Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса?

• 3 296 608
  • 50 335
  •   1
Отговори
# 3 945
Такива лекарства се взимат само при консултация с доктор. Не си правете експерименти! Зависи от възрастта, придружаващи заболявания, история, моментно състояние, симптоми и т.н
След прекарване на заболяването колко време имахте остатъчни симптоми

Чакайте, аз още не съм го прекарала. Днес ми е ден 12 от първите симптоми, все още съм с хрема и загуба на обоняние.
И на мен ми е ден 11 от първият симптом който беше скованост на цялото тяло но аз започнах веднага АБ и на 3 ден нямах t и след два дена загубих мирис и вкус. Само това ми остана на 11 ден и лека кашлица не съм си правила снимка но нямам задух и къртя да кашлям два три пъти на ден.

# 3 946
https://sanita.bg/drugi-3439/dezinfektanti-maski-r-kavitsi/b-rz- … ing-covid-19-x-4/

Дами, някой използвал ли е този тест за проверка?
Моля да споделите опита си.
Мъжът ми вдигна 38,0°
в понеделник. Започна с Авирон Рапид и вит,Ц и Д.
Температурата му спадна. Не е минавала 36,6'°
Но от вчера (сряда) има загуба на обоняние и леко запушен нос. Личната лекарка от понеделниник, разбира се , не вдига, не връща обаждане..изобщо липсва.
Той работи с деца. Аз също работя с хора.
Признавам си,че не ми се дават 200 лв за тестове, аи не ми се ходи в момента в лаборатория.
Когато направите теста от аптеката какво ще правите? Той теста е 100лв
Направете тест на един от вас, най - добре на мъжа ви. Ще дадете същите пари. Не б, не дете безотговорни към вашите контактни и към родителите на децата, с които работите. Не е редно.
Мъжът ми не ходи на работа от понеделник.
Дишайте спокойно.
Зададох въпрос дали някой е използвал показания тест, ако не знаете отговора можехте лежерно да подминете поста ми без да се вдъхновявате нравоучително 😂

# 3 947
Здравей. Май в тази тема са почти всички с ПСР и незнам дали някой ще може да ти отговори. Защо не желаете да направите ПСР си е ваша работа, но имай предвид че ако някой зазлее и се наложи прием в болница, точно когато ще е най добре да се започне бързо и адекватно болнично лечение, вие ще трябва да губите време чакайки резултат от пср. Вече имаше такива примери.
Та от тази гледна точка пак е по добре да се направи пср от самото начало.
Късмет и бързо оздравяване ви желая Hug

# 3 948
Здравейте, може ли човек да си самоназначи аспирин протект. В смисъл да го взема превантивно. Питам за възрастен. Другият ми въпрос понеже сме само хремави цялото семейство, общо взето от понеделник. Ако продължи така мога ли да се върна 10-я ден на работа. Не сме правили psr за хремата си само. В смисъл кога или колко време хората с ковид са заразни, за да не плаша колегите.

# 3 949
Да се оплача - днес изтича карантината ни със щерката, а никой не донесе нейното предписание. Моето и на мъжа ми донесоха. Никой не вдига от дни в РЗИ. Как да го взема това предписание, за да извиним отцъствията?

# 3 950
  • Бургас
В Бургас, ЛЛ прати РЗИ на адрес да вземет тест на лице под карантина като контакт, развило симптоми.
Дойдоха на адрес и взеха тест по ЗК.
Ти да видиш Simple Smile

# 3 951
  • София
Дорис, радвам се, че сте добре. Говори с ръководството на училището, ако приложиш теста и предписанието на мъжа ти, няма ли да стане? Нали той беше положителният?

# 3 952
  • ту тук, ту там
Някъде четох, че рзи праща информацията директно към училището и отсъствията се извиняват служебно.

