Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса?

• 3 296 587
  • 50 335
  •   1
Отговори
# 3 960
  • София
Здравейте и аз се сблъсках с Ковид. Да разкажа моята история. Имали сме контакт с заразен който не подозираше или скри Пт нас това не се знае, но се запазихме аз и ММ аз го изкарах леко малко болки малко Т. Малко кашлица. ММ по тежко но той има проблем с алергична астма правим инхалация. Вече нямаме Т. Подобряваме се  . Искам да попитам тук на някой на домашно лечение изписвали ли са му лекарства за разреждане на кръвта. На нас ни казаха да пием аспирин по 1т. Вечер

Положителни ПСР тестове имате ли?

# 3 961
Освен това “На нас ни казаха да пием Аспирин” ми звучи като “чух от един приятел, че е пил Аспирин”. Закакво да го пие някой СЛЕД като е боледувал? Не мисля, че лекар би решил това.

Някои лекари изписват хапчета за разширяване на съдовете/разреждане на кръвта по време на доказан Ковид. Пост фактум изобщо не намирам логика да се пие подобно нещо.

# 3 962
  • София
Да се оплача - днес изтича карантината ни със щерката, а никой не донесе нейното предписание. Моето и на мъжа ми донесоха. Никой не вдига от дни в РЗИ. Как да го взема това предписание, за да извиним отцъствията?
the Дорис, можеш да звъннеш на личния лекар на детето да попиташ - те получават информация от РЗИ за карантинираните и положителните им пациенти. Не би трябвало да има проблем да ти даде извинителна бележка.
би трябвало да е така.
но явно от рзи не смогват вече.
моето дете е карантина заради болно дете от класа.
при директорката няма предписание, на насне са ни казали и при личните лекари няма нищо.
има родители които го чакат за да им се издаде болничен, звънят всеки ден и в рзи и къде ли не, резултат никакъв.
аз не знам кога мога да изведа детето навън, защото не ги знам от кой ден броят карантината.
последния контакт е бил на 22, теста на 24.

# 3 963
Логика има, не са малко случаите на починали излекувани, но нека лекарите все пак преценят за съответния случай.

# 3 964
Доказал Ковид няма защото не сме си правили ПСР усетихме се чак на 5 ден от симптомите и звъннах ме на ЛЛ когато му обясних как протича всичко той каза че имаме Ковид. Лекарствата несме ги вземали на своя глава естествено. Просто исках  да разбера за кръворазреждащите дали и на други са ги изписали. Няма да отида да си направя тест защото лекаря каза че съм закъсняла и има голяма вероятност да излезе отрицателен. Сега отивам да си правя снимка защото несъм си правила а имам хрипове и отхрачвам но за всеки случай ще си направя. И сега му звънях и каза че щом нямам симптоми и се чувствам добре мога да излизам

# 3 965
  • София
Значи, моля ако нямате доказах ковид с тест, да не казвате, че сте боледували от ковид.
Нищо чудно и да не е било ковид, а 5 дни след симптоми не е късно за ПСР.
Ковид диагноза по телефона, моля ви се.

# 3 966
Сега отивам да си правя снимка защото несъм си правила а имам хрипове и отхрачвам но за всеки случай ще си направя. И сега му звънях и каза че щом нямам симптоми и се чувствам добре мога да излизам
Кой ден от началото на симптомите е?

Днес един ЛЛ по телевизията сподели, че абсолютно всички, които е изпратил със симптоми за изследване са излезли с положителен ПСР. За него това не било нормално. Е, не е. Ама и разространението е ненормално напреднало.

# 3 967
Жената каза, че е имала контакт и след това е боледувала. Като си знаем цифрите в държавата, какъв е шанса да е нещо друго?
А иначе по добре всеки да си пие, каквото му е предписано, всеки е различен. Ето аз например минах на антибиотик и още някакви неща. ЛЛ обаче ме съветва да не се занимавам с тестове, просто да се изолирам за 14 дни.

# 3 968
Значи, моля ако нямате доказах ковид с тест, да не казвате, че сте боледували от ковид.
Нищо чудно и да не е било ковид, а 5 дни след симптоми не е късно за ПСР.
Ковид диагноза по телефона, моля ви се.

Освен това, като допълнение: “Сега отивам да си направя снимка, защото имам хрипове и отхрачвам”, но едно изречение по-късно: “чувствам се добре и мога да излизам”.

Хората тотално са пощурели и цари някаква повсевместна паника и колективна безотговорност.

# 3 969
  • София
Ей го още една без тест, ама сигурна, че е ковид.

# 3 970
  • Cobrs
В тази връзка, ще се радвам ако препоръчате читав личен лекар в София (може и на лични), защото мен лично при грип моят ме лекуваше с пилешка супа и аспиринче. Плаша се какво ще е лечението при Ковид.

# 3 971
Аз не казвам, че съм сигурна. Казвам, че съм потенциално болна от това. А в държава в която няма ясни зададени правила, как да се действа - всеки си действа, както си знае. Не се сърдете на нас, ами на държавата, която 8 месеца не го измисли. Аз може да нямам Ковид, но съм се изолирала за всеки случай, ако е това поне да спася някой задник. Има хора обаче болни си се разхождат по лекари, в спешното ... и си сеят зараза. Дали Ковид или не, пак заразяваш и не е редно.

# 3 972
В тази връзка, ще се радвам ако препоръчате читав личен лекар в София (може и на лични), защото мен лично при грип моят ме лекуваше с пилешка супа и аспиринче. Плаша се какво ще е лечението при Ковид.

Ами същото. Вирусна инфекция, какво очаквате? Радвайте се, че имате адекватен ЛЛ, който не предписва АБ за всяко кихване, както е рутина дори с Ковид. АБ се изписва, само ако има обективни данни за вторична бактериална инфекция (или за превенция на такава в особено рискови групи). Останалите се лекуват симптоматично.

Вие как очаквате някой да Ви лекува грипа?  С операция ли?

# 3 973
  • Cobrs
След като се налага някой да ми лекува грипа по телефона, въз основа на това, което му описвам като симптоми, включително дълбока кашлица и жестоки болки в гърдите (за извънредното положение иде реч, и не - не е Ковид, а грип), да - очаквам да ми предпише антибиотик. И ако не бях пила, не знам дали щях да оцелея. Така че, дами, молбата ми остава.

# 3 974
Така че, дами, молбата ми остава.

ще почакаш Grinning преди месец една дама тук намекна да си сменяме личните лекари, щом имаме опасения, че не стават и за да й докажа, че не е хич просто (да не кажа невъзможно) това, отправих същата молба за препоръки за нов, нито една не дойде...

Общи условия

Активация на акаунт