Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса?

• 3 340 868
  • 50 335
  •   1
Отговори
# 16 740
Geizer, писали сме го и това. IgM се задържат между 20 и 150 дни след началото на симптомите. Средната продължителност е 49 дни. Това беше в клиничните проучвания за един от тестовете на Abbott.

# 16 741
  • Бургас
Вчера сутринта поставиха на майка ми втора доза от Pfizer. Към този момент няма оплаквания.
Утре ще знам как са се чувствали и колежките и с втора доза.

# 16 742
Geizer, писали сме го и това. IgM се задържат между 20 и 150 дни след началото на симптомите. Средната продължителност е 49 дни. Това беше в клиничните проучвания за един от тестовете на Abbott.
Да де, ама теорита им нещо издиша, а друго проучване не намерих.
В някой просто пише, че не е следено във времето кога ще спадне но понеже при другите коронавируси спадало в рамките на 2 месеца...
Моето беше положително още в началото на август. Предполага се че тогава го изкарах за първи път. В началото на октомври пак се разболях (без тест че нали вече го изкарах..), а началото на януари пак положителна М-ка. Началото на февруари пак положителна М-ка.
Ingenue го кара в края на октомври, а сега е с положителна М-ка.
Или много дълго се задържат тези антитела, или по логиката на Abbott сме го карали по 2 - 3 пъти досега. Rolling Eyes
За мене може и да е вярно, защото си имах симптоми, ама от началото на октомври (първи симптоми) до началото на февруари са 4 месеца.

Охх, сега обърнах внимание за тези до 150 дни. Така може, да.
Значи моите най късно в края на март трябва да са спаднали Grinning
Благодаря. Пак ще ги пусна Stuck Out Tongue Winking Eye

# 16 743
Някой пил ли е Флексит или Левофлоксацин? Имали ли сте странични ефекти?

п. п. С обилна хрема, болки в гърлото и с температура до 37,6 съм. Според ЛЛ не е Ковид. Но не разбирам защо ми изписва толкова силен АБ?!

# 16 744
При такива симптоми, защо изобщо изписва антибиотик е питането в задачата.

# 16 745

п. п. С обилна хрема, болки в гърлото и с температура до 37,6 съм. Според ЛЛ не е Ковид. Но не разбирам защо ми изписва толкова силен АБ?!
Колко дни сте така? Ако имате температура над 3 дни и преди се предписваха антбиотици. Може би има бактериален вид хремата. Ако не е бистра, а е обилна и цветна например. Понякога тръгва такава, после се избистря дори и при вирус. Някои ЛЛ просто обичат хинолоните, или пък скоро са минали представители покрай тях. Не при всички дават странични ефекти. И на мен са ми предписвали левокса ей така, нямах проблем, но при мъжа ми и баща му предизвикват сърцебиене. Като цяло веднага с антибиотик порцедират при ковид, но обикновено са два. Или ако се задържи температура и се подозира бактерия.
Ако имате бистра хрема, такава правят и обикновените риновируси и до 3 дни ако спадне температурата и не прерастне в бактерилна и синузит или не слезе надолу може и да се размине само с хремата. Едно време при такива даваха парацетамол и витамин Ц и се изчакваше, хремата или секва до третия ден или се усложнява.

# 16 746
От два дни съм така, но днес освен болките в гърлото усетих че ме боли трахеята и слиза надолу.

# 16 747
  • Другата България
От два дни съм така, но днес освен болките в гърлото усетих че ме боли трахеята и слиза надолу.
Някакъв тест изобщо направи ли?
Дори и такъв от аптеката?

# 16 748
Чух се с ЛЛ по телефона, утре ще ходя на кабинет. Ако каже ще правя тест.

# 16 749
  • Другата България
Чух се с ЛЛ по телефона, утре ще ходя на кабинет. Ако каже ще правя тест.
Знаеш, че аз няма да ти "изпиша лечение", нито да те посъветвам да пиеш или да не пиеш нещо.
Това, което мога да те посъветвам е, да направиш някакъв тест, за да си сигурна, че не е ковид.
Тогава вече да пиеш каквото и да било от "тежката артилерия".

Къде отиде добрия стар грип се чудя аз, как така изведнъж тази година грип няма, или пък не се говори за него, или пък случаите са малко?

# 16 750
Ами общо взето ако не спадне температурата и днес може би антибиотикът ще помогне. Иначе и самата хрема дразни трахеята. Аз при хрема + температура повече от 3 дни бих пила антибиотик, само при обилна стичаща се и назад  хрема без температура, която не се подобрява бих слагала капки за отпушване + коларгол или антибиотични ако стане цветна и обилна. За тестване вече личният лекар или Вие си преценявате. Тестът не лекува но може да заостри вниманието Ви за следене на проблеми свързани с ковид и да започнете да взимате ако не антибиотици то поне витамини и да направите снимка или да следите/пиете разреждащи. Също и да вземете мерки за предпазване на останалите, което аз правя при всякакви вируси.

# 16 751

И двата съм ги пила, не за КОВИД.
Нямах странични ефекти, но доста хора имат.

Усложненията от грип също са доста опасни, не знам защо държите да е грип?

# 16 752

В началото на ноември ми беше изписан за  тежка ушна инфекция.
Слава Богу, добре се повлиях от него и се излекувах, но още на втория прием получих разраняване на устната лигавица, силно зачервяване и дори кървене на венците, разклащане на зъбите и след като излекувах ушите ми трябваха почти два месеца за лечение на зъбите.

В началото на декември се разболях от Ковид .Още от диагностицирането му  ЛЛ ми предложи да пия азотримицин, който пих 6 дни и въпреки него развих  пневмонични промени на бвлия дроб. 

И антибиотиците, но и болестите не са шега работа.  Доверете се на лекуващите ви лекари и дано бързо и леко се справите с болестите.

# 16 753
" Добрият ", стар грип и гнойните ангини си върлуват кротичко скрити в сянката на Ковид, поне според моята лекарка. За 3 месеца две такива изкарах, с 2 антибиотика. И се чувствам доста изморена от тях. Продължавам да пия пробиотици, но кажете ми някои витамини, от които малко или много да живна? 🙄 Имам чувството, че организма ми е наблъскан с токсини.

# 16 754
" Добрият ", стар грип и гнойните ангини си върлуват кротичко скрити в сянката на Ковид, поне според моята лекарка. За 3 месеца две такива изкарах, с 2 антибиотика. И се чувствам доста изморена от тях. Продължавам да пия пробиотици, но кажете ми някои витамини, от които малко или много да живна? 🙄 Имам чувството, че организма ми е наблъскан с токсини.
От изследвани стотици проби няма доказан грип тази година - кое не е ясно?
https://grippe.gateway.bg/lab.php

Общи условия

Активация на акаунт