Сблъскахте ли се " челно " с коронавируса?

• 3 292 251
  • 50 335
  •   3
Отговори
# 17 220
Здравейте.
Да попитам нещо. Преди 45 дни (на 13.01.21г.) ми свърши карантината. Преди 20 дни пусках пълна кръвна картина и ДКК. Тогава в ПКК уж всичко беше наред, но в ДКК неутрофилите бяха под долна граница, но малко и не им обърнах внимание. Днес пак пуснах ПКК с ДКК, защото изобщо имам чувството, че не съм оздравявала от Ковида и какво да видя. Неутрофилите още потънали вече много под долна граница, а лимфоцитите над горна. Знам, че това говори за вирусна инфекция.
Пусках и тест за антитела в Бодимед и резултатът ми е много нисъл. ИГг 2.14, при по-малко от 0.8 е отрицателен резултатът. Ясно е, че имам някакви антитела, но малко. Всеки ден се чувствам зле. Имам температура, която варира. Тази нощ в 04:00ч. беше изключително ниска -36.1, а през деня се качва до 37.3. Поя нирофен стопколд по 2 пъти на ден с надеждата да ми мине и като го пия сякаш има малко облекчение, но за кратко. На другия ден всичко си е същото и все лошо. Имам болки по тялото, в мускулите и ставите. Отпаднало ми е и постоянно се чувствам изморена. Потя се обилно и имам горещи вълни. На всичкото отгоре и имам 4 месечно бебе, което трябва да гледам. Ту ме втриса, ту ми е горещо. Не знам какво да правя. Личната и тя вдига рамене.

Браво! Благодаря ти за тази информация!  ИгМ не си ли пускала въобще? Караш лонг ковид с лимфоцити. Simple Smile Ако имаш възможност, пусни един тест Абот в Рамус с ИгМ и ИгГ. Много ми е интересно какво ще излезе ИгМ.

# 17 221
Kupu, при теб не виждам втора. То и с телефона е трудно да се хване много, но пък на живо си я виждам моята и то добре. Тя взе да става по-ясна, но както съм я снимала е на 15 мин. Ще пращам на ЛЛ сега да я гледа. Мамка му. Втасах я. Ама то и няма какво да е. Липса на обоняние без хрема... и грип преди това, пфффф.

# 17 222
И аз не виждам втора.

# 17 223
  • София
Янна, според мен това ти е опашката на ковида. И аз бях болна месец преди да загубя обоняние за 4-5 дни. А започнах с гърло, хрема, кратка загуба на обоняние и бронхит в последствие. И после...изненада, пак без мирис.

# 17 224
Хаха! "Опашката на ковида" - това ми хареса. Simple Smile

# 17 225
Здравейте.
Да попитам нещо. Преди 45 дни (на 13.01.21г.) ми свърши карантината. Преди 20 дни пусках пълна кръвна картина и ДКК. Тогава в ПКК уж всичко беше наред, но в ДКК неутрофилите бяха под долна граница, но малко и не им обърнах внимание. Днес пак пуснах ПКК с ДКК, защото изобщо имам чувството, че не съм оздравявала от Ковида и какво да видя. Неутрофилите още потънали вече много под долна граница, а лимфоцитите над горна. Знам, че това говори за вирусна инфекция.
Пусках и тест за антитела в Бодимед и резултатът ми е много нисъл. ИГг 2.14, при по-малко от 0.8 е отрицателен резултатът. Ясно е, че имам някакви антитела, но малко. Всеки ден се чувствам зле. Имам температура, която варира. Тази нощ в 04:00ч. беше изключително ниска -36.1, а през деня се качва до 37.3. Поя нирофен стопколд по 2 пъти на ден с надеждата да ми мине и като го пия сякаш има малко облекчение, но за кратко. На другия ден всичко си е същото и все лошо. Имам болки по тялото, в мускулите и ставите. Отпаднало ми е и постоянно се чувствам изморена. Потя се обилно и имам горещи вълни. На всичкото отгоре и имам 4 месечно бебе, което трябва да гледам. Ту ме втриса, ту ми е горещо. Не знам какво да правя. Личната и тя вдига рамене.

Браво! Благодаря ти за тази информация!  ИгМ не си ли пускала въобще? Караш лонг ковид с лимфоцити. Simple Smile Ако имаш възможност, пусни един тест Абот в Рамус с ИгМ и ИгГ. Много ми е интересно какво ще излезе ИгМ.
Здравей. В какви граници варират лимфоцитите при лонг Ковди? На 09.02 като правих ПКК бяха 38.5 при горна граница 45, а вчера ми излязоха 44.9 пак при горма 45! За неутрофилите вече казах. Оле ужас, да не съм се заразила пак? Може ли толкова скоро? Само 45 дни след края на карантината? Има ли такива случаи?

Последна редакция: вт, 02 мар 2021, 14:56 от MilenaBA

# 17 226
Къде мога да направя PCR   с направление по това време според вас? Взех направления обаче лабораториите около нас били до 14ч.

