Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса?

• 3 299 705
  • 50 335
  •   1
Отговори
# 3 885
  • София
Здравейте, аз съм с положителен тест от 21-10, но реално първите симптоми се появиха на 16-10. Днес вече се чувствам добре - изкарах вируса със сравнително леки симптоми и температура 36.8-37.1, но от вчера синът ми е с хрема и кашлица.. нямам съмнения от какво са. Питането ми е подходящо ли е да се прави инхалация със физ разтвор при Ковид - по принцип при хрема винаги ми е била препоръчвано да правим инхалации.. педиатъра каза че лечението е както при всяка настинка, но не взе отношение за инхалациите.. та някой да са му препоръчани от лекар?

# 3 886
Инхалациите с нищо няма да навредят, те облекчават симптомите...въобще всичко, което се ползва при настинка от бабешките методи не виждам как ще навреди. Идеята е да се подпомогне организма да се пребори...
Hope, дано така да е с имунитета, щото против вирусите трудничко се изгражда такъв...! Thinking

# 3 887
Аз имах антитела 3 м след боледуването а 6 м след това бяха спаднали. Когато имах антитела бях спокойна сега не. Аз висока температура не съм имала 37,2-3. Загуба на вкус и обоняние имах но аз имах и много хрема и редовно ми се случва в такива случаи.

# 3 888
  • Цюрих
Искам да попитам тези,които са преживяли загуба на обоняние и вкус нещо.Загубата пълна ли е или е слаба?
От един два дни всичко,което ям ми е кисело и тази вечер не мога да направя разлика между картофи и супа от тиква.Ментовото масло го поримисвам,обаче сякаш е наполовина силно,а го държа в затворено бурканче.Внушавам ли си нещо или и при други има така?
Една седмица имах болки в стомаха и Т37 -Т37.1два дни.Да съм се изкашляла 3-4 пъти.Задух,в смисъл,че не мога да дишам нямам,ама то аз си имам и паники,не мога да направя разлика.....та се чудя просто.

Последна редакция: ср, 28 окт 2020, 20:42 от Шоколад

# 3 889
Ужас 😣 Благодаря ви за мненията

# 3 890
И аз бях с 37.2-37.6 макс. Мъжът ми също

# 3 891
Здравейте! От понеделник (26.10) съм с положителна проба от PSR тест, но още в петък (23.10) имах температура 37.8, втрисане,лека кашлица, отпадналост. В събота ми нямаше нищо...но неделя през целия ден се чувствах зле и бях с температура, която през нощта се покачи до 38.6. Понеделник (26.10) и днес няма температура, но сега си я премерих и пак е 37.5. Та въпросът ми е колко дни след първи симптоми и положителна проба покачвахте температура и до колко градуса? Ако и утре имам ще звъня на ЛЛ за съвет.

# 3 892
  • София
А някой имал ли е симптом Т 37.2 ?
Ако меря постоянно, сигурно и аз ще имам такъв симптом. Край - Ковид.

# 3 893
  • София
Как разбират Личните лекари кога е Ковид и кога е друг вирус?Сина ми е с температура от понеделник вечерта.Днес бяхме на преглед.Не ни изпрати да правим тест.Иска в петък да пуснем ПКК и ЦРП.Защо?

# 3 894
Само за днес имам 5-ма познати с положителен тест.
И един случай на ЛЛ ,който по странен начин е отпратил пациент с кашлица и загуба на обоняние, твърдо заявявайки, че не е ковид.Утре ще излезе теста на пациента му. Направен за сметка на предприятието, в което работи.
Ако се чудите защо? Защото за лека настинка, не искат да ползват болнични поради валчерите, които получават..Вземат ги за пълен работен месец.

# 3 895
Да успокоя малко някои хора. Тестът на ММ най-после излезе, негативен е. Има такава вироза, в момента, която много напомня на КВ- температура 37 - до 37.5, силно потене,  дълбока кашлица, хрема, лека загуба на обоняние (предполагам заради хремата) отпадналост, дращене на гърлото, мускулни болки и т.н. И аз съм с такава температура от 2 седмици, носът ми е запушен, но нямам хрема, лошо ми е и с пневмония, която вероятно се различава на снимка, защото рентгенолога не изказа съмнения за КВ, ЛЛ също.  
Всъщност не зная колко е успокояващо, вирозата май е сериозна. Пулмологът поиска тест на ММ, за да го прегледа.

Колкото до повторна инфекция от КВ, при толкова много изкарали КВ, почти  няма данни за повторно заразяване в световен мащаб. Може и да не е толкова лесно повтарянето, независимо, че тестовете показват спад в антителата.

dayaa, при всяко положение се обади на ЛЛ, да ти назначи лечение, дори и леко да го караш.

Дорис, радвам се, че ТМ се е подобрил! На ваше място, бих си направила снимка, дори и след карантината, че ако има някакви останали проблеми, да се лекуват навреме.

Последна редакция: ср, 28 окт 2020, 21:42 от Diorela

# 3 896
Пневмонията при Ковид най-често е със суха кашлица (а не продуктивна) и се вижда като промени тип “матово стъкло” на компютърна томография. И двете, доколкото знам без да съм лекар, не са особено характерни за пневмониите причинени от бактерии.

# 3 897
#Diorela, имам назначено лечение с Азакс 500 гм една таблетка на ден, парацетамол при нужда и АЦЦ 3х1... Но тази температура ме притеснява, два дена нямам, един има.

# 3 898
  • на пъпа на Златията
Нямам време да проверя дали някой вече е написал, но ще напиша каква е разликата според мен в двата вида задух. Веднъж съм получавала задух от ЩЖ.  Мисля при паник атака е пдобно или същото. Усещаш стягане, сякаш не можеш да поемеш дъх, но всъщност можеш. Когато имаш задух при пневмония (астма, пълен с течност дроб) всъщност не можеш да изпълниш дроба с кислород. Дишането е плитко. Непълноценно, сякаш продължава кратко. Когато те "души" неврологично, имаш пълен дъх, пълен капацитет и е възможно да поемеш дъшбоко дъх, ко сякаш някой те е стиснал за врата и механично ти пречи. В другия случай не можеш да вдъхнеш дълбоко.
С хремата пак да кажа...алергичната хрема е прозрачна, не ти е "пълна"главата, не се чувстваш болен. Фокато хремата при грип, настинка и т.н запушва носа, при мен поне алергичната хрема не запушва, тя се отделя на слуз (извинете за дейтайлно неприятните обяснения) ко не ти "капе" носа като в началото когаъо се разболяваш, а после да се сгъсти и да не можеш да се издухаш. Абе...има си разлика
Има 2 вида дишане.
Едното е с  горната част на дроба , другото  май се казваше диафрагмено . При второто ползваш диафрагмата .
Второто е развито при спортистите .
Като дишаш , трябва да се замислиш как го правиш
Може би спортистите  за това се разболяват защото натоварването ги кара  да  дишат по пълноценно и се надишват с повече вируси .

# 3 899
А някой имал ли е симптом Т 37.2 ?
Всички. Това е характерната за лек Ковид температура.

Общи условия

Активация на акаунт