Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса?

• 3 292 471
  • 50 335
  •   1
Отговори
# 16 935
Много слаб резултат.
Над 1050 е ОК.

# 16 936
Моля за препоръки какъв тест е необходимо да направя, за да проверя имам ли антитела и колко. ( за гр.Варна)
Не намирам разлика между тези

https://laborexpres.com/vidove-izsledvaniya-tzeni/kategoriya/inf … d-19-ig-ig-a-ig-g

https://laborexpres.com/vidove-izsledvaniya-tzeni/kategoriya/inf … antitative-ii-igg

https://laborexpres.com/vidove-izsledvaniya-tzeni/kategoriya/inf … liaison-ig-m-ig-g

Не съм боледувала,  но работя с много хора, все си мисля, че може и да е минал през мен, без да го усетя.

Не желая да се ваксинирам или поне засега.
Чакам Спутник.

Моят мъж се ваксинира вчера с АЗ, тъй като от работа му го изискват.
Само го тресеше и вдигна темп цяла нощ, но не прие никакви лекарства.
Днес през деня вече беше добре.

# 16 937
  • София
А защо точно Спутник? Тя не е ли като Астра Зенека?
Иначе си направи според мен качествен за IgM и IgG, а ако излезе нещо - количествен. На третия линк нищо не разбирам, нищо не пише.

# 16 938
Спутник е същата като АЗ, даже в началото Аз обвиняваха руснаците, че са я откраднали от тях. Сега мисля, че са си стиснали ръцете, и ще търсят подобряване на ефективността, като първия прием ще е на единия производител, а втория на другия.

# 16 939
Спутника е по-добър от АЗ, защото е с два вектора и ги няма тези проблеми с интервалите между дозите и т.н.

Но реално всички ваксини са добри и осигуряват много добра защита, а най-добрата ваксина е наличната и сложената ваксина.

# 16 940
А защо точно Спутник? Тя не е ли като Астра Зенека?
Иначе си направи според мен качествен за IgM и IgG, а ако излезе нещо - количествен. На третия линк нищо не разбирам, нищо не пише.

Качествен на кой казвате- този на Roche ли е ?

# 16 941
Няма смисъл от 2 теста - направо количествен М и Ж антитела. Прави се в повечето лаборатории, но с различни реактиви и затова референтните стойности са различни. Рамус, Синево, Кандиларов имат количествен тест. За Цибалаб, Бодимед - да се провери на сайтовете им.

ПП: Мой колега, който не знае да е боледувал, се оказа със 144 антитела при граница 0.8. Има смисъл от тестовете.

# 16 942
ако ще се прави тест, най-добре да е този втория от линковете  - смисъл има да знаеш какви са ти вирус-неутрализиращите антитела, а не общо всички антитела, част от които нямат такива способности

# 16 943
Тестовете, които има смисъл да се правят, за да добиете някаква представа за имунитет в дългосрочен план, както от преболедуване, така и от ваксиниране са тези за неутрализиращи антитела (VNT), както е казала antea. Това са антителата, които предотвратяват инфектирането на клетките, също така те се задържат най-дълго във организма  и за тях може да се определи някакъв само теоретичен засега титър, над който евентуално може да се смята, че имате някаква защита от повторно заразяване.

Всякакви други тестове за общи антитела се използват предимно с диагностични цели и нямат ясно изяснена корелация с нивото на защита. Сега ако имате много висок титър на някои от тези IgG тестове, това обикновено може да значи, че имате и приличен титър на неутрализиращи антитела, но при по-ниски стойности и при наличие на всякакви тестове с различни скали и липса на всякакви стандарти много трудно ще намерите информация дали тези стойности корелират с някакво ниво на неутрализиращите антитела.

Писал по-подробно какво се знае до този момент за хуморалния и клетъчния имунитет.

# 16 944
  • София
Ъпдейтът по казуса на дъщеря ми за евентуално повторно заразяване е готов:
Първи симптоми на 08.12., положителен антигенен тест.
Резултат от кръвните изследвания - 28.12.:
Скрит текст:

Чиста рентгенография.
Тест за антитела на 44-ти ден:
Скрит текст:

Втория път - първи симптоми на 31.01., два положителни антигенни теста.
Кръвни и антитела от вчера:
Скрит текст:
Резултатите от рентгенографията още не са готови.

Ще бъда благодарна за всяка интерпретация. Във вчерашния кръвен тест има показатели, некасаещи с Ковид, пуснати по повод несвързани със заболяването оплаквания.

Последна редакция: пт, 26 фев 2021, 14:10 от Reinа

# 16 945
Без да съм специалист, бих предположила, че първия път антигена е фалшиво положителен и е карала нещо грипоподобно. Не бих казала, че е от хората, които не развиват антитела, тъй като определено втория път има образувани такива.
Но все пак чисто моя интерпретация, без да съм медицинско лице.

# 16 946
Трябваше да пуснете феритин и втория път. При мен само той беше завишен след ковид и можеше да Ви насочи допълнително.

Иначе без да съм лекар, и на мен ми изглежда да е била с фалшиво положителен антигенен тест първия път. При ковид, лимфоцитите типично са ниски (а при нея са завишени). При ковид, левкоцитите са завишени, а при нея са в норма. Вторите изследвания изглеждат огледално (както е при ковид).

Освен това, очевидно сега е формирала анти-тела, а тогава - никакви. Това допълнително подкрепя тезата, че при първия уж положителен анти-генен реално е била с нещо друго.

# 16 947
  • Другата България
Трябваше да пуснете феритин и втория път. При мен само той беше завишен след ковид и можеше да Ви насочи допълнително.

Иначе без да съм лекар, и на мен ми изглежда да е била с фалшиво положителен антигенен тест първия път. При ковид, лимфоцитите типично са ниски (а при нея са завишени). При ковид, левкоцитите са завишени, а при нея са в норма. Вторите изследвания изглеждат огледално (както е при ковид).

Освен това, очевидно сега е формирала анти-тела, а тогава - никакви. Това допълнително подкрепя тезата, че при първия уж положителен анти-генен реално е била с нещо друго.
Същото й го казах и аз още когато детето се разболя втория път.
Това не е повторно заразяване, а фалшив антиген първия път.

Последна редакция: чт, 25 фев 2021, 15:40 от Merri_An

# 16 948
Искам да попитам,на някой детето му боледувало ли е от ковид ,и как е протекло всичко,и наистина ли родителите се разболяват а децата не?

# 16 949
  • в кукувиче гнездо
Искам да попитам,на някой детето му боледувало ли е от ковид ,и как е протекло всичко,и наистина ли родителите се разболяват а децата не?
У нас детето донесе вируса. Изкара го за ден с температура, малко му се гадеше и това е. Има положителен антигенен тест. Два дни по-късно се разболях аз. Баща му не се зарази.

Общи условия

Активация на акаунт