Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса?

• 3 388 775
  • 50 335
  •   3
Отговори
# 7 830
Здравейте!
При загуба на обоняние и вкус има ли вероятност те да не се възстановят изобщо? Извинявам се, ако въпросът ми е неуместен, осъзнавам, че тези са от леките симптоми и е тотална глупост да се тръшкам, заради нещо подобно, но.. ми е изключително потиснато от това и ми се ще да знам, че е обратимо ..
Също, нощното потене и болките в гърба между лопатките, но без затруднения в дишането могат ли да са симптом на пневмония? Или само се втелясвам..?

# 7 831
Относно леката температура, първоначално около обяд имах силно, главоболие, температура 37.2 и отпадналост. По-късно през деня се чувствах добре. След това два дена имах главоболие и чувство на отпадналост без температура и днес отново имам 37 градуса и може би ще се покачи. Правих снимка и кръвни изследвания - наред са. Мисля, че вчера имах пристъп на паник атака. Действително много се притеснявам и ме е страх. Мислих да поседя и триажа в града, но разбрах, че е някаква лудница и се отказах, та за сега само се моля и се надявам да се размине по-бързо.

# 7 832
DiDi§, аз започнах така с втрисане. Първата температура беше най-висока - 38,4 (ако вече не се бъркам) След нея имаше пак втрисане и едно такова състояние като унес, нито спиш, нито си съвсем буден и 37,7....37,4....37,5 варираше. Сама спадаше в повечето случаи.
До кога така? 🤔
И кога трябва да се замисля за антибиотик? 🤔
Да, знам, да питам личната. Ама тя е в карантина и разговорите ни са по 30 сек буквално. 😏

# 7 833
  • Другата България
Аз пуснах на 21-и ден за IgG - 0,1 (количествен Аббот). От там нататъка нищо не съм пускала.
В коя лаборатория? Ти имала ли си положителен PCR тест? Или изкарала ли си ковид? Пишете с някаква предистория че така само с едно изречение няма никаква информативност тоя тест дали е с адекватен резултат
Ето го отговора. Без ПСР.
Да, де, но в такъв случай темата се обезсмисля като такава. Всеки си пише за личните неразположения. Мен днес ме боли глава. Схваната ми е едната плешка и ме боли кръста. Не съм правила тест.
Ако това ти е комплекта от симптоми, то по-вероятно е да няма нищо общо с ковид.
Аз имах 38,5 първи ден + втрисане + главоболие + болки в ставите + отпадналост. Втори ден - субфебрилна 37,5, 37,4-37,2 до ден 30. 3 ден - поява на кашлица от нищото + парене и сърбеж в областта на трахеята - продължителност над 2 седмици. Втрисане - всеки следобед до ден 5. След ден 8 - задъхване в продължение на два месеца.
Не е ковид. Що е то? Grinning Насред лято...

# 7 834
  • София
Здравейте!
При загуба на обоняние и вкус има ли вероятност те да не се възстановят изобщо? Извинявам се, ако въпросът ми е неуместен, осъзнавам, че тези са от леките симптоми и е тотална глупост да се тръшкам, заради нещо подобно, но.. ми е изключително потиснато от това и ми се ще да знам, че е обратимо ..
Също, нощното потене и болките в гърба между лопатките, но без затруднения в дишането могат ли да са симптом на пневмония? Или само се втелясвам..?

На знам дали могат да са симптом за пневмония, но всички от моето семейство, които имахме ковид имаме такива болки в гърба. Майка ми също, а няма пневмония със сигурност. Аз също имах, мъжът ми също, обаче не сме си правили снимка, защото не намираме за нужно. Знам, че ще ми се смеят някои от вас, но вчера като изпих един Сулфур 200 и болките ми в гърба изчезнаха за минути.