# 17 227
Скрит текст:
Здравейте.

Браво! Благодаря ти за тази информация!  ИгМ не си ли пускала въобще? Караш лонг ковид с лимфоцити. Simple Smile Ако имаш възможност, пусни един тест Абот в Рамус с ИгМ и ИгГ. Много ми е интересно какво ще излезе ИгМ.
Здравей. В какви граници варират лимфоцитите при лонг Ковди? На 09.02 като правих ПКК бяха 38.5 при горна граница 45, а вчера ми излязоха 44.9 пак при горма 45! За неутрофилите вече казах. Оле ужас, да не съм се заразила пак? Може ли толкова скоро? Само 45 дни след края на карантината? Има ли такива случаи?

Не си се заразила отново. Просто караш продължителен ковид. Има хора, го карат с месеци наред. За това те питах дали си пуснала ИгМ (антителата за активна инфекция). Може би в момента ИгМ са ти в пъти по-високи от колко ИгГ, спрямо реф. стойностите им. А, защо казваш, че лимфоцитите са ти над горна граница? Имаш ли предишна пкк с над 45?

# 17 228
Не, нямам други кръвни ДКК, но с всеки път те все се покачват. То това 44.9 си е все едно 45, което е тавана им. Неска, ако си пусна сигурно вече ще са над нормата, както стана с неутрофилите, но те пък потъват. Нали съчетанието от ниски неутрофили със високи лимфоцити е признак за вирусна инфекция? Ще пускам тези дни СУЕ и СРП пак, ще пусна и ИгМ. Боже, ще полудея. Мога ли от лонг Ковид да направя пневмония? Или да ми направи нещо на сърцето? Според мен докато вирусът е в организма всичко може? Вие как мислите?

# 17 229
  • Другата България
Момичета, преди две седмици някъде писах тук с разни въпроси, после правихме тестове и бяха отрицателни. Пих антибиотик от 12-ти до 19-ти зардаи температура и кашлица. Изчезнаха температури, кашлицата поотшумя, в общи линии всичко наред. На 25-ти като че ли се усетих настинала, малко сопол, сложих капки и започнах изопринозин директно. На следващия ден нямаше сопол, продължих изопринозина и до събота следобед всичко беше както трябва, но изведнъж си изгубих обонянието. До момента нямам обоняние - взех домашен тест и тук идва въпросът ми (за пср ще се обаждам след малко на ЛЛ) не мога да разбера дали е положителен. Има една мнооооого бледа черта. Според вас ... не знам и аз какво ви питам, ама човек откача. Нямам никакви други симптоми.

Ето това е на сина ми, от ноември.
ОПЛ беше категорична, че е положителен, аз не съвсем.
Симптоми по учебник, без температура.
Тогава писах тук и питах като теб за други с такъв.
Обаче е без антитела, та не знам какво да ти кажа.
Имаше някакви, но на долна граница.

# 17 230
Не, нямам други кръвни ДКК, но с всеки път те все се покачват. То това 44.9 си е все едно 45, което е тавана им. Неска, ако си пусна сигурно вече ще са над нормата, както стана с неутрофилите, но те пък потъват. Нали съчетанието от ниски неутрофили със високи лимфоцити е признак за вирусна инфекция? Ще пускам тези дни СУЕ и СРП пак, ще пусна и ИгМ. Боже, ще полудея. Мога ли от лонг Ковид да направя пневмония? Или да ми направи нещо на сърцето? Според мен докато вирусът е в организма всичко може? Вие как мислите?
Може би това е начина да живеем с вируса. Като леко сополивите деца без температура в детската градина, които по думите на един педиатър са инфектирани, но не са болни. Така докато съвсем му свикнат на новия заселник и сополите спрат ...

# 17 231
Защо се паникьосваш така?! Добре ли си в момента? Добре си... Сатурацията ти е добре, аспиринчето си го пиеш профилактично, нямаш висока температура. В добро общо състояние си. Защо се вкарваш във филми? Не е задължително да се стига до пневмония.
Вярно е, може да са вече над границата, няма как да разбереш до колко % могат да се качат, ако не си си наумила да ги следиш през седмица. Щом в момента се покачват, значи ще стигнат някакъв пик и после ще има регрес (който най-вероятно ще съвпадне с чувството ти за оздравяване). Но ти се радвай, че не е обратното - ниски лимфоцити и високи неутрофили. Имай търпение, щом не се влошаваш, значи ще отминат все някога неразположенията.

# 17 232
  • в кукувиче гнездо
Какво става с мъжа на Пандишпанка? Дали е по-добре вече?

# 17 233
Едва вчера писа пандишпанката, за един ден едва ли има развитие. То по-добре и да няма. Търпение... Че иначе и тя ще се филмира.

# 17 234
Merri an, благодаря.

Носих го на ЛЛ, положителен е според нея. Пусна ми направление за PCR , но ще трябва утре. То пък и 3- ти март. ММ има болки в кръста... не знам дали и това не е някакъв симптом.

Колкото до това сега са сме в опашката на ковида, не ми се вярва. Правихме тестове тогава и бяха отрицателни. Нали тия домашните уж не отчитаха след не знам кой ден.

Общи условия

Активация на акаунт