# 3 953
Здравей. Май в тази тема са почти всички с ПСР и незнам дали някой ще може да ти отговори. Защо не желаете да направите ПСР си е ваша работа, но имай предвид че ако някой зазлее и се наложи прием в болница, точно когато ще е най добре да се започне бързо и адекватно болнично лечение, вие ще трябва да губите време чакайки резултат от пср. Вече имаше такива примери.
Та от тази гледна точка пак е по добре да се направи пср от самото начало.
Късмет и бързо оздравяване ви желая Hug
Което е така, така си е.
 Доста логика има в това.
Не зная кога е удачния момент за този тест, а освен цената му ,лично мен силно ме притеснява и изпълнението ми: направо изпитвам ужас при мисълтта да ми наврат тази клечка до назофарингса..
А , ако не уцелим момента, може да се наложи повтаряне на процедурата.
Тези " домашни"тестове ги използват в Германия, но нямам данни от близки хора ,които са ги използвали,затова и разпитвам Simple Smile

# 3 954
  • София
Изобщо не е толкова страшно да ти вземат секрета, Серендипити.  На гинеколог е по-гадно. За точния момент е обаче така, около седмия ден от контакта или два-три дни след първите симптоми. Може би.

# 3 955
  • София
Домашния тест, който е показан, се взима по начина, по който се взима и PCR, ако не се лъжа.

# 3 956
  • Варна
Поне би трябвало, за да е достоверен резултатът. И изобщо точно защото начинът на вземане е специфичен има много фалшиво отрицателни проби, взети дори от специалисти-лаборанти, какво остава да се разчита на резултат от тест, за който пробата си си взел сам. Абсурд ми се струва, бих дала 100 лева да се изследва един от семейството, този с повечето симптоми.

# 3 957
  • Варна
Да се оплача - днес изтича карантината ни със щерката, а никой не донесе нейното предписание. Моето и на мъжа ми донесоха. Никой не вдига от дни в РЗИ. Как да го взема това предписание, за да извиним отцъствията?
the Дорис, можеш да звъннеш на личния лекар на детето да попиташ - те получават информация от РЗИ за карантинираните и положителните им пациенти. Не би трябвало да има проблем да ти даде извинителна бележка.

# 3 958
За контактните под карантина -
Контактни се водят само тези, които са подадени от положителния с данните им при обследването от РЗИ.
РЗИ ги включва в една система, която ги подава автоматично на личния им лекар. Тогава ЛЛ има право да им издаде болничен за 10 дена като контактни.
Ако не са подадени от болния като контактни, ЛЛ не може да им издаде болничен с такова основание, естествено, ако се разберете може да пусне с друга диагноза. По-добре така, отколкото да се пуснат потенциално заразени да сеят зараза "на свобода".
След изтичане на десетдневната карантина, ако карантинираните не са развили никакви симптоми отиват на работа. Ако са развили какъвто и да е симптом - карантината започва да тече наново  от деня на симптома.
Болният с позитивен тест е в 14 дневна карантина.

# 3 959
  • Burgas, Bulgaria
Здравейте момичета и момчета!
От два дни държим връзка с личната ми лекарка . Каза  , че след няколко фалшиво отрицателни теста   , за нея най-важното е пациента как се чувства и какво тя вижда и чува , лечението на всички с усложнени вируси сега било едно и също .
В моя случай,  живеем на 15км от града и се разбрахме да се чуваме по телефона.  Днес тя каза ,да пратя някой ,ще изпише рецепта с антибиотик , кашлицата ми се засили ,  според нея (почти 20г ми е личен лекар ) дробовете са ми слабо място и няма за къде да чакаме . Пита ме усещам ли задух, защото и се струвало ,че като говоря чува такъв . Нищо не усещам .
Иначе продължавам моите си витамини за полиневропатия ,а тя  ще добави към тях и други .
Каза ,че пази Боже се наложи хоспитализация ,тогава ще се пуска тест ,той бил задължителен при прием .
Също спомена , че в момента има много случаи на тежки бронхити и пневмонии,  отрицателни за Covid19  .

Общи условия

Активация на акаунт