Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса?

• 3 297 025
  • 50 335
  •   1
Отговори
# 3 930
Да попитам - всички ли, които сте с корона сте губили вкус и обоняние? Има ли такива, които не са?

# 3 931
  • Варна
Искам да попитам вие на какво мнение сте при следната ситуация: на работа има доказани с Ковид, не се вземат никакви мерки. Нито дезинфекция, маски, нищо.... в почивките всички са на групички.
Сигнал до РЗИ или която там е отговорната институция?

# 3 932
  • Cobrs
В тази ситуация не може да се направи много. Купувате си високозащитни маски и си ги носите на работа, пазите дистанция от колегите, купувате си дезинфектанти и си дезинфекцирате работното място всяка сутрин и проветрявате възможно най-много. Докато не стане лоша ситуацията в работата надали нещо ще се промени.

Искам да попитам вие на какво мнение сте при следната ситуация: на работа има доказани с Ковид, не се вземат никакви мерки. Нито дезинфекция, маски, нищо.... в почивките всички са на групички. По новините слушах за случай в шивашки цех, където служителите бяха карантинирани и цеха затворен. Аз направо недоумявам как може такова нещо.Навсякъде се призовава за разум, а при нас е все едно нищо не се е случило.
По този начин аз съм била контактна, а не мога да се самоизолирам колкото и да го искам.Направо съм бясна заради тази безотговорност.

# 3 933
  • София
Как да не може са се направи? Обажда се на телефоните на страницата coronavirus.big и си казва.

# 3 934
Относно даряването на плазма. Моя позната ме помоли да даря за нейн близък и аз веднага се съгласих, но няколко неща, които трябва да се знаят:
-можеш да дадеш плазма след минимум 40 дни от положителния резултат ( а аз съм 15)
-не се изисква отрицателен ПСР тест, а само положителен
-там на място изследват наличието и количеството на антителата и кръвната група
В момента тече сериозна кампания за набиране на хора, които да дарят. Това, което пишеше е, че от май месец до сега, са дарили само 50 човека (надявам се не е вярно).

# 3 935
Здравейте и аз се сблъсках с Ковид. Да разкажа моята история. Имали сме контакт с заразен който не подозираше или скри Пт нас това не се знае, но се запазихме аз и ММ аз го изкарах леко малко болки малко Т. Малко кашлица. ММ по тежко но той има проблем с алергична астма правим инхалация. Вече нямаме Т. Подобряваме се  . Искам да попитам тук на някой на домашно лечение изписвали ли са му лекарства за разреждане на кръвта. На нас ни казаха да пием аспирин по 1т. Вечер

# 3 936
Имахте ли загуба на обоняние и вкус?

# 3 937
Здравейте и аз се сблъсках с Ковид. Да разкажа моята история. Имали сме контакт с заразен който не подозираше или скри Пт нас това не се знае, но се запазихме аз и ММ аз го изкарах леко малко болки малко Т. Малко кашлица. ММ по тежко но той има проблем с алергична астма правим инхалация. Вече нямаме Т. Подобряваме се  . Искам да попитам тук на някой на домашно лечение изписвали ли са му лекарства за разреждане на кръвта. На нас ни казаха да пием аспирин по 1т. Вечер

Да всички около мен, включително и ние взимаме съдоразширяващи. Някои антистенокардин, други фраксиприн, зависи от това какво е казал доктора.

# 3 938
https://sanita.bg/drugi-3439/dezinfektanti-maski-r-kavitsi/b-rz- … ing-covid-19-x-4/

Дами, някой използвал ли е този тест за проверка?
Моля да споделите опита си.
Мъжът ми вдигна 38,0°
в понеделник. Започна с Авирон Рапид и вит,Ц и Д.
Температурата му спадна. Не е минавала 36,6'°
Но от вчера (сряда) има загуба на обоняние и леко запушен нос. Личната лекарка от понеделниник, разбира се , не вдига, не връща обаждане..изобщо липсва.
Той работи с деца. Аз също работя с хора.
Признавам си,че не ми се дават 200 лв за тестове, аи не ми се ходи в момента в лаборатория.

Последна редакция: чт, 29 окт 2020, 10:26 от Serendipity*

# 3 939
  • Бургас
https://sanita.bg/drugi-3439/dezinfektanti-maski-r-kavitsi/b-rz- … ing-covid-19-x-4/

Дами, някой използвал ли е този тест за проверка?
Моля да споделите опита си.
Мъжът ми вдигна 38,0°
в понеделник. Започна с Авирон Рапид и вит,Ц и Д.
Температурата му спадна. Не е минавала 36,6'°
Но от вчера (сряда) има загуба на обоняние и леко запушен нос. Личната лекарка от понеделниник, разбира се , не вдига, не връща обаждане..изобщо липсва.
Той работи с деца. Аз също работя с хора.
Признавам си,че не ми се дават 200 лв за тестове, аи не ми се ходи в момента в лаборатория.
Когато направите теста от аптеката какво ще правите? Той теста е 100лв
Направете тест на един от вас, най - добре на мъжа ви. Ще дадете същите пари. Не бъдете безотговорни към вашите контактни и към родителите на децата, с които работите. Не е редно.

# 3 940

Да всички около мен, включително и ние взимаме съдоразширяващи. Някои антистенокардин, други фраксиприн, зависи от това какво е казал доктора.
На нас ни каза че Аспирин протект е напълно достатъчен. Но аз купих и фраксипарин и антистенокардин не сме ги почвали но ми се струва че много ще разредят кръвта и че може да изкървим. Ще започна антистенокардина

# 3 941
Такива лекарства се взимат само при консултация с доктор. Не си правете експерименти! Зависи от възрастта, придружаващи заболявания, история, моментно състояние, симптоми и т.н

# 3 942
Такива лекарства се взимат само при консултация с доктор. Не си правете експерименти! Зависи от възрастта, придружаващи заболявания, история, моментно състояние, симптоми и т.н
След прекарване на заболяването колко време имахте остатъчни симптоми

# 3 943
След прекарване на заболяването колко време имахте остатъчни симптоми

Чакайте, аз още не съм го прекарала. Днес ми е ден 12 от първите симптоми, все още съм с хрема и загуба на обоняние.

# 3 944

На нас ни каза че Аспирин протект е напълно достатъчен. Но аз купих и фраксипарин и антистенокардин не сме ги почвали но ми се струва че много ще разредят кръвта и че може да изкървим. Ще започна антистенокардина

Ако пиете аспирина - не почвайте антистенокардина.

Общи условия

Активация на акаунт