Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса?

• 3 295 264
  • 50 335
  •   1
Отговори
# 17 115
Попи, тествахте ли се?Ако не сте, звънете на РЗИ, обяснете ситуацията при вас и те може да ви изпратят хора да ви тестват на място, вкъщи.
ММ не ми донесе тест. Казва, че нямало такива със секрет от гърлото. Категорично отказва да се тестваме чрез РЗИ (не работя от години и съм зависима от неговото съгласие финансово). За доказателство, че е сигурен че не е болен и не е  заразопреносител отиде на гости на майка си. Дано наистина да е така. Вчера ме е унесло, макар и само с 37.2 и когато се събудих се чувствах много отпаднала. Днес до обяд все още покашлях, но не дълбоко като вчера, известно време ми сълзяха очите, но без хрема и все още ме болеше главата. Температура днес нямам. След обяд някак изведнъж ми светна. Остана само някакво леко дразнене, но не болка в гърлото. ЛЛ каза да се "тествам" със сол, оцет и захар и да помириша ракия и чесън. Сладкия и солен вкус са налице, миризмата на ракия и чесън също. Според ЛЛ няма основание да се притеснявам за ковид. Каза да си продължавам с витамините и таблетките за с учене за гърлото и кашлица и ако вдигна температура или пак почна да кашлям силно да се обадя. При детето влизам само с маска, приготвям храната с маска и като цяло се движа с маска из къщи. Давам на детето витамини Д3, С ампула и комплекс детски витамини на д-р Тайс, промивам носа му с Тонимер и проветрявам често и продължително и за сега то няма оплаквания.
Надявам се, че сме се разминали само с моето кратко и леко боледуване. Ще напомня на ММ утре пак да ми потърси тест.
Благодаря на всички за подкрепата и съветите.

# 17 116
Група,привет!Тези,които са изкарали ковид,или го карат в момента-усещате ли болка/стягане в гърдите?Знам,че може да е и нищо,а може и да е пневмония.Просто искам да знам дали е характерен симптом и дали има други с такъв.Благодоря ви!

# 17 117
  • Пловдив
Аз ако съм ще отида сама да си купя тест от аптеката.Да не би мъжа ми да ми е дал живота, че да ми определя от какво и дали съм болна.Диагнозата е важна за лечението.
Болка и стягане в гърдите могат да получат и хипертониците при вдигане на кръвното налягане.

# 17 118
Рори72, а ЛЛ като ви знае положението, защо не ти предложи направление за пср, или антигенен. Дано всичко това да са ненужни тревоги, искрено ти го пожелавам, но ЛЛ може да съдейства в случая.

# 17 119
  • Blondeville
Аз имах болка в гърдите - горе в средата, мина около седмица след оздравяването. Правех снимка - чиста, ЕКГ и пусках сърдечни маркери заедно с другите кръвни, всичко беше ок с тях, но имах повишен д димер и тромбоцити. След 2 седмици съм и при кардиолог контролно.

Група,привет!Тези,които са изкарали ковид,или го карат в момента-усещате ли болка/стягане в гърдите?Знам,че може да е и нищо,а може и да е пневмония.Просто искам да знам дали е характерен симптом и дали има други с такъв.Благодоря ви!

# 17 120
  • Там,където се събуждам щастлива.
Всяка къща си има кръстче, но това, което чета много, много ме натъжава. Като жени не трябва да позволяваме подобно отношение.....

# 17 121
  • Пловдив
От zdravenspravochnik.com попаднах на тел.на Инфекциозна клиника.Не знам дали са актуални 032 602933 0882270723.

# 17 122
  • При семейството си
Попи, ако мъжът ти няма никакви симптоми, може пък и да е прав,че не е заразен. Здраве ви желая.

# 17 123
Попи, ако мъжът ти няма никакви симптоми, може пък и да е прав,че не е заразен. Здраве ви желая.
Не искам да стресирам Попи, че само това й трябва, но това, че мъжът й няма симптоми, не е гаранция за съжаление. Пример - млада жена на под 40 г., заразена с ковид от офиса. Температура, зруги "екстри", доказана ковид пневмония. Съпругът (спят в една стая в миниатюрния апартамент) само един ден с леко повишена температура и след това без проблеми. Жена му вече трета седмица кашля сериозно въпреки купа лекарства. Но за успокоение на Попи - нито едно от двете деца до сега не е проявило симптоми.

# 17 124
  • При семейството си
Недоволна, при Попи се предполага, че именно мъжът и’ е съответния вирусоприносител.

# 17 125
  • София
Ние сме контактни със симптоми на Ковид./температура, болки в главата, кашлица и загуба на обоняние/Трите ни деца нямат никакви симптоми вече 10 дни. Личния ни лекар не ни предложи да даде направление за  Pcr тест.

# 17 126
Ние сме контактни със симптоми на Ковид./температура, болки в главата, кашлица и загуба на обоняние/Трите ни деца нямат никакви симптоми вече 10 дни. Личния ни лекар не ни предложи да даде направление за  Pcr тест.
Освен да си смените личния лекар, защото това е просто безобразие. Двамата ми близки, които се озоваха в болница след това, бяха с тестове от различни ЛЛ. При това няма нужда да се ходи до него, ако е адекватен и отговорен, просто праща на вайбър номера, , генериран от системата за безплатен тест.

# 17 127
  • София
Недоволна, брат ми, снаха ми и майки и също са със симптоми от няколко дни и личния им лекар им е казал, че утре ще им изпрати код за да се тестват. Стана ми странно, защото когато се обадихме на нашия лекар той ни каза да си направим антигенен тест. Тества се само мъжа ми/плати си го/ и излезна отрицателен.Аз се успокоих и не се тествах, но след 2 дни и аз цъфнах 🙄Свекърва ми е с доказан Ковид който и направиха от Бърза помощ.Реално на мъжа ми е фалшиво отрицателен и всички сме заразени.

# 17 128
Дивяни звъни утре и настоявай за направление за пср. В правото сте си да получите.

# 17 129
  • София
Следобяд е на смяна и ще се обадя!

Общи условия

Активация на акаунт