# 7 835
Noli, статията, която си качила е много хубава, доста неща ми разясни. Ясно ми стана защо точно Азакс, което е непотвърдена информация всъщност и не е даказано категорично, че той е най точния АБ.... ясно ми стана и защо АБ макар и едн, два, три, пет няма гаранция че ще те излекуват. Както още в началото пишехме Ковида е нетипична пневмони/но не сегашното определениеза нетипична/, а именно не бронхиално възпаление, а васкулит. За това и не винаги се вижда добре на рентгенова снимка и се говори за скенер. Там възпаленията и измененията на кръвоносните съдове в дроба добре се виждат.... Още веднъж ти благодаря!

Последна редакция: вт, 17 ное 2020, 14:35 от mimi.7299

# 7 836
Скрит текст:
Както писах вчера майка ми е с пневмония в дясно и е на домашно лечение с Фромилид и Левокса. Дали ще повлияее това лечение? Тя е диабетик и е много отпаднала и без апетит , това нормално ли е? Моля друг с пневмония от едната страна да пише как се лекува и за колко време се е излекувал? Кога да очаквам подобрение?
Извинявам се за многото въпроси, но съм много притеснена!
Благодаря ви предварително!

Не се притеснявай, всичко е индивидуално, ще ти кажа при моите родители как протичат нещата:
И баща ми, и майка ми предната седмица показаха пневмонии в дясно. При баща ми по-усложнена, той е минал и през онкологично заболяване, с отстранен бъбрек и т.н. Почти 14 дни вече вдига Т до 38', първите дни дори и над 38.5'.
Майка ми е диабетик, хипертоник. Първите дни беше по-добре, дори и след като се установи пневмонията. Но тези дни е по-отпаднала, лежи повече, не яде кой знае колко. Но тя пък няма Т.
Вчера правиха отново рентген. Тя има подобрение, въпреки, че заради отпадналостта се притеснявах дали няма да се е усложнило състоянието й.
При баща ми пневмонията е вече двустранна (това в рамките на 5 дни) и вчера го приеха в болница.

Стискам палци майка ти да се подобрява!
А без темп и кашлица може ли да се развива пневмония
Точно се успокоих, че майка ми няма темп и кашлица

И двамата са с кашлица, просто майка ми нямаше температура.

Какви изменения настъпваха в ПКК при ковид? Имаше някакви специфики, някой ако сподели ще съм благодарна.

# 7 837
Относно леката температура, първоначално около обяд имах силно, главоболие, температура 37.2 и отпадналост. По-късно през деня се чувствах добре. След това два дена имах главоболие и чувство на отпадналост без температура и днес отново имам 37 градуса и може би ще се покачи. Правих снимка и кръвни изследвания - наред са. Мисля, че вчера имах пристъп на паник атака. Действително много се притеснявам и ме е страх. Мислих да поседя и триажа в града, но разбрах, че е някаква лудница и се отказах, та за сега само се моля и се надявам да се размине по-бързо.

Amerikas0990, и аз докато боледувах имах паник атаки и чак имах чувството, че не мога да си поема дълбоко въздух. Правих си снимка, нямаше нищо, но много дълго ми беше отпаднало. Един ден добре, един зле. Имах 37.2 даже след като бях вече оздравяла, след 10 дена пиене на Клацид. Чак седмица след това някъде ми падна на 36.6.
Точно паник атаките са от страх и притеснение. Това, което на мен ми помагаше беше да си пускам медитация, има едни много хубави в YouTube "Guided meditation for anxiety", където един спокоен глас те уверява, че всичко ще отмине и си представяш хубави картини. Ако знаеш английски е много отпускащо, като получиш паник атака да си пуснеш такава медитация. Ето тази е една от любимите ми: https://www.youtube.com/watch?v=4EaMJOo1jks
А и валериан пийвах и ми се отпускаше дишането, което значи, че си беше точно от паника, не от вируса.

