна кашлица то е редно да пусне тест, за да му започнат нужния антибиотик.
Да се тествате всички на този етап сякаш е ненужно.
Реално обаче май ст си изкарали Ковида, което пък не е нищо страшно.

Горе главата - преплували сте по-голямата част от блатото!
За сега не кашля много, утре ако засили ще звъним на лекаря и евентуално ще направим тест. Не съм чела темата назад, но искам да питам какви ви е мнението за бързите тестове?

Температурата при сина ми беше в рамките на 37.2 до 37.6 макс.
Много е възможно и аз да съм вдигала тази нощ температура тъй като ме втрисаше на няколко пъти.

Общи условия

Активация на акаунт