Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса?

• 3 297 332
  • 50 335
  •   1
Отговори
# 3 840
Преди 10 дни

# 3 841
  • София
Да elanlli, обикновено то се изписва. Заради температурата е хубаво да си направи тест, за да се докаже вируса и за по-нататъчното евентуално лечение. Не мисля, че трябва да приема витамин ц, защото помага за съсирването на кръвта, а при заболяването често се образуват тромби, които могат да бъдат фатални. Ако се докаже заболяването вероятно ще и изпишат обратното, лекарства, които предотвратяват съсирването. По-скоро го заместете с цинк.По-ефектен и по-подходящ при вируси е. Витамин д е много подходящ, но му е нужен калции, за да бъде усвоен от организма. За това ти предлагам да вземете калмацин форте, който е съставен от цинк магнезий витамин д и калции.

# 3 842
Благодаря

# 3 843
аз защо си мисля, че е обратното - усвояването на калций изисква витамин Д? поне така го обясняват специалистите по остеопороза

# 3 844
  • София
Да, по принцип е така. Има тясна връзка между витамините Д K2 и калций  и обикновено когато единия е дефицит, другите са също. Затова се препоръчва винаги да се приемат в комплект.

# 3 845
Само че К2 е витамин, който може да е и опасен. А витамин C се приема във всички ковид-отделения. За мен най-правилно е да следвате лечението на лекаря ви, който Ви познава, а не на БГ-мама. Витамин Ц е част от лечението на всеки познат с ковид-19, както и цинк, тоест едното не изключва другото.

# 3 846
Може ли болните без вкус и мирис да си споделим какво ядем?

Пиле и люто не усещам изобщо. Но пък усещам кебабчета, кюфтета, круши (!?), ябълки. Шоколад също не усещам както обикновено, но пък усещам лимон.

Какви храни с по-силни вкусове ядете вие? Гледам да се храня добре и се опитвам да измисля яденета за тези дни, които да имат дори лек вкус, но поне някакъв.

# 3 847
  • София
За пръв път чувам да се приема витамин ц в ковид отделения, но добре. А за К2 не сме коментирали, той участва в съсирването на кръвта, който при този вирус също не е подходящ. Иначе си права, нека всеки приема това, което му е предписал лекуващия лекар. Тук е информационна тема.

# 3 848
Проверки можеше да има при сто случая дневно. Какви проверки сега? Не могат да проверяват ежедневно 20000+ активни случая, нито контактните им карантинирани. Кой изобщо би могъл да очаква подобно нещо? Естествено, че опира основно до самосъзнание, няма как да сложат полицай до вратата на всеки карантиниран.
точно днес, като се прибирах, ми направи впечатление един пешеходен полицай с някаква папка, на която отбелязваше нещо и обикаляше по блоковете. За пръв път ми се случва да видя такова нещо. Веднага се сетих, че може би прави проверки на карантинирани. Друго обяснение нямам.

# 3 849
  • Варна
Сигурно. Въпросът е колко е продуктивен този полицай или дори 100 полицая да са. Няма как да огреят навсякъде по всяко време.

# 3 850
Само че К2 е витамин, който може да е и опасен. А витамин C се приема във всички ковид-отделения. За мен най-правилно е да следвате лечението на лекаря ви, който Ви познава, а не на БГ-мама. Витамин Ц е част от лечението на всеки познат с ковид-19, както и цинк, тоест едното не изключва другото.

Витамин С се приема в ковид отделенията, но паралелно с това се дават/бият препарати, разреждащи кръвта.

# 3 851
Дорис, дойде ли линейката вчера?

# 3 852
Дорис, дойде ли линейката вчера?

Мъжа ми каза, че е добре - няма температура, няма кашлижа, няма главоболие и отказахме ходене в болница.

# 3 853
Нямам време да проверя дали някой вече е написал, но ще напиша каква е разликата според мен в двата вида задух. Веднъж съм получавала задух от ЩЖ.  Мисля при паник атака е пдобно или същото. Усещаш стягане, сякаш не можеш да поемеш дъх, но всъщност можеш. Когато имаш задух при пневмония (астма, пълен с течност дроб) всъщност не можеш да изпълниш дроба с кислород. Дишането е плитко. Непълноценно, сякаш продължава кратко. Когато те "души" неврологично, имаш пълен дъх, пълен капацитет и е възможно да поемеш дъшбоко дъх, ко сякаш някой те е стиснал за врата и механично ти пречи. В другия случай не можеш да вдъхнеш дълбоко.
С хремата пак да кажа...алергичната хрема е прозрачна, не ти е "пълна"главата, не се чувстваш болен. Фокато хремата при грип, настинка и т.н запушва носа, при мен поне алергичната хрема не запушва, тя се отделя на слуз (извинете за дейтайлно неприятните обяснения) ко не ти "капе" носа като в началото когаъо се разболяваш, а после да се сгъсти и да не можеш да се издухаш. Абе...има си разлика

# 3 854
Нямам време да проверя дали някой вече е написал, но ще напиша каква е разликата според мен в двата вида задух. Веднъж съм получавала задух от ЩЖ.  Мисля при паник атака е пдобно или същото. Усещаш стягане, сякаш не можеш да поемеш дъх, но всъщност можеш. Когато имаш задух при пневмония (астма, пълен с течност дроб) всъщност не можеш да изпълниш дроба с кислород. Дишането е плитко. Непълноценно, сякаш продължава кратко. Когато те "души" неврологично, имаш пълен дъх, пълен капацитет и е възможно да поемеш дъшбоко дъх, ко сякаш някой те е стиснал за врата и механично ти пречи. В другия случай не можеш да вдъхнеш дълбоко.
С хремата пак да кажа...алергичната хрема е прозрачна, не ти е "пълна"главата, не се чувстваш болен. Фокато хремата при грип, настинка и т.н запушва носа, при мен поне алергичната хрема не запушва, тя се отделя на слуз (извинете за дейтайлно неприятните обяснения) ко не ти "капе" носа като в началото когаъо се разболяваш, а после да се сгъсти и да не можеш да се издухаш. Абе...има си разлика

Ами не точно. Аз не можех да си поема дълбоко въздух при паник атаки. Три пъти вдишвам плитко, на четвъртия се опитвам да си поема дъх дълбоко, но не мога. След един час мога, но не спирам да си мисля за това и постоянно пробвам. Веднъж става, веднъж не. И постоянно усещах напрежение в гърдите. Все едно ми е мега притеснено. Това се случва подсъзнателно, не мога да го контролирам. При Ковид задух, не можеш да си задържиш дъха, най- просто обяснено. Не знам други хора около мен с паник атаки. Тепърва ще търся психолог, за да имам какво да кажа.

Общи условия

Активация на акаунт