# 7 838
DiDi§, аз започнах така с втрисане. Първата температура беше най-висока - 38,4 (ако вече не се бъркам) След нея имаше пак втрисане и едно такова състояние като унес, нито спиш, нито си съвсем буден и 37,7....37,4....37,5 варираше. Сама спадаше в повечето случаи.
До кога така? 🤔
Да, знам, да питам личната. Ама тя е в карантина и разговорите ни са по 30 сек буквално. 😏

DiDi§, за антибиотик почваш да се замисляш, ако усетиш, че кашлицата вече не ти е от гърлото, ами слиза надолу по трахеята. На мен ми слезе така надолу, сърбеж, даже лека болка по трахеята, понеже вече се бях раздрала от кашляне и се чух с лекарката и почнах антибиотик. Т.е ако кашлицата ти продължи повече от 5 дена и усетиш, че слиза надолу трябва веднага да се включи, след чуване с лекар, разбира се.

# 7 839
До кога така? 🤔
Диди, имаш ли възможност да си пуснеш кръвни изследвания? По принцип наличието на възпалителен процес би трябвало да се види при кръвната картина. В интерес на истината аз на децата съм пускала кръвна картина, виждало се е, че имат завишени показатели и въпреки това съм им оставяла още няколко дни да се борят с инфекцията без антибиотик. Но предвид стресовата ситуация, в която се намираме сега, по-скоро бих препоръчала първо да се направи тази стъпка, да се видят показателите и ако не са добри, да се мисли да се добави към лечението.

Стела, доколкото помня ЛДХ беше единият от показателите, но пак не е задължително да е покачен и да има сериозен проблем, а и не съм сигурна, че има показател, който да се покачва само и единствено от ковид.

# 7 840

Здравейте, момичета, искам да попитам тези от вас, които са изкарали ковид дали им са останали някакви остатъчни симптоми? При мен остана нещо като сърбеж в гърлото. Вече са минали 3 месеца откакто боледувах и все още имам чуството, че лигавицата на гърлото ми не е заздравяла, избягвам някои дразнещи храни, млечни продукти, кисело и така. Бях на няколко лекари: УНГ, алерголог и хомеопат и те казват, че е алергичен ринит с фарингит. Но това се появи след голямото ми боледуване лятото. Та да ви питам, има ли при някоя от вас нещо като появила се алергия след боледуването или останал сърбеж, макар и лек в гърлото?

# 7 841
Може ли да ми припомни някой какви бяха антигенните тестове, които се продават в аптеките? И в коя аптека в София ги имаше? Около Орлов мост и Южния парк ми се върти, но не знам дали ли ще успея да нацеля правилната.

# 7 842
Може ли да ми кажете защо при Ковид се пият кортикостероиди? И задължителна ли е тяхната употреба при пневмония?
Чудя се, защото на майка ми не са изписани, а чета че се пият масово

# 7 843
Трениращите мацки, колко време след като почуствахте подобрение направихте първата си тренировка. Тече ми второто седмица от заболяването чувствам се доста по добре от миналата седмица и мисля, че имам сила за една кратка тренировка. Отчитам, че още кашлям но по рядко и усещам леко напрежение в кръстната област при навежда е или кашлица, вкуса ми се връща, обонянието за някои неща също.

# 7 844

Здравейте, момичета, искам да попитам тези от вас, които са изкарали ковид дали им са останали някакви остатъчни симптоми? При мен остана нещо като сърбеж в гърлото. Вече са минали 3 месеца откакто боледувах и все още имам чуството, че лигавицата на гърлото ми не е заздравяла, избягвам някои дразнещи храни, млечни продукти, кисело и така. Бях на няколко лекари: УНГ, алерголог и хомеопат и те казват, че е алергичен ринит с фарингит. Но това се появи след голямото ми боледуване лятото. Та да ви питам, има ли при някоя от вас нещо като появила се алергия след боледуването или останал сърбеж, макар и лек в гърлото?
Аз съм по същия начин. Получих сърбеж в областта на трахеята и гърлото 10 дена след като дъщеря ми беше заразена. Вече 3 седмици не ми минава. Правих антигенен трст беше отрицателен. Ходих на УНГ , каза че е щитовидната жлеза. Сега лекувам нея, но дразненето в трахеята и гърлото си ги имам . Найстина се оказа , че имам проблеми с жлезата. Но според ендкринолога кашлицата била от бронхит

Общи условия

Активация на акаунт